Az EU célja: megalázásunk és nem felemelkedésünk! - Morvai az Echo TV-ben (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark


Az Echo TV műsorában - egyebek mellett - arról beszéltem, hogy meggyőződésem szerint az Európai Parlament Magyarországot elítélő friss határozatát elsősorban az Európát védő migránspolitikánk miatti bosszúvágy vezérelte. Rámutattam: az Európai Uniót a legkevésbé sem érdeklik azok a dolgok, amelyek sok magyar embert bántanak és foglalkoztatnak: nem kíván segítséget nyújtani a devizahitelesekkel szembeni jogsértések orvoslásában - noha az kifejezetten az európai uniós fogyasztóvédelmi normáknak a bankok általi megsértéséből fakad -; nem érdekli a vidék és a mezőgazdaságunk sorsa (amely egyenes következménye az európai uniós agrárpolitika folytán hazánkba áramló külföldi élelmiszernek és a földrablásoknak); nem foglalkoztatja a munkavállalók helyzete. Egyetértek azzal, hogy problémák vannak a magyar igazságszolgáltatással, ideértve a bírói függetlenséget is, azonban a magyarországi helyzetet hamarosan vizsgáló szakbizottság bizonyára nem Szima Judit szakszervezeti vezető ötéves bebörtönzésére, a Budaházy-ügy visszásságaira vagy a 2006-os jogtiprásokat követő igazságtétel elmaradására lesz kíváncsi, hanem a migránsokkal összefüggő kérdésekre. Hangsúlyoztam, hogy a Magyarországot elítélő határozatnak vannak jogos meglátásai, mint például a korrupcióval és a közpénzek kezelésével összefüggő problémák − ezekhez azonban „árukapcsolásszerűen” rendel számos alaptalan vádat, és mindenek fölött követeli az Európai Unió káros bevándorlás-politikájának való alávetésünket.

Szeretettel:
Dr. Morvai Krisztina
jogász, európai parlamenti képviselő
Függetlenek csoportja

 

Magyarország elleni szavazás az EP-ben szerdán - A határozat-tervezetek szó szerint

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Morvai Krisztina közleménye

Szerdán délben kerül sor a Magyarországot elítélő európai parlamenti határozatokról szóló szavazásra. Álláspontom szerint a Magyarországért felelősséget érző, érdeklődő és értelmes emberek helyesen teszik, ha a határozat-tervezeteket szó szerint elolvassák, megismerik. Így nem eshetnek áldozatául „félremagyarázásoknak”, „füllentéseknek”, vagy adott esetben orbitális hazugságoknak. Két határozat-tervezetről fogunk szavazni: a „keményebbet” négy európai párt kezdeményezte: a szocialisták (S&D), a liberálisok (ALDE), a kommunisták (GUE/NGL), valamint a zöldek (Verts/ALE). Az indítványozók között két magyar képviselő is szerepel: Niedermüller Péter és Jávor Benedek. A határozat-tervezet szövege „önmagáért beszél”, ezen nincs mit magyarázni, minden olvasni tudó ember maga vonhatja le a következtetéseit. Fontos megérteni, hogy ez a tervezet indítványozza az Európai Unió ún. „atomfegyverének” bevetését, azaz az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikke szerinti eljárást. Mivel itt igen sok a félremagyarázás és a hazugság, jogászként szükségesnek tartom egyrészt közzétenni a 7. cikk pontos szövegét, másrészt rámutatni, hogy - noha a határozat-tervezetben a 7. cikk (1) bekezdése szerepel - a 7. cikk (1), (2) és (3) bekezdését egymással együtt és egymásra vonatkoztatva lehet és kell értelmezni. Ebből következően igenis lehetséges, hogy az eljárás végén Magyarországgal szemben súlyos szankciókat vetnek be, ideértve a Magyar Állam szavazati jogának megvonását az Európai Tanácsban.

Az „enyhébb” tartalmú határozat-tervezetet az Európai Néppárt (EPP) terjesztette elő. Ez az a párt, amelynek a Fidesz is tagja. Bár ennek a tervezetnek a tartalma és szövegezése lényegesen szolidabb, mint a másiké - egyebek mellett ez a tervezet nem utal a 7. cikk bevetésére -, már most közlöm, hogy a magam részéről természetesen ezt sem fogom megszavazni. Az alábbiakban három szöveget olvashatnak, a következő sorrendben:

1. A „keményebb” határozat-tervezet szó szerinti szövege itt olvasható.


2. A „puhább/enyhébb” verzió, a másik határozat-tervezet itt olvasható.

Bővebben...
 

"A légkört kell tisztává tenni, igazságossá. Csak ez hozhat gyógyulást, semmi más. " (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark


Kedves Honlap látogatóim!

Merre tovább,Magyarország? Sokan teszik fel ezt a kérdést, nap mint nap. Szívből ajánlom nekik a Küldetés című filmet. Sokkal többről szól, mint Balczó András olimpiai és világbajnok életéről és a hetvenes évek sportjáról. Benne van szinte minden, ami ma Magyarországon fontos. Nemcsak a diagnózis, de a terápia is. A lelkünket átmozgató, inspiráló, motiváló film. Nagy szükségünk van mostanában az ilyenekre. Kérem, nézzék meg minél többen - az esős novemberi hétvége vagy hétköznap este kiválóan alkalmas időpont. Én körülbelül tízszer láttam - amikor nagyon elkeseredett és reményt vesztett vagyok, újra és újra megnézem, mert erőt ad. Kérem, hogy akinek van hasonló "filmje", regénye, verse vagy más olyan alkotás, amit rendszeresen elővesz, amikor túl súlyosnak érzi a terheket, írja meg nekünk, a "többieknek"- különösen akkor, ha az adott művet itt és most aktuálisnak érzi Magyarországon s ha alkalmasnak látja arra, hogy ne csak lelki támaszként, hanem lelki, erkölcsi, emberi iránytűként is használjuk. Kérem azt is, hogy ki-ki építse ki a maga környezetében az "igazságosság szigetét". Hogy ezt hogyan értem megtudhatják a filmből vett alábbi idézetből, s persze magából a filmből. Ugye megnézik? :)

Köszönöm!
szeretettel
Krisztina

"...A világban széltében-hosszában folyik az alibigyártás. A teljesítmény szerinti igazságos megítélést nem lehet széles körben bevezetni, mert olyan sok embert kellene leváltani meg kirúgni, hogy leállna az egész gépezet. De az öttusában, mint egy kis szigeten ki lehetne próbálni, hogy mire képes az ember, ha biztos abban,.hogy igazságosan ítélik meg azt, amit ő csinál. Pontosan ki lehetne mutatni, hogy milyen összefüggés van az igazságosság és a teljesítmény között. Ez a tapasztalat hasznára lenne mindenkinek. Mert nyilván, hogy a sportoló, de általában a küzdelmet vállaló ember nemcsak fizikailag sérülhet meg, hanem lelkileg is. A ' fordított döntések ' megsebzik az igazságérzetét és a teljesítménye visszaesik. Egy darabig ágál, összeszorítja a fogát, gyerünk, csakazértis, de aztán kezd lankadni, fáradni. A mai magyar öttusában rengeteg energia így sikkad el. S az ilyen sérülések makacsok, Nem lehet prémiumokkal, meg odalökött kedvezményekkel begyógyítani..A légkört kell tisztává tenni, igazságossá. Csak ez hozhat gyógyulást, semmi más. " (Balczó András olimpiai és világbajnok öttusázó szavai a Küldetés című filmben - 1976, Rendezte: Kósa Ferenc)

 

Kedves Honlap Látogatóim!

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Megvolt a népszavazás...Tengernyi az érzelem, sok a düh és indulat, akár még családokon belül is, egymással szemben. Ezekkel a kérdésekkel ébredtem: hogyan válhatnánk összetartó Nemzetté? Hogyan tovább, Magyarország, most, innen, erről a pontról? Őszinte érdeklődéssel kérem és várom válaszaikat, gondolataikat. Ma elutazom Strasbourgba, az Európai Parlament plenáris ülésére. A hét végén részletesen beszámolok róla, hogy "Brüsszel" miként reagált az itthon történtekre. Addig is szívből kívánok minden jó szándékú, tisztességes magyar embernek minden jót. Isten óvja és vezesse Magyarországot!

 

A tömeges illegális bevándorlás hatásai Magyarországra, a magyar emberekre

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

A fenti címmel jelzett témában adott interjút a Lánchíd rádiónak Morvai Krisztina jogász, EP képviselő.

Az interjú itt hallgatható meg: 

Egyebek mellett rámutatott: a tömeges illegális migráció egyre több és egyre elviselhetetlenebb terhet ró Magyarországra, s a magyar emberekre. Mivel az államhatár és így a Magyar Állam gyakorlatilag változatlanul őrizetlen, a határmenti lakosság szenved az embercsempészek és a migránsok fenyegetéseitől, a mezőgazdasági terményeik megsemmisítésétől, termőföldjük károsításától, s a közegészségügyi intézkedések hiánya miatt a járványoktól. A menekülttáborok illetve tranzitzónák által sújtott városokban lassan ellehetetlenül az élet, a nők és lányok a migráns csoportok rendszeres zaklatásainak vannak kitéve, nagy a fertőzésveszély, hatalmas és mindent eláraszt a szemét. Morvai Krisztina 2015 szeptemberében és októberében országjárást tart, amelynek témája szintén a tömeges illegális bevándorlás hatásai Magyarországra, a magyar emberekre. Az országjárás célja az érintett települések, lakosok meghallgatása, a migráció következményeinek megtekintése és megismerése, tekintettel arra is, hogy a "jogvédők" szinte kizárólag a migránsok helyzetével és jogaival foglalkoznak, a migrációtól szenvedő magyar embereket alig-alig képviseli valaki.

Az országjáráson tapasztaltakról Morvai Krisztina és rendező-operatőr munkatársa, Almási Lajos dokumentumfilmet forgatnak majd, amelyet a képviselő bemutat az Európai Parlamentnek és az Európai Bizottság illetékeseinek, valamint a magyar politikusoknak és hatóságoknak, azonnali, hatékony intézkedéseiket sürgetve. A képviselőnő ezúton kéri azon települések, közösségek jelentkezését - párthovatartozásra tekintet nélkül -, akik szívesen bemutatnák, s a nemzetközi nyilvánosság elé is tárnák a tömeges, illegális migráció következményeit saját életükre, s környezetükre nézve. Kérjük, hogy megkereséseiket küldjék el a következő email-címre: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
4. oldal / 21
xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés