2002 és 2010 közötti jogsértések

A szemkilövések és gyurcsányista tüntetés

E-mail Nyomtatás PDF

Feloszlatások, bebörtönzések, koncepciós perek helyett ezúttal a kubai emberi jogi helyzettel foglalkozik az EU - kértem a kubaiak közbenjárását a mi emberi jogaink érdekében.


Megtekintés LightBoxban

 

Barrosot, az Európai Bizottság elnökét kérdezem a budapesti szemkilövetésekkel kapcsolatos EU álláspontról

E-mail Nyomtatás PDF

Az EU meglehetősen sajátos kettős mércét használ a tagállamok emberi jogokkal kapcsolatos gyakorlata terén. A homoszexuálisokkal szembeni bármely diszkriminációt például szükségesnek tartják kivizsgálni, de a 2006. évi budapesti véres események nem érik el a brüsszeli ingerküszöböt, a szemkilövetéseket a magyarok belügyének tekintik.


Megtekintés LightBoxban

 

A szemkilövető Gyurcsány kormány minisztere nem lehet az Európai Parlament Szabadságjogi, Rendészeti és Igazságügyi Bizottságának alelnöke!

E-mail Nyomtatás PDF

Göncz Kinga lemondását, alelnöki posztjáról történő elmozdítását követeltem.


Megtekintés LightBoxban

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>
7. oldal / 8

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés