Bevándorlás/migráció

Egyre ördögibb EU tervek bevándorlás ügyben... - Morvai és Gaudi strasbourgi beszélgetése a migrációról és a székelyföldi nemzeti jogvédő körútról

E-mail Nyomtatás PDF

Immár hagyományosan az Európai Parlament színfalai mögül jelentkezik dr. Morvai Krisztina független európai parlamenti képviselő és dr. Gaudi-Nagy Tamás Európa jogi szakjogász, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője a március 7-10. közötti plenáris ülés alkalmából, napokkal nemzeti ünnepünk előtt.

Beszélgetésük témái ezúttal:

- az EU-török csúcs plenáris vitája és értékelése: zsarolás szülte csőd vagy csodás megoldás ?

- a menekültstátus totális és önkényes kiterjesztését célzó, most elfogadott Honeyball-jelentés.

- a svéd bevándorlási modell mint követendő és üdvözítő példa erőltetése, Stefan Löfven svéd miniszterelnök meghallgatása, dicsőítése és kemény kritizálása a plenáris ülése.n

- a kötelező betelepítési kvótát előíró tavaly szeptemberi tanácsi rendelet ellen benyújtott magyar kereset elemzése.

 - a Nemzeti Jogvédő Szolgálat március 13-19-i székelyföldi jogi monitorozó körútjának előzetes ismertetése, a Székely Szabadság Napja, a székely önrendelkezés fontossága és egész pályás román állami letámadás az erdélyi magyarság ellen.


 

Sokkoló friss hírek migráns-ügyben az EU-ból

E-mail Nyomtatás PDF

Megdöbbentő jelentést fogadott el az Európai Parlament plenáris ülése március 8-án kedden, "nőnapi ajándékként." Morvait idén januárban a nők elleni erőszak áldozataiért kiálló felszólalása miatt "lerasszistázó" Mary Honeyball angol szocialista képviselő nevével fémjelzett jelentés legfontosabb rendelkezése alapján minden olyan országból, ahol a nőket diszkriminálják (azaz a nők hátrányos megkülönböztetésben részesülnek), a lányoknak és nőknek joguk lenne az Európai Unióban a menedékjogra. A másik "alapvető, alanyi jognak" tekintett jog a családegyesítés, amely alapján így az Európai Unió területére került és menedékjogot kapott nők "természetesen" már családjaikat is maguk mellé hívhatnák. A jelentés "A menekült és menedékkérő nők helyzete az EU-ban" című jogszabály-kezdeményezés, 13. pontjának legfontosabb részlete így szól: "a nemi alapon elkövetett erőszak és hátrányos megkülönböztetés (...) üldöztetésnek minősülnek, és az EU-ban indokolttá kell tenniük menedékjogi kérelem benyújtását...". Egyre több kritika érte a migráció-párti (bevándorlás-párti vagy invázió-párti) erőket amiatt, hogy a tömegesen Európába áramló személyek túlnyomó többsége nem tekinthető menekültnek, ugyanis nem háborús országból érkeznek. Ehhez kapcsolódóan egyre többen tették szóvá, hogy igazából bevándorlás-politikáról beszélhetünk, amely nem tartozik az Európai Unió hatáskörébe. Vélhetően erre reagálva váltottak stratégiát, és találták ki ezt az új "megoldást", amely a végtelenségig tágítaná azon személyek körét, akik menedékjogra jogosultak az Európai Unióban. A plenáris ülés során több felszólalásomban is felhívtam a képviselőtársaim, illetve az európai választópolgárok figyelmét e jelentés tarthatatlanságára és veszélyességére. Az Európa sorsáért aggódóknak bizakodniuk kell abban – és tenniük is kell érte –, hogy ebből a kezdeményezésből, amelyet jelentős többséggel megszavazott az Európai Parlament, nem lesz jogszabály.

 

Milyen erkölcsi alapon tagadjuk meg a migránsok befogadását? - Morvai felszólalása az EP-ben

E-mail Nyomtatás PDF

Magyarországot sajnos folyamatos gyalázkodás éri a "nyugati világ" részéről, amiért nem szeretnénk hazánkba más földrészekről érkező, számunkra idegen kultúrájú bevándorlókat tömegesen befogadni. Fontos, hogy világosan lássuk és érezzük: döntésünk erkölcsileg megalapozott, és megfelel az igazságosság szempontjainak. Ezt támasztotta alá Morvai Krisztina rövid felszólalása az Európai Parlament februári plenáris ülésén.

 

Kövessék a magyar példát, népszavazást a migrációról! - Morvai az EP-ben

E-mail Nyomtatás PDF

Kb. 25 képviselő volt jelen a 751-ből az Európai Ombudsman éves jelentésének vitáján, ahol egyebek mellett arról vitatkoztak (inkább beszélgettek), hogyan lehetne az EU-t demokratikusabbá tenni a polgárok számára, különös tekintettel például a tömeges migráció kérdéskörére. A szokásosan lagymatag ülést "megzavarta" Morvai Krisztina felszólalása, aki meghökkentő javaslatot tett: mi lenne, ha a migránsügyben az EU meghallaná az európai polgárok többségének véleményét, és nem azzal szögesen ellenkező döntéseket hozna. Felvetette továbbá, hogy talán nem teljesen európai megoldás a betelepítések ellen tiltakozó polgárok rendőrségi vízágyúzása. Felhívta a többi EU tagállam polgárait: kövessék a magyar példát, és érjék el, hogy hazájukban népszavazással döntsenek a bevándorlás kérdéseiről.

 

Kérdezzük meg Merkel asszonyt, miért nem a 7 millió európai munkanélküli fiatal sorsával törődik a migránsok meghívása helyett? - javasolta Morvai az EP –ben

E-mail Nyomtatás PDF


Folytatódik a migránsok Európába áramlása, miközben megdöbbentőek az adatok az Unióban élő fiatalok munkanélküliségi adatai. Hívjuk el az Európai Parlamentbe Merkel asszonyt, s kérdezzünk rá, mégis hogy képzeli ezt - javasolta Morvai Krisztina az EP plenáris ülésén.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>
4. oldal / 9

facebook
xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés