A kiváló minőségű marhahús Egyesült Államokból és Kanadából való behozatala (vélemény)

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Az Európai Bizottság képviseletében Flavio Coturni a rendelet kapcsán két fontos elemre hívta fel a figyelmet. A nemrégiben aláírt Egyetértési Nyilatkozat (Memoranda of Understanding) értelmében mind Kanada, mind az Egyesült Államok, jóval a határidő lejárta előtt eleget tett kötelezettségvállalásának, és visszavonta az érvényben lévő szankciókat. A nyilatkozat második szakasza 2012. augusztus 1-én lép hatályba, a megállapodás tehát eredményesnek bizonyult, a vita végleges rendezésére pedig remélhetőleg 2013-ban sor kerülhet.

Lyon, a vélemény előadója hangsúlyozta, hogy nagyon fontos, hogy hormonkezelt állatok termékei csak a lehető legcsekélyebb mennyiségben kerülhessen be az Európai Unió piacára. A szankciók Kanada és az Egyesült Államok általi megszüntetésének legnagyobb nyertese Olaszország, Lengyelország, Görögország, és Írország.

A téma vitájában több képviselő javasolta, hogy a szóban forgó rendelet kapcsán a Bizottság tegyen lépéseket az Egyesült Államok BSE tilalmának rendezésére is. Ez a korlátozás teljességgel igazolhatatlan, a feloldás 2015-re tervezett időpontja pedig elfogadhatatlan az Európai Unió számára.

 

Hírlevél a mezőgazdaságról,
vidékről, élelmiszerről
2011. október 5.


Kattintson a letöltéshez!

A PDF fájlok megtekintéséhez az Adobe Reader program legfrissebb veziója az alábbi linkre kattintva letölthető:xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés