Címlap Sajtóvisszhang MTI: Önrendelkezés bevezetésére van szükség!


MTI: Önrendelkezés bevezetésére van szükség!

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Önrendelkezés bevezetésére van szükség az élelmiszerek előállításánál Magyarországon - jelentette ki Morvai Krisztina, a Jobbik Magyarországért Mozgalom európai parlamenti (EP) képviselője pénteken a Veszprém megyei Kamondnál, hozzátéve, ezért az EP-ben is harcolni fog.

Minden népnek, közösségnek joga van ahhoz, hogy meghatározza, mit óhajt termeszteni, mit és hogyan kíván előállítani, illetve értékesíteni - mondta az EP-képviselő a község határában, a 8-as számú főútvonal melletti Dabrókai csárdában, az I. nemzeti gazdafórumot megelőző sajtótájékoztatón.

Hozzátette: jelenleg ugyanis a mezőgazdaság "iparszerűen működő agrobiznisz", amely a vidéket, a földet és az embert egyaránt kizsákmányolja. Az önrendelkezésre épülő mezőgazdaságban a kis- és családi gazdák lennének a meghatározóak az iparszerű termeléssel, a nagyüzemekkel szemben - mutatott rá.

Morvai Krisztina azt mondta, a magyar gazdák csak a töredékét kapják az uniós támogatásoknak a régi tagállamok termelőihez képest, de nem ők az ellenfelek, hanem a szuper- és hipermarket-láncok, "a multinacionális tőkés erők".

A Jobbik EP-képviselője hangsúlyozta azt is, hogy a 2010-ben lejáró földvásárlási moratóriumot "ki kell tolni", mert ha a gazdag külföldiek korlátlanul vásárolhatnak magyar földet, az nem a tőke szabad áramlása lesz, hanem "gyarmatosítás".

A sajtótájékoztatón jelen volt Claude Girod, a kistermelők nemzetközi hálózata és a francia parasztszövetség képviselője, aki szerint "teljesen igazságtalan" az agrártámogatások európai uniós rendszere. A támogatásokat ugyanis elsősorban a nagy termelők kapják - tette hozzá. A kistermelők pedig lassan eltűnnek - mondta -, mert a közös agrárpolitikában olyan egészségvédelmi és élelmiszerbiztonsági szabályok vannak, hogy az ezekhez kapcsolódó beruházásokra a kistermelőknek nincsenek forrásaik.

A sajtótájékoztatót követő I. nemzeti gazdafórumon, amelyen mintegy 200-an vettek részt, Morvai Krisztina, Claude Girod, valamint Tanka Endre és Nagy Bálint egyetemi tanárok tartottak előadást.

MTI

 

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés