Megvétózza-e Magyarország Szerbia EU csatlakozását? - "Szerbia-vita" az EP-ben magyar felszólalókkal

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Szokás szerint egy szó sem volt a háromszázezres délvidéki őshonos magyar közösség jogfosztottságáról a Szerbia EU csatlakozási folyamatának állásáról szóló éves jelentésben.  Az Európai Parlament plenáris ülése 2015. március 10-én tartott vitát a Szerbiáról szóló 2014. évi eredményjelentésről, amelyben felszólaltak magyar képviselők is: Morvai Krisztina, a délvidéki Deli Andor és Szanyi Tibor. A felvételen az ő beszédeik láthatók, valamint a csatlakozásért felelős uniós biztos, Johannes Hahn meglehetősen szűkszavú és előre megírt "válasza" a vitában elhangzott képviselői kérdésekre, felvetésekre.

 
xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés