Címlap Felhívások Kedves Magyar Baromfitenyésztők és Tojástermelők!


Kedves Magyar Baromfitenyésztők és Tojástermelők!

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy Bizottságunk napirendjén olyan kérdéskör szerepel, amely befolyásolhatja a magyar baromfitenyésztők és tojástermelők helyzetét, munkáját. Mint magyar képviselő, szeretném megismerni a leginkább érintettek és a legtöbb tapasztalattal rendelkezők, azaz a BAROMFITENYÉSZTŐK ÉS TOJÁSTERMELŐK álláspontját, véleményét, s azt hitelesen közvetíteni a Parlament és a Bizottság számára. Ebben kérem szíves segítségüket, együttműködésüket.

Munkatársam, Varga Zsófia agrárközgazdász a mellékelt összefoglalót készítette a Bizottság legutóbbi ülésén a 2012-ben életbe lépő új jogszabály összefüggésben elhangzottakról. Mint ebből kiderül, az Európai Parlament illetékes szakbizottsága válaszokat szeretne kapni az átállással kapcsolatos sürgető problémákra az Európai Bizottságtól. Szeretném, ha a kérdés (ek) megfogalmazásában megjelenne a magyar baromfitenyésztők és tojástermelők érdeke és érdeklődése is. A sürgető határidőre tekintettel kérem, hogy leveleiket (akár a magyar baromfi- és tojáságazat helyzetének átfogó bemutatásáról, akár egy-egy részkérdésről, rész-problémáról) 2010. október 3. napjáig küldjék el Zsófiának a következő email-címre: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


A levelekben foglaltakat Varga Géza képviselőtársam (a Magyar Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága Közös Agrárpolitika Albizottságának elnöke) és Varga Zsófia munkatársam segítségével összegezni fogjuk és az Önök üzenetét igyekszem majd a leghitelesebben közvetíteni az Európai Unió irányába. Engedjék meg, hogy felhívjam figyelmüket honlapomra, ahol megtekinthetőek egyebek mellett a mezőgazdaság és a vidék helyzetével kapcsolatos friss és régebbi felszólalásaim is: www.morvaikrisztina.hu. Tervezzük egy hírlevél útnak indítását is a magyar gazdák számára – pártállásra tekintet nélkül. Ebben folyamatosan nyújtanánk tájékoztatást az Európai Parlamentben folyó, s a magyar gazdákat érintő tevékenységről, s kérnénk az Önök álláspontját, véleményét, amit aztán igyekeznék a leghitelesebben közvetíteni, megjeleníteni a megfelelő fórumokon. Amennyiben szeretne feliratkozni a hírlevélre, kérem jelezze munkatársam fenti email-címén ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.)

Munkájukhoz jó egészséget és sok sikert kívánva köszönöm meg előre is segítségüket, együttműködésüket.

Tisztelettel:

Morvai Krisztina
EP-képviselő, Jobbik Magyarországért Mozgalom

2010.szeptember 28.


A baromfi- és tojáságazat helyzete (Összefoglaló az AGRI Bizottság üléséről)

A Conrad Caspari által bemutatott tanulmány a 2012-ben életbe lépő új európai irányelv fényében mutatja be a baromfi- és tojáságazat piaci fejleményeit és az állatjóléti szabályok betartását az elmúlt évtizedekben. A baromfihús termelés területén az EU önellátása jelentősen csökkent az elmúlt 15 évben. Tojáságazat területén az EU önellátó. A madárinfluenza jelentősen megzavarta a piacot 2006-ban, de ugyanakkor az intervenciós intézkedések képesek voltak gyorsan kiküszöbölni ezeket a negatív hatásokat és a piac gyorsan stabilizálódott. Az előállítási költségek, ezen belül is főleg a takarmányköltségek nőttek, és az EU pedig nem vált versenyképesebbé az elmúlt évtizedben. Az állatjóléti intézkedések és szabályok befolyásolják az EU termelőit, de a harmadik államok termelőire ezek, a vágóhídi feltételeket kivéve, nem vonatkoznak. 2009-ben a termelés 59 %-a hagyományos ketrecekben történt. A termelés 8 %-a történt csak a kibővített ketrecekben, 17 % a tojásoknak a szabadtartásból származik. A vita során több képviselő is megerősítette, hogy ugyanazokat a szabályokat kell alkalmaznunk az importok esetében, a harmadik országok számára, mint a saját gazdáinknál. A hagyományos ketreceket teljes mértékben át kéne alakítani, de a folyamatban nagyon fontos a 2012-es átállás biztosítani. Kérdésként elhangzott, hogy hogyan tudnak beruházni a termelők, hogyan tudják az átállást anyagilag megoldani? Illetve ha ez nem sikerül, haladékra vagy szankcióra számíthatnak? Biztosítani kell továbbá a jelölési rendszert, ami védi a termelőket. A Bizottság jelen lévő munkatársa arra hivatkozva, hogy az állatjóléti kérdés nem az ő kompetenciájába tartozik, nem adott érdemi válaszokat a képviselők számára. Ezt DeLange Asszony felháborítónak tartja és nyomatékosan kéri, hogy a következő Szakbizottsági ülésre a Bizottság juttassa el a válaszait.kép: Simon Howden / FreeDigitalPhotos.net

 

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés