Címlap Írások


Írások

"Guantanamo Magyarországon?" Morvai Krisztina levele a Legfőbb Ügyész részére

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr!

Az Európai Parlament magyarországi képviselőinek jogállásáról szóló 2004. évi LVII. törvény 17.§-a a következőképpen rendelkezik:

Az állami szervek kötelesek az Európai Parlament képviselői részére a munkájukhoz szükséges felvilágosítást megadni.”

E jogszabályra figyelemmel az Európai Parlament magyarországi képviselőjeként és az EP Szabadságjogi, Rendészeti és Igazságügy Bizottságának tagjaként a következőkben kérek Öntől felvilágosítást. Tekintettel arra, hogy kérdéseimmel összefüggésben az Európai Parlament részére folyamatos és naprakész tájékoztatást szeretnék adni, kérem, hogy válaszát soron kívül, a lehetőség szerinti legkorábbi időpontban küldje meg.

Bővebben...
 

Gráf József válasza Morvai Krisztina levelére

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Morvai Krisztina levele Gráf József Miniszter úr részére itt érhető el

Tisztelt Képviselő Asszony!

Európai parlamenti képviselői munkájához szükséges felvilágosítás kérése ügyében hozzám benyújtott írásos megkeresésére a következő választ adom.

I. A tejtermelők helyzetének javítására irányuló kormányzati intézkedések

a) Forgalmazási előírások

Az élelmiszerek jelölésének, ezen belül a termékek megnevezésének szigorú szabályait egyrészről a Tanács 1234/2007/EK számú, a mezőgazdasági piacok közös szervezésének létrehozásáról, valamint egyes mezőgazdasági termékekre vonatkozó egyedi rendelkezésekről szóló közvetlenül alkalmazandó rendelet, valamint az Európai Unió vonatkozó irányelveinek megfelelő nemzeti szabályozás – az élelmiszerek jelöléséről szóló 19/2004. (II. 26.) FVM-ESZCSM-GKM együttes rendelet –, másrészről egyes termékek vonatkozásában a Magyar Élelmiszerkönyv előírásai és irányelvei határozzák meg. A 1234/2007/EK rendelet és az 1-3/51-1 számú Magyar Élelmiszerkönyvi előírás tartalmazza a tejtermékek megnevezésére vonatkozó kötelezően betartandó előírásokat.

Bővebben...
 

A Jobbik megakadályozta Olaszország diszkriminatív elítélését az EP-ben

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Üzenjük azoknak, akik azt hírdetik, hogy a Jobbik semmit nem képes befolyásolni az EU-ban: háromfős delegációnk szavazatán múlott, hogy ma az Európai Parlamentben nem került sor Olaszország igazsgágtalan és diszkriminatív elítélésére, kettős mérce alapján történő megbélyegzésére. A döntő szavazás 338 igen-338 nem eredménye azt jelentette, hogy az Olaszországot diszkriminatívan elítélő határozat nem kapta meg a többséget. A magukat baloldalinak nevező erők határozati javaslatot terjesztettek elő, amelyben Olaszországot az emberi jogok - a sajtószabadság és a véleménynyilvánítási szabadság - megsértése miatt kívánták elítélni. 

Bővebben...
 

Nyílt levél Gráf József Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Miniszternek

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Tisztelt Miniszter Úr!

Az Európai Parlament magyarországi képviselőinek jogállásáról szóló 2004. évi LVII. törvény 17.§-aa következőképpen rendelkezik:

„Az állami szervek kötelesek az Európai Parlament képviselői részére a munkájukhoz szükséges felvilágosítást megadni.”

E jogszabályra figyelemmel az Európai Parlament magyarországi képviselőjeként és az EP Mezőgazdasági és vidékfejlesztési bizottságának tagjaként az alábbi körben kérek felvilágosítást Öntől. (Tekintettel arra, hogy a magyar gazdák drámai helyzetbe kerültek, s a helyzet minden nappal rosszabb lesz, kérem, hogy a kért felvilágosítást soron kívül, a lehető legrövidebb időn belül szíveskedjék megadni.)

Bővebben...
 

Morvai a szemkilövésekről és Göncz Kingáról kérdezte Barrosót

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Az Európai Parlament plenáris ülésén felhívtam Barroso bizottsági elnök úr figyelmét arra, hogy a Nemzeti Jogvédő Szolgálat sajtótájékoztatón ismertette azon jogerős bírósági ítéleteket, amelyek alapján ma már bizonyosan állíthatjuk: a kormány irányítása alatt álló rendőrség 2006.őszén, egyebek mellett október 23-án brutális támadást intézett békés polgárok tömegei ellen, számtalan sérülést okozva. Ártatlan emberek sokasága kapott kártérítést azért, mert jogellenesen bebörtönözték, megkínozták és hosszas koncepciós eljárásoknak vetették alá őket. Miután meghívtam az elnök urat és képviselőtársaimat a "Guantanamo Magyarországon?" címmel tervezett sajtótájékoztatómra, megkérdeztem: mi a véleménye arról, hogy az EP Szabadságjogi, Rendészeti és Igazságügyi Bizottságának Göncz Kinga személyében olyan alelnöke van, aki a szemkilövető kormány tagja volt?

Bővebben...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>
15. oldal / 22

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés