Törődik-e a bérkülönbségekkel az új Észt Elnökség? (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark


Magyarország és más, volt szocialista (kommunista) országok mindig várakozással tekintenek a hasonló sorsú közép-és kelet-európai országok európai uniós soros elnöksége elé. Mindig reménykedünk abban, hogy talán felvetik a magyar és más közép- illetve kelet-európai emberek számára égető kérdéseket. Morvai Krisztina azt vetette föl az észt európai uniós elnökséget átvevő miniszterelnöknek, Jüri Ratas-nak, hogy vajon kívánnak-e foglalkozni a közép-és kelet-európai EU tagállamok és a nyugati tagállamok közötti égető bér-és jövedelmi szakadékokkal és az ehhez kapcsolódó sajnálatos belső migrációval? Morvai rámutatott: Észtországot is súlyosan érinti ez a kérdés, akárcsak Magyarországot. A nemrégiben nyolc közép-és kelet-európai ország képviselői által indított „béruniós” európai polgári kezdeményezés egyik elindítója is észt személy. Az észt miniszterelnök semmitmondó válasza Morvai Krisztina felszólalása után látható. Jüri Ratas miniszterelnök válasza itt érhető el angolul és az EU más, hivatalos nyelvein.

 

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés LightBoxban

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés LightBoxban

Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés LightBoxban