Sikeres a migráció-kérdés magyar megközelítése! (Morvai az EP-ben)

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark


Az elmúlt hónapok során komoly elmozdulás történt az Európai Unióban a migráció megközelítése terén. Eddig az volt a szinte egyeduralkodó felfogás (legalábbis a döntéshozó elit és korántsem az európai lakosság többsége körében), hogy engedjük be migránsok millióit Európába. A „paradigmaváltás” lényege, hogy a gyökérokokat kell kezelni, és a migrációra okot adó körülményeket ott helyben kell orvosolni. Európát viszont meg kell védeni a tömeges bevándorlástól. A magyar álláspontot sokáig idegenkedve nézték, de az elmúlt hónapok során egyre inkább „fősodratúvá” vált ez a megközelítés. Morvai Krisztina hiányolta a Máltai Elnökség értékelése során e paradigmaváltás említését. A felvételen Krisztina felszólalása, a megviselt állapotban lévőnek tűnő Juncker úr rövid válasza és a Máltai Soros Elnök, Joseph Muscat miniszterelnök válasza látható.

Juncker elnök és Muscat miniszterelnök angol nyelvű (és minden más, EU-s hivatalos nyelven elérhető) válasza, felszólalása itt tekinthető meg:

Jean-Claude Juncker

Joseph Muscat

 

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés