Címlap Felhívások Felhívás a Magyar Munkavállalóknak


Felhívás a Magyar Munkavállalóknak

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Kedves Magyar Munkavállaló!

Dr. Morvai Krisztina vagyok, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Európai Parlamenti képviselője és államfőjelöltje.

Azért írok Önnek levelet, mert a tévében, rádióban keveset – vagy csak hazugságokat – hallhat a Jobbikról, az új politikai erőről, amely nem vett részt Magyarország és a magyar gazdaság kiárusításában és tönkretételében, a magyar emberek elszegényítésében. Ez az az új erő, amely a Magyar Országgyűlésbe komoly erőkkel, erős frakcióval bejutva az idegen érdekek képviselete helyett végre a magyar érdekek, különösen a magyar munkavállalók, gazdák, kis és középvállalkozók képviseletét fogja megvalósítani. Erre akkor lesz lehetőségünk, ha Ön esélyt ad rá s ismerőseit is rábeszéli: éljenek választójogukkal és április 25-én vasárnap, a választás második fordulójában szavazzanak a Jobbikra, hogy a magyar munkavállalók jogfosztottsága megszűnjön s a bankárok és multik rémuralma helyett a tisztességes, értékteremtő munkát végző magyar emberek irányítsák az országot.

A „rendszerváltást” követően Magyarországon olyan torz értékrend alakult ki, amelyben a tisztességes munkából élő magyar munkavállalók jobb esetben megtűrt eltartottaknak, rosszabb esetben szolgáknak érezhetik magukat a saját hazájukban. Az idetelepült nemzetközi nagytőke, a multicégek és a bankok, s persze a hozzájuk dörgölőző magyar politikusok és kiszolgálóik úgy állítják be, mintha kizárólag az átláthatatlan tőzsdei manipulációkból élő gazdasági szereplők lennének hasznos tagjai a társadalomnak. Kezdjük úgy érezni, hogy pedagógusra, ápolónőre, önkormányzati ügyintézőre vagy más állami alkalmazottra nincs is szükség, kizárólag bankárokra vagy top managerekre. A multiknál, külföldi cégeknél dolgozó munkavállalók többsége szintén folyamatos bizonytalanságban, munkavállalói jogok nélkül él. A munkaügyi felügyelet a legdurvább munkajogi jogsértések esetén is csak látszatbüntetéseket alkalmaz a nagy külföldi cégekkel szemben, de folyamatos ellenőrzésekkel terrorizálja a magyar kisvállalkozókat és gazdálkodókat. Úgy tűnik ma Magyarországon minden a globális pénzügyi- gazdasági elitért történik. Az elmúlt húsz év politikai pártjai, az ország vezetői elkótyavetyélték, fillérekért privatizálták, külföldi kézre juttatták a magyar gyárakat, üzemeket, s elárulták, cserbenhagyták a munkavállalókat. Ahelyett, hogy megőrizték volna a nemzet vagyonát, s a magyar gazdaságot fejlesztették volna, mindenáron külföldi befektetőket akartak hazánkba csábítani. Ennek egyik eszközeként összekacsintottak a magyarokat kizsákmányoló, szinte gyarmatosító globális nagytőkével s úgy állították be, hogy Magyarország egyik fő előnye az olcsó, igénytelen, szervezetlen munkaerő. A magyar állam segédkezet nyújtott a munkavállalói érdekvédelem, a szakszervezetek meggyengítéséhez, a jövedelmek megalázó szintre szorításához, a munkavállalói jogok, a munkajogi védelem szinte teljes tönkretételéhez. Úgy tűnik, mintha a cél a tisztességes munkából élő emberek önbecsülésének és életminőségének tönkretétele lenne. Az igazságtalanságok netovábbja, hogy egy olyan igazságtalan,  neoliberális rendszert honosítottak meg – az emberek megkérdezése nélkül – amelyben a milliomosok a nemzeti vagyont illetve a profitot privatizálják, a költségeiket és a kárukat viszont államosítják, s a „nadrágszíjhuzogatásra” ítélt munkavállalókkal, nyugdíjasokkal, kismamákkal fizettetik meg. .

Ezt a velejéig romlott rendszert kell megváltoztatni, megfordítani.

A Jobbik egyik jelszava így szól: Magyarország a Magyaroké. A másik: a kizárólag pénz és profitközpontú döntéshozatal helyett legyen végre ember és közösségközpontú döntéshozatal Magyarországon. Vagyis a döntéshozók ne azt kérdezzék folyton, hogy mi a jobb a profit maximalizálása szempontjából, hanem azt, hogy mi a jobb az emberek szempontjából. A Jobbik, az új erő vallja, hogy minden egyes ember méltósággal rendelkező személy, ezért senki nem használható tárgyként, eszközként egy szűk milliárdos elit érdekeinek, boldogulásának szolgálatában. Minden embernek küldetése van a világon, s az állam szerepe, nem a minél nagyobb profit előállítása, egy szűk elit kiszolgálása, hanem a közjó szolgálata, vagyis az emberek támogatása küldetésük megvalósításában, az emberhez méltó élet feltételeinek megteremtésében. Ehhez kell egyebek mellett, hogy az állam határozottan fellépjen a munkavállalói jogok biztosítása érdekében s kiálljon a munkabérek megfelelő szinten tartásáért, a szakszervezetek, a munkavállalói érdekvédelem feltételeinek megteremtéséért majd megőrzéséért. A Jobbik ilyen államot, ilyen politikát akar, erről szól a Radikális változást – A nép nevében! című programunk, amelynek megvalósításáért küzdeni fogunk az Országgyűlésben, s amelyért már közel egy éve küzdünk az Európai Parlamentben. (A Jobbik választási programját megismerheti a következő honlapon: www.jobbik.hu. A Jobbik európai parlamenti képviselőinek felszólalásait, munkáját megismerheti például saját honlapom meglátogatásával: www.morvaikrisztina.hu.)

A Jobbik a magyar nemzet érdekében természetesen kész együttműködni mind a Magyar Országgyűlésben mind az Európai Parlamentben mindazokkal a magyar és külföldi erőkel, akik elismerik, hogy Magyarország a magyaroké és vallják, hogy a munka világát a tisztességes munkát végző munkavállalók, a közjó, s nem egy szűk, elkényeztetett elit érdekei szerint kell berendezni.

Kérjük, segítsen hozzá minket e célok megvalósításához, éljen választójogával és április 25-én vasárnap ismerőseit, barátait is mozgósítva szavazzon a

Jobbik Magyarországért Mozgalom jelöltjére.

Győzzenek a magyar munkavállalók, győzzön, legyen minél erősebb a Parlamentben a Jobbik!

Hittel, reménnyel és szeretettel:

Morvai Krisztina
A Jobbik Európai Parlamenti listavezetője

KÉREM, HOGY EZT A LEVELET SOKSZOROSÍTSA, TERJESSZE!

 

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés