Hírlevél és kapcsolódó anyagok - 2011.10.12.

Dacian Cioloş, a Bizottság mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős tagja ismerteti a KAP reformjára irányuló jogalkotási javaslatokat

E-mail Nyomtatás PDF

A mai javaslatok fontos lépést jelentenek az agrárpolitika jövője irányába. A KAP reformjáról szóló munka 2010.04.12-én vette kezdetét, majd ezt követően a Bizottság közleményt bocsátott ki. A Parlamentben elfogadott Lyon és a Dess jelentés nagyon fontos szerepet játszott abban a nyilvános eszmecserében, amelyet a Bizottság a közleményről folytatott. A folyamat során világossá vált, hogy a Közös Agrárpolitikát újra kell definiálni, illetve meg kell találni az egyensúlyt a KAP finanszírozását lehetővé tevő európai uniós polgárok és a mezőgazdaság között, amely mindnyájunk élelmezését biztosítja.

A javaslatok főbb pontjai:

KÖZVETLEN KIFIZETÉSEK ÉS PIACI INTÉZKEDÉSEK (1. pillér)

Minden európai gazdálkodó versenyképességének biztosítása az élelmiszer ellátás biztonsága érdekében.

A versenyképesség szempontjait gazdasági kontextusban is vizsgálni kell. A 90-es évek elvárásaival ellentétben ma az árak és a gazdálkodók jövedelmének ingadozása, illetve az éghajlatváltozás hatásai jelentenek új kihívást.
A közvetlen kifizetések jelenlegi rendszere nem megfelelő, a történelmi rendszer elvesztette a hatékonyságát, átláthatóságát és hitelességét, ezért paradigmaváltásra van szükség. A javaslat ezért egy új, testre szabottabb modellt bevezetését célozza. A referencia év 2014 lesz, ami azt jelenti, hogy a rendszer a kifizetéseknél termelési, illetve egyéb adatokat is figyelembe vesz. A konvergencia szint eddig az európai átlag kilencven százalékát vette figyelembe. Az új európai mezőgazdasági politikát ugyanakkor be kell ágyazni az új költségvetési tervidőszakba, figyelembe véve a realitásokat.
A Közös Agrárpolitikának hozzá kell járulnia a fenntartható mezőgazdaság megteremtéséhez, a sokszínűség megőrzéséhez, amely igény életre hívta, hogy a támogatások terén objektív differenciálásra van szükség.

Bővebben...
 

Hírlevél a mezőgazdaságról,
vidékről, élelmiszerről
2011. október 12.


Kattintson a letöltéshez!

A PDF fájlok megtekintéséhez az Adobe Reader program legfrissebb veziója az alábbi linkre kattintva letölthető:



xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés