Címlap Jogvédelem Egyéb emberi jogi témák


Egyéb emberi jogi témák

Morvai és Gaudi újra a (jogvédő) harcmezőn (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő (www.morvaikrisztina.hu) és Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, Európa jogi szakjogász (www.gaudinagytamas.hu) brüsszeli beszélgetése a legújabb tervekről, a munkavállalók jogainak védelméről, a magyar dolgozókkal szembeni diszkrimináció felszámolásáról, a rabszolgatartók megrendszabályozásáról. Krisztina legfrissebb felszólalása a témában itt látható:

A beszélgetésben hivatkozott jelentés és módosító indítvány itt található. (Angol változat itt)

 

Érpatak és Gáza ügyben - Morvai Krisztina nyílt levele a Legfőbb Ügyésznek

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr!

1. Izrael állam hadserege a Gázai övezet elleni egy hónapja tartó támadások során 1938 palesztin személy életét oltotta ki, 84%-uk civil áldozat, a megölt gyermekek száma 460, a megölt nők száma 246. Az ENSZ által is a nemzetközi jog durva megsértéseként értékelt izraeli légi és szárazföldi csapások során 7920 palesztin ember sérült meg, túlnyomórészt civilek, közülük 2011 gyermek, 1415 nő. A támadások jellegéből következően a sérülések jelentős számban kirívó súlyúak, s maradandóak, azaz például a végtagok amputációjával járnak. Teljes családok haltak meg, sok gyermek végignézte szülei, testvérei felrobbanását, haldoklását, illetve halálát, illetve szülők nézték végig gyermekeik szenvedését, kínhalálát, testük bombák általi darabokra szaggatását. Mintegy 300 ezer embernek kellett elhagynia  - többnyire földig rombolt - otthonát. A támadások célpontjai egyebek mellett iskolák és menekültek elszállásolására szolgáló épületek, továbbá kórházak és mentőautók voltak. Bár mind az ENSZ, mind az EU vezetői elítélték a leírtakat, s világszerte hatalmas tiltakozó megmozdulásokat rendeznek, a "civilizált világ" végső soron tehetetlenül és tétlenül szemléli az eseményeket.

Bővebben...
 

Dr Gaudi-Nagy Tamás barátom, a nemzet ügyvédje újabb csapást mért a diktatúrára, a hatalmi önkényre (bírósági tudósítás Morvai Krisztina és Gőbl György elemzésével) (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF
Nagy örömömre nyolc év elteltével végre kimondta a bíróság: jogsértő volt a Gyurcsányista rendőrség amikor 2006. október 23-án délelőtt megakadályozta, hogy tisztességes magyar emberek a Nádor  utca felől a Kossuth térre menjenek a Forradalom és Szabadságharc ötvenedik évfordulója alkalmából rendezett állami megemlékezésre. Mint megannyi kulcsfontosságú bírósági ügyben, most is Dr. Gaudi-Nagy Tamás, "a nemzet ügyvédje" képviselte az emberi jogaiban durván megsértett, s jogaiért hősiesen harcoló károsultat -egy asszonyt a Nádor utcai megalázott, de bátor tömegből. A felvételen a friss bírósági tudósítás látható, korabeli filmfelvételekkel illusztrálva. Mint a tudósításban rámutattam: a "rendszerváltás" óta az egyik oldalon állnak a nemzeti vagyont fosztogató, az emberek méltóságát és jogait folyamatosan sértő politikusok és az őket kiszolgáló talpnyaló újságírók, a másikon a kifosztott, jogfosztott magyar emberek és az őket képviselő nemzeti jogvédők, élükön Gaudi-Nagy Tamással.

Morvai Krisztina

A tárgyalás részletes írásbeli összefoglalója itt található!

 

Nem csak a bűnelkövetőknek, az áldozatoknak is vannak jogaik! (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

Meddig tűrhető a tömeges bűnözés Magyarországon? Az EU áldozatvédelmi irányelve kapcsán arról beszélt Morvai Krisztina, hogyan vált a bűncselekmények elszenvedése, illetve az attól való félelem a magyar emberek életének szerves részévé.

 

Morvai Krisztina az EP listavezetők vitájáról és a szemkilövetőkről (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Honlap-látogatók!

Sokan kérdezik, miért is fogadtam el Bajnai Gordon meghívását és harminc éve az emberi jogokért dolgozó jogászként, a 2006. őszi tömeges rendőri brutalitásokat és egyéb állami jogsértéseket kivizsgáló egykori Civil Jogász Bizottság társelnökeként hogyan ülhetek egy asztalhoz olyanokkal, akik vagy maguk is az akkori kormányhoz, illetve kormánypárthoz tartoztak, vagy azóta is folyamatosan tagadják, kisebbítik, esetleg "igazolják" 2006 véres bűneit, százak megsebesítését, s százak önkényes bebörtönzését, megkínzását, jogtipró eljárások alá vonását. Mivel erre a logikus és megalapozott kérdésre válaszolnom kell, holnap, 2014. április 30-án sajtótájékoztatót tartok arról, miért döntöttem a vitán való részvétel mellett, s mit gondolok a listavezetői vitáról. Addig is -2006 jogtiprásainak áldozatai előtti tiszteletadásként - közreadom a mellékelt videófelvételt, amelyen az egyik olyan áldozatot mutatom be egy nemrégi lakossági fórumon, akinek az 1956-os Forradalom ötvenedik évfordulóján, 2006. október 23-án kilőtték/kilövették a szemét.

 
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Következő > Utolsó >>
31. oldal / 49

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés