Címlap Besorolatlan A Jobbik megakadályozta Olaszország diszkriminatív elítélését az EP-ben


A Jobbik megakadályozta Olaszország diszkriminatív elítélését az EP-ben

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Üzenjük azoknak, akik azt hírdetik, hogy a Jobbik semmit nem képes befolyásolni az EU-ban: háromfős delegációnk szavazatán múlott, hogy ma az Európai Parlamentben nem került sor Olaszország igazsgágtalan és diszkriminatív elítélésére, kettős mérce alapján történő megbélyegzésére. A döntő szavazás 338 igen-338 nem eredménye azt jelentette, hogy az Olaszországot diszkriminatívan elítélő határozat nem kapta meg a többséget. A magukat baloldalinak nevező erők határozati javaslatot terjesztettek elő, amelyben Olaszországot az emberi jogok - a sajtószabadság és a véleménynyilvánítási szabadság - megsértése miatt kívánták elítélni. 

Történt ez egy nappal azután, hogy Barroso elnök Morvai Krisztina azon kérdésére, hogy az EU miért nem tiltakozott a 2006. őszi magyarországi rendőri brutalitások, szemkilövések, önkényes bebörtönzések és koncepciós büntetőeljárások ellen a Bizottság elnöke úgy válaszolt:az EU nem avatkozhat be a tagállamok belügyeibe. Felháborítónak és szégyenteljesnek tartottuk azt a kettős mércét, amelyet "Európa" alkalmazni kívánt, beavatkozva egy állítólagos lényegesen kisebb jogsértés esetén (Olaszország vonatkozásában) és magára hagyva egy tagállamot a legdurvább, kirívó súlyú jogtiprás elszenvedésekor (Magyarország vonatkozásában). Ellentétben másokkal, mi független képviselők lévén nem frakciófegyelem alapján, hanem kizárólag a lelkiismeretünkre hallgatva, az igazságosság alapján szavaztunk, elutasítva a diszkrminációt, a kettős mércét. Ugyanezen elvi alapon viszont megszavaztunk minden olyan rész-indítványt, amely (általánosságban, és nem egy-egy országot diszkriminatívan kiragadva) azt célozta, hogy ne kerülhessen sor a média hatalmi koncentrációjára, egy-egy milliárdos hatalmi csoport kezében tartására.

Strasbourg, 2009. október 21.

Morvai Krisztina
a Jobbik EP delegációjának vezetője

 

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés