“Akinek a szíve és az esze is a helyén van...” - Morvai az EP-ben (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark


“Azok az emberek fogják megváltoztatni a világot, akiknek a szívük és az eszük is a helyén van!” - mondta Morvai Krisztina az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban. Rámutatott: bármilyen meglepő, még a Juncker-vezette Európai Bizottságban is talált olyan emberre, akire az előbbi leírás ráillik. Az illető Vytenis Andriukaitis biztos, aki az európai bürokráciában szokatlan emberségről és szaktudásról tett tanúbizonyságot. Morvai Krisztina egy 18 éves fiú halálát okozó agyhártyagyulladással kapcsolatban kereste meg (utalva a további hasonló tragédiákra Magyarországon), tanácsát kérve a védőoltások szükségességére vonatkozóan. Mint Morvai utalt rá: a litván származású, orvos végzettségű biztos az Európai Unióban szokatlan szakszerűséggel és emberséggel válaszolt a kérdésre és a levélre, továbbá hiteles állítása szerint a magyar hatóságokkal is felvette a kapcsolatot a témában. Bízva abban, hogy az agyhártyagyulladással szembeni védőoltás is kötelezővé válik a magyar gyermekek számára, Morvai 'igen'-nel szavazott a tbc, hepatitis C, és HIV-fertőzéssel kapcsolatos határozottabb európai fellépésről szóló jelentésre. Rámutatott: ha ilyen ember lesz felelős a Bizottság részéről a megrázó halálos betegségekkel és járványokkal szembeni fellépés szakszerűbbé tételéért, akkor nyugodt szívvel nyom 'igen' gombot. (Bárcsak több ilyen érző szívű és szakmájához értő szakember lenne az EU-ban...)

 

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés