Címlap Nemzeti önrendelkezés nemzeti önrendelkezés A Felvidék drámája - Magyarokról magyaroknak (videóval)


A Felvidék drámája - Magyarokról magyaroknak (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

A felvidéki Gúta alpolgármestere megrázóan, de hitelesen foglalja össze a Felvidék háború utáni történelmét, különösen a magyarok tömeges kitelepítését, deportálását. Az előadásra a Nemzeti Jogvédő Szolgálat és az Emberi Jogok Közép - Európai Bizottsága felvidéki jogvédő útjának keretében rendezett gútai fórumon került sor. A felvételen láthatók a jogvédők felvidéki koszorúzásainak pillanatairól készült felvételek.

 

facebook
Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés LightBoxban

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés LightBoxban

Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés LightBoxban