Címlap Jogvédelem Egyéb emberi jogi témák Vörösiszap ügy: Megváltoztatták az alaptalan, igazságtalan felmentést, megállapították a bűnösséget!


Vörösiszap ügy: Megváltoztatták az alaptalan, igazságtalan felmentést, megállapították a bűnösséget!

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Kedves Honlap Látogatóim!

Büntetőjogászként is szívügyemnek tartottam, hogy a vörösiszap katasztrófa felelősei ne kerülhessék el a büntetést. Nagyon fontos ítéletet hozott a Győri Törvényszék a megismételt eljárásban: A MAL Zrt. két vezetőjét két év hat hónapi illetve két év végrehajtandó szabadságvesztésre, nyolc további személyt felfüggesztett szabadságvesztésre illetve megrovásra ítélt, s öt vádlottat mentett fel. Kíváncsian várom, hogy olvashassam az ítélet indokolását különösen azt, hogy a bűnösség megállapítása után miért került sor ilyen enyhe büntetés kiszabására (figyelembe véve az okozott tragédia súlyosságát). Mindazonáltal a legfontosabb az eredeti felmentő rendelkezések megváltoztatása és a főfelelősök bűnösségének megállapítása. Nyilvánvalóan nyomatékos enyhítő körülményként értékelte a bíróság a büntetőeljárás elhúzódását, azaz azt, hogy a vádlottak hosszú éveken át álltak büntetőeljárás alatt. Fontos hangsúlyozni, hogy az ítélet még nem jogerős. Az, hogy miért tartottam indokoltnak a bűnösség megállapítását, több megszólalásomban kifejtettem az eljárás korábbi szakaszaiban. Kérem, hogy nézzék meg és osszák meg minél többen a témában tartott előadásomat, illetve a büntetőper korábbi szakaszairól adott összefoglalóimat.

Köszönöm, szeretettel:
Krisztina


Az előadás itt tekinthető meg:

A vörösiszap-per büntetőjogi összefüggései. Miben hibázott az elsőfokú bíróság?

Összefoglalóim a per korábbi szakaszaiban:

Devizahiteles perek és vörösiszap-ügy − mi a közös? (Videóval)

Vörösiszap-ítélet: Csatát nyert az igazság és a józan ész!

Ki képviseli a vörösiszap-ügy áldozatait (így a magyar lakosságot is)?

Morvai helyszíni tudósítása a vörösiszap-büntetőperről

Vörösiszap-ügy:„A profitot privatizálni, a veszélyt és a kárt államosítani!” elve a büntetőjogban?

Egyéb megszólalásaim a témában:

Felháborító a vörösiszap katasztrófa felelőseinek felmentése (Echo tévé)

A vörösiszap-katasztrófa nem sérti az EU jogot? - kérdezte Morvai Strasbourgban (Videóval)

A vörösiszap katasztrófa felelősei nem úszhatják meg! Morvai és Balczó strassburgi felszólalása

 

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés