Budaházy, Hunnia csoport, politikai foglyok

Morvai a Hír TV-ben Budaházyék amnesztiájáról, Gyurcsányék terrorcselekményéről…(Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF


Mit is jelent a közkegyelem, és miért van erre lehetőség és szükség Budaházy György és a Hunnia csoport esetében? Miért elviselhetetlen az az igazságtalanság, ami abból következik, hogy „Gyurcsányék szabadon, Budaházyék börtönben”? Miért nem igaz az, hogy itt két teljesen különböző bűncselekményről van szó? Miért szükséges, hogy még a 2016-os emlékév során megszülessen az amnesztia-rendelkezés? Ezekről és hasonló igazságossági kérdésekről beszéltem a Hír TV „Magyarország élőben” című műsorában 2016. november 4-én.

 

Mit mondtak a fideszes és jobbikos képviselők a „Budaházy-amnesztiáról”? (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF


(Az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának a Budaházy György és a Hunnia csoport tagjai elleni büntetőeljárással összefüggő ülésének teljes, vágatlan anyaga) Belátható közelségbe került Budaházy György és a Hunnia csoport tagjainak szabadsága! Felismerve annak a ténynek az égbekiáltó (elviselhetetlen) igazságtalanságát, hogy Gyurcsány és társai szabadok, miközben Budaházy és a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai rendszerrel szembeni nemzeti ellenállás más tagjai börtönben vannak, az Országgyűlés többségét adó Fidesz és Jobbik képviselői támogatják az eljárási közkegyelmet, amelynek eredményeként a Hunnia csoport tagjai akár azonnal szabadlábra helyezhetők és az ellenük hét éve folyó büntetőeljárás megszüntethető. Tekintettel arra is, hogy a közkegyelmet általában valamilyen kiemelkedő nemzeti eseményhez kapcsolódóan adják, az lenne a legmegfelelőbb döntés, ha még az idei évben, azaz a hatvanadik évforduló tiszteletére kerülne sor a közkegyelem megadására. Fontos, hogy mind a fideszes, mind a jobbikos szavazók megismerjék képviselőik álláspontját az amnesztia kérdéséről, ezért közreadjuk az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának a témában tartott üléséről szóló felvételt vágatlanul. Az ülés időpontja: 2016. november 2-a volt.

Tisztelettel:
Dr. Morvai Krisztina

 

Budaházy-ügy: az amnesztiát támogatja a Fidesz és a Jobbik (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

Szerdán délelőtt az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága tárgyalt a Budaházy György és a Hunnia csoport elleni büntetőeljárással összefüggő amnesztia (eljárási közkegyelem) kérdéséről. Az előterjesztő Hegedűs Lorántné mellett felszólaltam én is, európai parlamenti képviselőként és büntetőjogászként, nemzeti jogvédőként. Felszólalásomban úgy érveltem, hogy a kialakult helyzet - Gyurcsányék szabadok, Budaházyék börtönben - elviselhetetlenül igazságtalan, ezért azt orvosolni kell. Örömömre mind a fideszes, mind a jobbikos országgyűlési képviselőtársaim helyeselve reagáltak arra az elképzelésre, hogy az igazságtétel ez idő szerinti eszköze a közkegyelem, azaz az Országgyűlés által alkalmazható eljárási kegyelem. Bízom abban, hogy mind a Fidesz, mind a Jobbik képviselői felismerik, hogy a választóik akaratát is a már több évet börtönben eltöltött és hét éve büntetőeljárás alatt álló Budaházy György és a Hunnia csoport tagjainak nyújtott amnesztia tükrözné. A mellékelt videón látható az Igazságügyi Bizottságban elmondott beszédem, a következő napok során folyamatosan közöljük a bizottsági ülésen rögzítetteket, a fideszes és jobbikos parlamenti képviselők reakcióját az elviselhetetlen igazságtalanság korrigálására alkalmas amnesztiáról. A mai nap örömmel és lelkesedéssel töltött el, mert úgy érzem, megnyílt a remény a legalább részbeni igazságtételre. Vége lesz annak a tarthatatlan helyzetnek, hogy a saját hazájukat lekurvázók, saját magukat is hazugnak nevezők, szemkilövetők szabadon vannak, míg a velük szemben nemzeti ellenállást gyakorlók börtönben.

Kérem a Fidesz-szavazókat és a Jobbik-szavazókat egyaránt, hogy országgyűlési képviselőiknek levélben vagy személyesen fejezzék ki akaratukat a Budaházy Györgynek és a Hunnia csoport tagjainak adandó amnesztiával kapcsolatosan. Kérem továbbá a sajtót/médiát, hogy a nyilvánosság felé az amnesztia-vitát folyamatosan közvetítsék.

 Szabadságot Budaházynak! Szabadságot a politikai foglyoknak!

Köszönettel és tisztelettel:
Dr. Morvai Krisztina
európai parlamenti képviselő

 

Amnesztiát Budaházynak és a Hunnia csoportnak! Tüntetés szerdán a parlamenti vita idején

E-mail Nyomtatás PDF

Minden igazságszerető ember számára elfogadhatatlan, hogy a 2006 őszi brutális rendőrterror felelősei megúszták a büntetést, Budaházy György és a Hunnia csoport tagjai viszont börtönben vannak, kirívó súlyú elsőfokú fegyház-ítélet terhe alatt, hét éve tartó büntetőeljárást elszenvedve. Ez az elviselhetetlen igazságtalanság az Országgyűlés által alkalmazható kegyelemmel oldható fel. Az amnesztia követelésének első fontos lépése a november 2-án, a Kossuth téren rendezett tüntetés, amelyen - Budaházy Edda és Toroczkai László mellett - magam is felszólalok. Kérem, hogy minél többen jöjjenek el, s fejezzék ki tiltakozásukat az égbekiáltó igazságtalanság ellen, s szolidaritásukat a politikai foglyok és családtagjaik mellett. Követeljük együtt az amnesztiát, győzzük meg országgyűlési képviselőinket! Tisztelettel hívom és várom a sajtó/média képviselőit is, és kérem, hogy tájékoztassák a nyilvánosságot az amnesztia érdekében indult mozgalomról!

SZABADSÁGOT BUDAHÁZYNAK, SZABADSÁGOT A POLITIKAI FOGLYOKNAK!


szeretettel
Morvai Krisztina

 

Budaházyékat ma ismét bebörtönözték - az egyetlen igazságos megoldás a közkegyelem (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

Ma (csütörtökön) késő délután bebörtönözték Budaházy Györgyöt és több vádlott társát, Az elsőfokú bíróság által elrendelt házi őrizetet esetükben másodfokon előzetes letartóztatásra változtatták.Gyurcsány, Gergényi, Bene, a többi szemkilövető s persze a még (szintén vidáman és szabadon) élő ÁVH-s elvtársak is elégedetten csettinthetnek. Szép munka! A tisztán látó és tisztességes emberektől azt kérem, hogy ezekben az órákban gondoljanak együttérzéssel a politikai foglyokra és családtagjaikra,s nézzék meg azt a 15 perces dokumentumfilmet, amit munkatársaimmal pár évvel ezelőtt készítettünk Budaházy közéleti tevékenységéről. Kérem az országgyűlési képviselőket, különösen a Jobbik és a FIDESZ képviselőit, haladéktalanul tegyék meg az adott helyzetben lehetséges egyetlen korrekt és igazságos lépést: részesítsék közkegyelemben Budaházyt és a Hunnia ügy többi vádlottját.

Dr. Morvai Krisztina büntetőjogász, EP képviselő

A film itt látható: 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
3. oldal / 11

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés