Címlap Jogvédelem Egyéb emberi jogi témák


Egyéb emberi jogi témák

Fejezze ki véleményét a migrációról! Az Európai Parlament és Morvai Krisztina üzenete a nyugati embereknek (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF


Morvai Krisztina EP képviselőnek többször is ellenőriznie kellett, hogy jól látja-e az ENSZ Közgyűlés 72. ülésszakára összeállított európai parlamenti jelentésben azt a részt, amely szerint a migrációval kapcsolatban “szabadabb véleménynyilvánításra” van szükség, különösen a polgárok részéről... “Nosza, rajta!” - javasolta Morvai Krisztina. Mi magyarok folyamatosan kifejezzük a véleményünket, bár ezért állandó gyalázkodást kapunk az Európai Uniótól és a nyugati sajtótól. Morvai Krisztinának eszébe jutott a véleménynyilvánítási szabadságról és a migrációról az a “martonfai csoda”, amely egyfajta kezdőpontja volt Magyarország migrációval szembeni határozott fellépésének. A Pécs melletti kis ékszerdoboz, Martonfa maroknyi lakója tiltakozó gyűlést tartott, amikor tudomásukra jutott (2 évvel ezelőtt), hogy migráns befogadó központot kívánnak létesíteni településükön. Megelőzve “korukat”, kifejezték véleményüket és kivonultak a tervezett építési területre, közölve, hogy addig nem mennek el, amíg a kormány vissza nem vonja a tervet. Morvai Krisztina meggyőződése szerint a martonfaiak véleménynyilvánításának nagy szerepe volt abban, hogy Magyarország más utat választott, mint Nyugat-Európa: határainkat védjük és nem a kiszolgáltatott lakosságot kényszerítjük rá a tömeges migráció következményeinek elviselésére. Ezt a receptet ajánlotta a nyugat-európaiaknak is Morvai Krisztina is angol nyelvű felszólalásában.

 

Magyar kisvállalkozók megrázó tapasztalatai - Morvai Krisztina „gyűjteménye” és levele az érintett állami vezetőknek

E-mail Nyomtatás PDF

A tavalyi év utolsó munkanapján megdöbbentő NAV ellenőrzésnek voltam szemtanúja egy magyar mikrovállalkozónál. Az esetről sajtóközleményt is adtam ki és fényképet is készítettem. Ezek itt találhatóak.

A közleményhez felhívást fűztem, amelyben kértem a magyar mikrovállalkozókat, családi vállalkozókat, kisvállalkozókat, hogy osszák meg velem tapasztalataikat azzal kapcsolatban, hogy NAV és más hatóságok általi minősíthetetlen fellépés egyedi eset volt-e vagy netalán tipikus. Ezen túlmenően kértem, hogy a magyar vállalkozók osszák meg velem tapasztalataikat arra vonatkozóan, hogy milyen körülmények akadályozzák és nehezítik a vállalkozások alapítását, fennmaradását, virágzását, - avagy összességében a polgárosodást - Magyarországon. A tapasztalatokat (válaszleveleket) csokorba szedtem és elküldtem négy állami vezetőnek, mégpedig Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, Csepreghy Nándor államtitkárnak, Dr. Parragh László Úrnak, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének és Tállai András Államtitkár Úrnak, a NAV elnökének. Ezúton is hálásan köszönöm azoknak a fáradozását, akik levelet írtak és megosztották tapasztalataikat. Olyan hatalmas mennyiségű levél érkezett, hogy vannak levelek, amelyeket majd csak későbbi munkám során fogok tudni felhasználni.

Az állami vezetőkhöz írt levél itt olvasható.

Tisztelettel és szeretettel:

Dr. Morvai Krisztina jogász, EP képviselő

 

Milyen ma erdélyi magyarként élni? (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF


A Nemzeti Jogvédő Szolgálat 2017. tavaszi erdélyi jogvédő, monitorozó útján beszélgettünk Dr. Menyhárt Gabriella ügyvéddel (az NJSZ elnökségi tagja), nemzeti jogvédővel arról, hogy milyen is ma erdélyi magyarként élni, hogyan élik meg a hétköznapokban emberi méltóságuk és más emberi jogaik rendszeres megsértését, mit jelent és miért fontos a nemzeti jogvédelem. A két helyi programunk közötti beszélgetés résztvevői: Dr. Menyhárt Gabriella, Dr. Novozánszky Ilona ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat elnöke, Bodnárné Dr. Szabó Zsuzsanna ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat elnökségi tagja, Dr. Jánossy Mária ügyvéd (Kalifornia, Egyesült Államok), Dr. Morvai Krisztina jogász, európai parlamenti képviselő, Dr. Bene Gábor jogász és Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvivője. Ez a felvétel a 2017. június 4-én, Trianon gyásznapján indított, az elszakított területek magyarságának helyzetét, jogfosztottságát és a jogvédelem szükségességét bemutató sorozatunk utolsó része.

 

Feljelentették Toroczkaiék honvédő mezőőreit - Jogi álláspontom

E-mail Nyomtatás PDF

Toroczkai László, a határmenti Ásotthalom polgármestere adott hírt a minap arról, hogy a határt védő kerítést megrongáló és egy helyi tanyára betörni szándékozó migránsokat fogtak el - rendőri jelenlét hiányában - a mezőőrök. Tudjuk, hogy Toroczkai és az ásotthalmiak már eddig is nagyon sokat tettek a tömeges migráció elleni harcban. A jogsértést megakadályozó akciójuk miatt több politikus is feljelentést tett a bűnelkövetőket tetten érők és elfogók ellen. Az alábbiakban olvasható Toroczkai László eredeti közleménye, azt követően a feljelentésről szóló sajtóhír, majd pedig az én büntetőjogászi álláspontom.

Szeretettel:
Morvai Krisztina


Bővebben...
 

EU támogatási lehetőségek kisgazdáknak - az Agrárkamara válaszlevele Morvainak

E-mail Nyomtatás PDF


Kiváló ötletet kaptam egy Facebook olvasó segítőtársamtól. Arra biztatott, hogy keressem fel az illetékes Kamarákat (Kereskedelmi és Iparkamara illetve Agrárkamara) azzal, hogy tagságuk felé a jelenleginél intenzívebben, informatívabban, kezdeményezőbben hirdessék az aktuális Európai Uniós és hazai pályázati támogatási lehetőségeket. Hálásan köszönöm az ötletet, megtettem, s íme a válasz, itt olvasható.

Az Agrárkamara elnöke által ajánlott kézikönyv innen tölthető le, bízom benne, hogy lesznek olyan gazdák, akik haszonnal olvassák, ötletekhez jutnak belőle.

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>
15. oldal / 49

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés