Címlap Írások


Írások

Ha Budaházyékat engedjük, holnap minket visznek el

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Morvai Krisztina Brüsszelben nyilatkozott Siklósi Beatrixnak a szemkilövésen röhögő német liberálisról, az EP kínálta lehetőségekről és a csengőfrász visszatéréséről.

- Egy igazán különleges helyről, Brüsszelből kérdezzük Morvai Krisztinát. A csapat amellyel érkeztünk csak fiatalokból áll, akiket Krisztina korábban nem is ismert.

- Az az elvünk, hogy a választóinknak folyamatosan figyelniük kell a tevékenységünket, elvárjuk azt, hogy ellenőrizzék hogyan sáfárkodunk a belénk vetett bizalommal. Ennek részeként feltesszük az internetre a felszólalásainkat is.

Az egyik első ilyen felszólalásom a 2006. őszi vérengzésekről szólt. Ezalatt egy képviselő látványosan vihogott azon, hogy kilőtték a magyar emberek szemét, stb. Ezután egy sajtótájékoztató keretében megkértem a barátainkat, akik az interneten működni tudnak, hogy írjanak neki.

Ekkor szerveztem egy kis vetélkedőt: állapítsák meg ki is ez a képviselő. Én ugyanis nem tudtam ki ő, mert nem volt se időm, se lehetőségem ezt megtudni. Mint kiderült, egy liberális német képviselőnő volt. Megkértem a barátainkat, hogy valamilyen világnyelven írjanak egy udvarias levelet, melyben tudatják, hogy nem szeretjük, ha azon nevetnek, hogy kilőtték a barátaink szemét.

Bővebben...
 

Morvai Krisztina nyílt levele a Policy Solutions elemző cégnek

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Tisztelt Policy Solutions „közpolitikai tanácsadó intézet”!

Sajtóhírekből értesültem róla, hogy cégük volt szíves elemezni a magyar európai parlamenti képviselők munkáját. Különösen nagyra értékelték MSZP-s képviselőtársaim tevékenységét, lesújtóan nyilatkoztak viszont az én felszólalásaimról, amelyeket „politikai show műsorként” jellemeznek.

Engedjék meg, hogy a következőkről tájékoztassam Önöket. Európai Parlamenti felszólalásaim mindegyikét felteszem honlapomra (www.morvaikrisztina.hu), annak érdekében, hogy a magyar választópolgárok közvetlenül követhessék és ellenőrizhessék, hogyan élek azzal a bizalommal, amit tőlük kaptam. Szemben más pártokkal, a Jobbik folyamatosan és közvetlenül tájékoztatja az érdeklődőket európai parlamenti és magyar parlamenti felszólalásainkról, amelyek rendszeresen megtekinthetők a www.jobbik.hu és a www.barikad.hu honlapokon.

Bővebben...
 

Húsz éve omlott le a Berlini fal

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Ma húsz éve omlott le a Berlini fal. Miközben világszerte lelkesen ünnepelnek, azon gondolkodom, mit rontottunk el. Hogyan lehetséges, hogy a 2006. október 23-án – diktátor elődjei hagyományainak megfelelően – a nép közé lövető kormány tagja, Göncz Kinga az Európai Parlament Szabadságjogi, Rendészeti és Igazságügyi Bizottsága alelnökeként feszít a brüsszeli pulpituson –egyébként Gál Kinga FIDESZ-es bizottsági alelnök oldalán, kedélyes, barátságos közösségben. Hogyan lehetséges, hogy mindkét alelnök asszony, s velük szinte az egész EP udvariatlan kekeckedésnek tekinti részemről, hogy a szemkilövető MSZP-s Göncz e bizarr tisztsége ellen folyamatosan tiltakozom, s a helyzetet Európa szégyenének nevezem. Hogyan lehet ilyen körülmények között falbontást és „rendszerváltást” ünnepelni? Read More Hogyan lehetséges, hogy ugyanekkor börtönben sínylődik a már bevallottan is csalásokon alapuló választás szavazócéduláinak újraszámolását követelő, s a szovjet emlékműről a sarló-kalapácsot eltávolító Budaházy György? Hogyan lehetséges, hogy a sukorói és egyéb gyalázatos korrupciós ügyek feltárására alakult Razzia csoport 15 másik tagja is előzetes letartóztatásban van vezetőjükkel, Budaházy-val együtt? Miféle falbontás és miféle rendszerváltás volt ott, ahol szinte senki nem kérdez rá: milyen bizonyítékok alapján, milyen jogon tartanak fogva hosszú hónapokon át 16 ellenzékit? Miért tűrjük, hogy megismétlődhessen a csengőfrász, az önkényes letartóztatások, koncepciós eljárások sztálinista-rákosista gyakorlata? Tudják-e egyáltalán a magyar emberek, hogy 16 hazafit szinte minden lehetséges emberi jogi norma megsértésével tartanak rács mögött? Tudják-e, hogy ez bárkivel előfordulhat, aki határozottan szembe mer szállni az elnyomással és az országrombolással, hazánk kifosztásával?

Bővebben...
 

Morvai Krisztina felhívása a Gazdákhoz

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Kedves Magyar Gazdák!

November 10-én Brüsszelben az Európai Parlament Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságában megkezdjük az EU Közös Agrárpolitikájának (KAP) reformjáról szóló vitát. Mint a magyar emberek, a magyar gazdák által választott képviselő és bizottsági tag szeretném, ha felszólalásaimban ezúttal is az Önök álláspontját, véleményét, elképzeléseit képviselhetném.

Kérem, hogy - párthovatartozásra, politikai nézetre való tekintet nélkül - osszák meg velem mindazt, amiről szeretnék, ha a vitában elhangozna. Előre is köszönöm, ha megtisztelnek ezzel kapcsolatos gondolataikkal a következő email címen: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Bővebben...
 

"Guantanamo Magyarországon?" Morvai Krisztina levele a Legfőbb Ügyész részére

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr!

Az Európai Parlament magyarországi képviselőinek jogállásáról szóló 2004. évi LVII. törvény 17.§-a a következőképpen rendelkezik:

Az állami szervek kötelesek az Európai Parlament képviselői részére a munkájukhoz szükséges felvilágosítást megadni.”

E jogszabályra figyelemmel az Európai Parlament magyarországi képviselőjeként és az EP Szabadságjogi, Rendészeti és Igazságügy Bizottságának tagjaként a következőkben kérek Öntől felvilágosítást. Tekintettel arra, hogy kérdéseimmel összefüggésben az Európai Parlament részére folyamatos és naprakész tájékoztatást szeretnék adni, kérem, hogy válaszát soron kívül, a lehetőség szerinti legkorábbi időpontban küldje meg.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
10. oldal / 18

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés LightBoxban

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés LightBoxban

Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés LightBoxban