Címlap Publikációk Az olaszliszkai brutális gyilkosság ügyében hozott ítélet után feljelentést teszek


Az olaszliszkai brutális gyilkosság ügyében hozott ítélet után feljelentést teszek

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Tisztelt Dr. Kovács Tamás Legfőbb Ügyész Úr! Tisztelt Bencze József Országos Rendőrfőkapitány Úr!

A bíróság az elmúlt héten hozott első fokú ítéletet az Olaszliszkán 2006. október 15-én Szögi Lajos tanár úr sérelmére elkövetett kirívó brutalitású emberölés ügyében.

A ma már ítéleti bizonyossággal tudható tények szerint az áldozat teljesen szabályosan, a KRESZ maradéktalan betartásával vezette személyautóját Olaszliszka területén, amikor egy felügyelet nélkül hagyott kisgyermek váratlanul az autó hatókörébe kerülve igen kis mértékben elsodródott, s pontosan nem tisztázható körülmények között elesett. A gyermek azonnal felkelt, sérülése nem keletkezett. Ezt követően a gyermek rokonai, kb.  ötven fős cigány társaság támadta meg Szögi Tanár urat, akik közül az ítéleti tényállás szerint nyolcan vettek részt aktívan a testszerte történő, kirívó kegyetlenségű bántalmazásban. A cselekmény során az elkövetők emberi mivoltukból teljes mértékben kivetkőztek.

A cselekmény nyilvánvalóan elsődlegesen rasszista indíttatású volt, hiszen a megállapított tényállás szerint az egyik vádlott „Öld meg a magyart!” felkiáltása erősen motiválta, „lelkesítette” a vadak módjára viselkedő elkövetőket. Sokan bízunk abban, hogy az egyébként szakmailag kiváló indokoláson alapuló ítéletben kiszabott büntetések másodfokon súlyosításra kerülnek. Ennél is fontosabb lenne azonban, hogy a most befejezett eljárásban – nyilvánvalóan erre irányuló vád hiányában – felelősségre nem vont több tucat elkövető is bíróság elé kerüljön és megfelelő büntetést kapjon.

Ezen elkövetők azok a (pszichikai) bűnsegédek, akik a kegyetlen bántalmazások idején a helyszínen passzívan álltak, s az ítélet megállapítása szerint olyan milliőt teremtettek, amely az embertelen cselekmények fizikai megvalósítóira szándékerősítőleg hatott. A magyar büntetőjogban az ilyen jelenlét egy erőszakos bűntettnél, amely a tettes(ek)re bíztatóan, szándékukat erősítően, az áldozatokra pedig bénítóan hat bűncselekményt valósít meg, mégpedig bűnsegélyt, amely ugyanolyan büntetéssel sújtható, mint a tettesi alapcselekmény. Amennyiben a T. Ügyészség ezt bármilyen okból nem látja megállapíthatónak ebben az ügyben, úgy szíveskedjenek az aggálytalanul és minden kétséget kizáróan megállapítható segítségnyújtás elmulasztása elnevezésű bűncselekmény miatt vádat emelni a gyilkos banda „néma” tagjai ellen, akiknek kötelességük lett volna aktívan fellépni az áldozatok életének védelmében, például mentő hívásával. A vádemelés elmaradása e mindenre elszánt bűnözőkkel szemben azt eredményezheti, hogy a felelősséget megúszó elkövetők és a hozzájuk hasonló értelmi és erkölcsi szinten lévő hasonszőrű állampolgárok alappal gondolhatják, hogy rájuk más normák vonatkoznak, mint amit a magyar jogszabályok általánosságban előírnak, s ők büntetlenül élhetik ki kiszemelt áldozataikkal szembeni gyilkos ösztöneiket, a magyar vidéki lakosságot folyamatos, félelemben, rettegésben tartva. Semmiféle okot, magyarázatot nem látok arra, hogy az Ügyészség elmulassza vádemelési kötelezettségét egy ilyen kirívó súlyú bűncselekmény vonatkozásában, több tucatnyi olyan elkövetőre nézve, akiknek a bűnössége a most kihirdetett ítéletben megállapított történeti tényállás alapján bizonyos. Éppen ezért ezen ismeretlen, de a nyomozás során nyilvánvalóan személyükben már azonosított elkövetőkkel szemben feljelentést teszek, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt, amelyet (pszichikai) bűnsegédként követtek el.

Szintén feljelentést teszek azon hivatali bűncselekmény miatt, amelyet a rasszizmus (magyargyűlölet) által motivált brutális gyilkosságot követően az eljáró rendőrök (rendőri vezetők) megvalósítottak.

A megállapított ítéleti tényállás szerint a rasszista vérengzés helyszínére a cselekmény után közvetlenül kiérkezett rendőrök – minden bizonnyal parancsra – biztosítás nélkül hagyták a helyszínt, elmulasztották szakszerűen rögzíteni a nyomokat, s elvégezni a jogszabályok és szakmai szabályok által előírt halaszthatatlan nyomozati cselekményeket. Miközben a magyar rendőri vezetés a budapesti szabályosan bejelentett tüntetésekre sok ezer rendőrt vezényel (s már ebben az időben is vezényelt, az emberi jogok totális sárba tiprásának küldetésével) nem volt képes, illetve nem kívánt 2-3 rendőrnél többet vezényelni a kb. félszáz elkövető által megvalósított brutális gyilkosság helyszínére.

Az a rendőri vezetés, amely igazoltatást és ruházatátvizsgálást tesz kötelezővé a politikai tiltakozások, tüntetések résztvevői számára, nem tartotta szükségesnek az igazoltatást és a ruházatátvizsgálást az olaszliszkai gyilkosokkal, illetve bűnsegédekkel szemben. Úgy hagyták őket felügyelet nélkül a helyszínen, hogy kedvük szerint tüntethették el a nyomokat, moshatták ki vagy égethették el véres ruházatukat, beszélhettek össze. (Mindez a mostani ítéletből derül ki, tényként.) Nincs-e mégiscsak igaza a TMRSZ-nek, amikor azt követeli, hogy a politikai szerepet betöltő rendőrségből alakuljon végre jogállami rendőrség, amely képes a bűnmegelőzés és bűnüldözés feladatainak szakszerű és jogszerű ellátására s nemcsak a politikai megfélemlítésre, könnygázazásra, szemkilövésre?

A leírt tényállás alapján feljelentést teszek ismeretlen rendőrök, rendőri vezetők ellen bűnpártolás illetve hivatali visszaélés bűncselekménye miatt, tekintettel arra, hogy hivatalos személyi minőségükben az eljárás sikerét meghiusítani törekedtek súlyos, szándékos mulasztásaikkal. Kérem a nyilvánosság részletes tájékoztatását arról, hogy milyen alapon alkalmaz a rendőrség szigorúbb mércét a gyülekezési jogukat gyakorló állampolgárokkal szemben, mint a legkegyetlenebb élet elleni bűncselekményt megvalósító roma bűnözőkkel szemben? Mi indokolja e diszkriminációt, kirekesztést?

Meggyőződésem, hogy a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete egyebek mellett e kettős mérce ellen, valamint a rendőrségen belül a szakmaiság teljes háttérbeszorítása, mellőzése ellen kíván fellépni. A Jobbik Magyarországért Mozgalom és a TMRSZ elsősorban azért kötött szakmai együttműködést, hogy az ilyen esetek elkerülhetőek legyenek, s létrejöjjön a szakszerű, politikától mentes rendőrség. Bízom benne, hogy az Ügyészség, amely számomra érthetetlen okból ezt a szakmai megállapodást jogellenesnek találta, jogellenesnek találja majd azt a gyalázatos, szándékos mulasztás sorozatot, amelyet a rendőrség követett el Olaszliszkán.

Megkérem a T. Rendőrségi és Ügyészségi vezetőket, hogy a TMRSZ és a tüntetők állandó fegyelmezése helyett haladéktalanul kezdje meg a bűnözők fegyelmezését, s lépjen fel végre szakszerűen a magyar vidéket rettegésben tartó erőszakos bűnbandákkal, terménytolvajokkal, fatolvajokkal szemben. Kérem továbbá a politikai pártokat, hogy a Jobbik és a TMRSZ gyalázása helyett maguk is lépjenek fel az egyre elviselhetetlenebbé váló bűnözés megállítása, a szakszerű bűnmegelőzés és bűnüldözés érdekében. Tájékoztatom Legfőbb Ügyész Urat és Főkapitány urat, hogy a Jobbik európai parlamenti programjában a bűnmegelőzés, bűnüldözés, áldozatvédelem kérdései kiemelt helyen szerepelnek s megválasztásom esetén szíves szakmai együttműködésüket fogom kérni az európai uniós normák maradéktalan hazai érvényre juttatásában e területeken.

Budapest, 2009. június 4.

Tisztelettel:
Dr. Morvai Krisztina
A Jobbik EP listavezetője

 

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés