Címlap Jogvédelem Egyéb emberi jogi témák


Egyéb emberi jogi témák

Konferencia 2006 őszéről - tudósítások (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat és Krisztina 2006 őszéről tartott konferenciát, és készített - hamarosan megjelenő - filmösszefoglalót. Addig is megtekinthetők a rendezvényről készült tudósítások:


 

Snowden és más - becsületből lemondott - hírszerzők izgalmas vallomásai Brüsszelben (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

Morvai Krisztina képviselő folytatja az Európai Parlament LIBE Bizottságának a Snowden-ügy, illetve az amerikai és európai megfigyelési botrányok kivizsgálására irányuló üléseinek bemutatását a magyar érdeklődők számára. Ezúttal amerikai és angol hírszerzők személyes - illetve Edward Snowden esetében ügyvédje által felolvasott - megrázó vallomásait mutatjuk be. Egyebek mellett arról beszélnek, miért döntöttek úgy, hogy "whistleblowerek" ("sípfújók") lesznek, azaz feltárják volt munkahelyük, a "nemzetbiztonsági" (hírszerző) cégek súlyosan jogsértő tevékenységét, sötét üzelmeit. A felvételen megismerhetők a Morvai Krisztina által az ülésen feltett kérdések egyebek mellett arról, hogy vajon kialakult-e egy újabb diktatúra a kommunizmus után, ezúttal a bankok, a nagy cégek és a politikai hatalom összefonódásából. Ez az anyag az igen hosszú ülés legérdekesebb részleteit tartalmazza. Az ülés teljes anyaga magyarul vagy az eredeti angol nyelven megtekinthető itt.

 

Reszketnek az EU-ban az euroszkeptikusoktól – Morvai és Gaudi strasbourgi beszélgetése (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

A két nemzeti radikális képviselő elemzi Barroso búcsúbeszédét, a devizahiteleseket érintő Európai Uniós változásokat, a tömeges megfigyelési botrányt és a 2014-es EP-választások tétjét. Ezt követően bemutatják a legfrissebb nemzeti jogvédő híreket a 2006-os rendőrterrorral, a Gárdával, illetve az elszakított területekkel kapcsolatban.

 

Mi a valós helyzet a "könnyű drogok" hatásaival kapcsolatban? Az EU szakértőjét kérdezte Morvai Krisztina (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

A Kábítószer és Kábítószerfüggőség Európai Megfigyelőközpontjának 2013. évi jelentését vitatta meg az Európai Parlament LIBE Bizottsága. Morvai Krisztina rámutatott, hogy a jelentés szerint az ún. "könnyű drog", azaz cannabis fogyasztók is pszichoterápiás kezelésre szorulnak. A jelen lévő szakértőtől kérte annak kifejtését, hogy is áll a helyzet a marihuána és hasis rendszeres használatának hatásaival kapcsolatban. Aggodalmának adott hangot, amiért Magyarországon számos "liberális" közszereplő a fiatalok számára a szabadság jelképeként reklámozza a "fű-használatot".

Itt érhető el a Kábítószer és Kábítószerfüggőség Európai Megfigyelőközpontjának 2013. évi jelentése.

A felszólalásról készült videó itt megtekinthető:

 

Miért nem sorolunk a Tobin-ügy és a Bora Bora-i ügy helyett pozitív példákat az EU sikereire? - kérdezték Morvaitól Brüsszelben (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

Az Európai Unión belüli rendőrségi és igazságügyi együttműködésről szóló ún. Stockholm Program továbbfejlesztésének vitáján Morvai Krisztina azt javasolta, hogy az eddigi csúfos kudarcokat elemezni és korrigálni kell. Példaként a két magyar gyermeket halálra gázoló ír ügyét említette (aki sajnos mind a mai napig nincs börtönben), valamint a Bora Bora francia szigetén rekedt magyar nő és gyermek esetét. Válaszul szemrehányást kapott, amiért "a hibákat hangsúlyozza, ahelyett, hogy pozitív példákat említene" az EU-s együttműködés sikerére. Újabb példát láttunk az Európai Parlament kommunista pártállami hangulatára és jellegére.

 
<< Első < Előző 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Következő > Utolsó >>
35. oldal / 49

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés