Címlap Írások


Írások

Folyamatosan torzítja mondanivalómat az Index

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Tisztelt Index szerkesztősége!

Morvai Krisztinát izgágaságért rendre utasították című cikkükben hazug módon, hamis színben tüntették fel keddi fellépésemet a Viviane Reding biztos jelölt asszony "meghallgatásának" nevezett európai parlamenti show műsoron.

A valós helyzet a következő volt. Mint az közismert, ezen a héten folyik az EU új biztos-jelöltjeinek meghallgatása, így került sor arra is, hogy Reding asszonyhoz, "a jogérvényesülésért, az alapvető jogokért és az uniós polgárságért" felelős jelölthöz a három érintett európai parlamenti szakbizottság tagjai és póttagjai kérdéseket intézhettek. Ezek látszólag spontán kérdések voltak, amelyek arra voltak hivatottak, hogy Redingnek a pozícióra való alkalmasságát ellenőrizzék, mégpedig a videós közvetítés segítségével, bárki által követhető, "átlátható", meggyőző módon. A jövendő biztos e "spontán kérdésekre" a nagy nyilvánosság előtt - látszólag legalábbis - "spontán válaszokat" adott. Ez azonban - mint annyi más az Európai Unióban - csupán a látszat, a szemfényvesztés volt. A valóságban az EP politikai csoportjai, frakciói előre egyeztették, hogy ki fog feltenni és milyen tartalmú kérdéseket. A fennálló neoliberális, globalista rendszert pártoló nagy frakciókhoz nem tartozó, úgynevezett független képviselők (mint jómagam, és a Jobbik másik két képviselője) egyáltalán nem kérdezhettek, és nem volt lehetőség valóban spontán, előre nem egyeztetett kérdések feltételére. Más megfogalmazásban: egy színházi előadás zajlott, előre leosztott szerepekkel, amelynek keretében a parlamenti képviselők előre kiválasztott csoportja tehetett fel előre "lesakkozott" kérdéseket, a többiek pedig hallgatásra voltak ítélve.

Bővebben...
 

Morvai Krisztina levele Dr. Bencze József Országos Rendőrfőkapitány úrnak

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Tisztelt Dr. Bencze József Országos Rendőrfőkapitány úr!

Az Európai Parlament magyarországi képviselőinek jogállásáról szóló 2004. évi LVII. törvény 17.§-a a következőképpen rendelkezik:

Az állami szervek kötelesek az Európai Parlament képviselői részére a munkájukhoz szükséges felvilágosítást megadni.”

E jogszabályra figyelemmel európai parlamenti képviselőként és az EP Szabadságjogi, Rendészeti és Igazságügyi Bizottságának tagjaként az alábbi körben kérek felvilágosítást Öntől.

Sajtóhírek szerint a mai napon a Kisstadionban jégkorongmérkőzésre került sor, amelyről az érvényes jeggyel rendelkező Ferencváros drukkerek mintegy 200-300 fős csoportját a rendőrség „kitiltotta”, őket – videofelvételeken is látható módon – csapaterővel, megfélemlítő fellépéssel távol tartotta. A helyszínen lévő (láthatóan elkeseredett, de teljesen békés) „Fradi-szurkolókról” a rendőrök videofelvételeket is készítettek.

Bővebben...
 

Morvai Krisztina válasza a Magyar Hírlap cikkére

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Tisztelt Magyar Hírlap!

Szíveskedjenek mielőbb - a jogszabálynak megfelelően szintén címoldalon, illetve online kiadásukban is - közölni az alábbi helyreigazítást.

Morvai Krisztina helyreigazító közleménye

Lapjukban – és annak online kiadásában - december 19-én valótlan tartalmú cikk jelent meg „Morvai milliárdokat venne el a magyar gazdáktól” címmel. A valós tények a következők.

A cikkben meghamisítva bemutatott javaslatom alapján a magyar mezőgazdaság ténylegesen nem kevesebb, hanem lényegesen több EU támogatást kapott volna, s ezen belül különösen a családi gazdaságok, a kis és közepes méretű gazdaságok jártak volna jól. Választóimnak tett ígéretemnek megfelelően az Európai Parlamentben, s különösen annak Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési szakbizottságában mindent megteszek azért, hogy a jelenlegi magyar parlamenti pártok és az EU politikájával szemben ne a mezőgazdasági nagyüzemek, azaz (esetünkben) a privatizált, „lenyúlt” téeszekből és állami gazdaságokból alakult részvénytársaságok tulajdonosainak maroknyi csoportja járjon jól az EU támogatásokból.

Bővebben...
 

Morvai Krisztina nyílt levele a Legfelsőbb Bíróság elnökének és a Legfőbb Ügyésznek az Emberi Jogok Világnapján

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Tisztelt Dr. Baka András Úr, a Legfelsőbb Bíróság Elnöke!
Tisztelt Dr. Kovács Tamás Legfőbb Ügyész Úr!

Európai parlamenti képviselőként, az EP Szabadságjogi, Rendészeti és Igazságügyi Bizottságának tagjaként egyre növekvő aggodalommal figyelem a magyarországi politikai ellenzékhez tartozó Hunnia csoport ellen folyó, s igen hosszúra nyúló büntetőeljárást, amelyre hivatkozással több, mint fél éve börtönben tartják Budaházy Györgyöt s további 11 ellenzéki személyt. Nem tudok elfogadható magyarázatot találni arra sem, hogy az eljárás a nyilvánosság teljes kizárásával folyik, a fogvatartottak a sajtónőak nem nyilatkozhatnak, a hatóságok ugyanis eltiltották őket ettől.

Bővebben...
 

Nyílt levél a Népszavának

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Tisztelt Népszava!

Szennylapjuk ma beszámolt a Legfelsőbb Bíróságon tegnap Budaházy György egyik ügyében tartott tárgyalásról. A vád ezúttal az volt, hogy néhány hazafi a 2002.évi elcsalt választást követően az Erzsébet híd "blokádjával" kívánta elérni a szavazócédulák újraszámlálását, s ezzel az egyébként köztudomásúan kiválóan működő BKV forgalmát akadályozták. (A bíróság tényként állapította meg, hogy a rendőrség szándékosan nem tett semmit a kialakult forgalmi akadály felszámolására.) Bírósági tudósítójuk a cikkből kitűnően döbbenten tapasztalta, hogy a bíróság nyilvános tárgyalást tartott, amelyen sokan résztvettek, s bizony voltak, akik véleményt is nyilvánítottak. Minden sorból érezhető a Magukfajták nosztalgiája a régi szép idők iránt, amikor a rendszerük ellen fellépőkkel még nem "cicóztak" bíróságon, hanem felesleges jogászkodás helyett az ÁVH pincéiben péppé verték őket. Újságírójuk mély megvetéssel nyilatkozik rólam, mivel európai parlamenti képviselőként a tárgyaláson résztvettem, ott a magyarországi emberi jogi helyzetről újabb fontos tapasztalatokat szereztem - ahelyett, hogy a Magukfajták neoliberális, népnyúzó rendszerének kulcsfiguráival paroláztam volna ezidő alatt.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>
13. oldal / 22

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés