Címlap Jogvédelem Egyéb emberi jogi témák


Egyéb emberi jogi témák

Morvai Krisztina sajtóközleménye a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazás ügyében

E-mail Nyomtatás PDF

A három gyermeket érintő szigetszentmiklósi tragédia ismét az érdeklődés homlokterébe helyezte a gyermekbántalmazás és családon belüli erőszak témakörét. Sajnálattal tapasztalom, hogy 10 évvel ezelőtt ezzel kapcsolatban végzett – ötvenhat esetet bemutató kutatásom – változatlanul aktuális. Abban a reményben, hogy az e területen dolgozó szociális munkások, rendőrök, ügyészek, gyermekvédelmi szakemberek elolvassák és megfontolják, ismételten közzéteszem A "gyermekekkel szembeni rossz bánásmód" (erőszak, elhanyagolás, visszaélés) Magyarországon az ezredfordulón – büntetőbírósági ítéletek tükrében című szakmai tanulmányomat.


A tanulmány teljes egészében itt érhető el.

 

Pillanatképek a délvidéki magyar testvéreinkért folytatott strasbourgi munkáról

E-mail Nyomtatás PDF

Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás  magyar, francia és elzászi hazafiak  társaságában a délvidéki magyarok önrendelkezéséért szervezett, 2013. november 19-én Strasbourgban, az Európai Parlament épülete előtt szervezett tüntetésen.

Bővebben...
 

Kamu a Snowden-ügy körüli felháborodás? (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

Morvai Krisztina felháborodva hívja fel az európai polgárok figyelmét arra, hogy miközben kártyavárként omlik össze a Snowden-ügy nyomán mindaz, amit a nyugati típusú demokráciákról gondoltunk, a 120 illetékes európai parlamenti képviselőből ismét csak 8 volt kiváncsi a megfigyelési botrányokat vizsgáló bizottság munkájára.
A felszólalásról készült felvétel után megtekinthető a képviselőnő beszélgetése Németh Zsolt jobbikos országgyűlési képviselővel a nemzetközi megfigyelési botránnyal kapcsolatos magyarországi fejleményekről. Krisztina javasolja, hogy Magyarország ajánljon menedékjogot Snowdennek, és várja erről a nézők véleményét.

Javasoljuk a november 7-i bizottsági ülés egészének megtekintését magyar nyelven is, nyelvkiválasztással, az alábbi linkeken: Link1 Link2

 

Elindult a Facebook-oldal 2006 őszének igazságtételéért

E-mail Nyomtatás PDF

Október 23-án, a Magyar Rádió épülete előtti tüntetésen Gaudi-Nagy Tamás felhívására jelentkezett egy lelkes hazafi, aki vállalta egy Facebook-oldal elkészítését, amelyhez azok csatlakozhatnak, akik 2006 őszének igazságtételét követelik.

Az oldal mindazok gyűjtőhelye, akik szeretnék végre börtönben látni a felelősöket, és akik úgy gondolják, hogy még mindig nem tehető pont a 2006-os történet végére. Az oldal elindult, és hamarosan konkrét feladatok is megtalálhatóak lesznek rajta, valamint felkerülnek a bizonyítékokkal alátámasztható jogsértésekkel kapcsolatos történetek, személyes sorsok, élmények beszámolói.

Az oldal itt érhető el

 

Res iudicata - 2006 ősze: ítélt dolog (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

Elkészült az a film, amelyben immár jogerős ítéletek, illetve ügyészségi határozatok bizonyosságával - s az adott ügyben érintett áldozatok, jogsértettek beszámolóival és fényképekkel, videorészletekkel - összefoglalóan mutatja be a 2006-os őszi állami terrort. Egyre aktuálisabb ez az anyag, mert a szemkilövetők rettentően elszemtelenedtek, s minden erővel tagadják, bagatellizálják, illetve rosszabb esetben igazolják a 2006-os törvénysértéseket, brutalitásokat.

Meg kell mutatnunk minél többeknek, hogy az igazság a mi oldalunkon áll! Ezt szolgálja ez a film is, amelyet további részekkel folytatni szeretnénk - írják a készítők, a Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete, és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat.

 
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Következő > Utolsó >>
34. oldal / 49

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés