Védjük meg az EU határait - de fogadjuk be a migránsokat? Hogy fér össze? - Morvai az EP-ben (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Nincs tisztázva, hogy ki elől is kellene megvédenie az Európai Unió határait az újonnan létrejött európai határőrségnek és parti őrségnek. Az Európai Parlament folyamatosan fogadja el a „migráns-pátyolgató” jelentéseket, amelyek előírják a tagállamoknak, hogy biztosítsanak az Európába érkező „népvándorlóknak” lakást, egészségügyi ellátást, szociális biztonságot, munkahelyet stb. Ugyanakkor a határvédelem szükségességét is hangsúlyozza ez a másik - látszólag az előbbiekkel teljesen ellentmondásba lévő - dokumentum. Morvai Krisztina erre az ellentmondásra hívta fel a figyelmet az EP strasbourgi plenáris ülésén. Rámutatott továbbá: Magyarország már réges-régen lezárta az Európai Unió schengeni határát, és ezzel megvédte az Európai Uniót - már ami Magyarország lehetőséget illeti. Ezzel hazánk „fekete báránnyá vált”az Európai Unió fősodrata számára. Ideje lenne a rehabilitációnknak, ha már az EU újabban a határvédelem szükségességét hangsúlyozza. Vagy esetleg arról van szó, hogy a nemzeti szuverenitást ismételten durván meg kívánják sérteni azzal, hogy a határvédelem hagyományosan nemzeti hatáskörbe tartozó feladatát egy nemzetek fölötti EU-s intézménynek adnák át? Ezen dilemmákról tájékoztat Morvai Krisztina EP képviselő felszólalása.

 

facebook
Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés LightBoxban

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés LightBoxban

Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés LightBoxban