Címlap Publikációk Guantanamo Magyarországon?


Guantanamo Magyarországon?

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

A hozzátartozóktól, és az ECHO Éjjeli Menedék műsorából értesültem arról, hogy a Budaházy György és a Hunnia csoport tagjai ellen folyó büntetőeljárás során nagyszámú és kirívó súlyú jogsértést követtek el a hatóságok. Meggyőződésem, hogy egy olyan eljárásban, amely ismert ellenzéki személyekkel szemben folyik, kiemelten kell figyelni a vonatkozó jogszabályok, így a büntetőeljárás „garanciális szabályai” és a fogvatartotti jogok maradéktalan betartására. Igen fontos az is, hogy az eljárás a nyilvánosság tájékoztatása és folyamatos kontrollja mellett folyjon. Ellenkező esetben félő, hogy az állam, a hatóságok a büntetőeljárást – ahogy az diktatúrákban szokványos – a politikai megfélemlítés és leszámolás eszközeként használják.

A jogsértések feltárása érdekében egyebek mellett közel öt óra hosszán át tartó meghallgatást szerveztem a már szabadult „gyanúsítottak”, illetve a bebörtönzöttek hozzátartozói számára. A házkutatásokról, lefoglalásokról szóló megdöbbentő beszámolók értékelésében felkért szakértőként segített Dr. Kabódi Csaba tanszékvezető (ELTE ÁJK Büntetőeljárás jogi és Büntetésvégrehajtási jogi tanszék) és Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője. A meghallgatást rögzítettük, a felvételt több részletben szeretném a nyilvánosság elé tárni, elsőként egy –interneten könnyen kezelhető – 11 perces összefoglalót. A feltártak alapján az a meggyőződésem alakult ki, hogy a hatóságok az irányadó jogszabályok félretételével, az ötvenes éveket és az ÁVH-t idéző módon végezték az ún. „házkutatásokat” és lefoglalásokat. A bűnjelek, bizonyítékok gyűjtése és kezelése teljesen követhetetlen és ellenőrizhetetlen volt. Több esetben 40-50 símaszkos kommandós rohamozta meg az éjszaka egyedül lévő női hozzátartozót, s hatósági tanú nélkül, megfélemlítő módon, a bizonyítékok (újabb) manipulásásának minden lehetőségét megadva jártak el. Mindezek ellenére mind a mai napig nem ismert semmiféle bizonyíték, azóta, hogy Draskovics miniszter hamis bizonyítékot tárt a nyilvánosság elé. Minthogy objektív bizonyítékot még ÁVH-s módszerekkel sem sikerült nyerni, most elhúzódó előzetes letartóztatással, s a fogvatartotti jogok folyamatos megsértésével kívánják megtörni a bebörtönözött ellenzékieket, nyilván bízva abban, hogy –akárcsak a dicső elődök az ÁVH börtöneiben – beismerő illetve terhelő vallomásokat nyerhetnek előbb utóbb. Miközben bizonyíték nincs, csak jogtiprás és hallgatás, az MSZP büszkén közli választási hirdetésében, hogy „felszámolta a Magyarok Nyilai terrorszervezetet”.

Kérek minden magyar embert, hogy tiltakozzon a diktatúra módszerei ellen, hiszen ami most Budaházyékkal esett meg, az holnap bárki mással! Követelje a koncepciós eljárás lezárását, a fogvatartottak szabadon bocsátását és a jogállamiság, az emberi jogok biztosítását. A leleplező felvétel és a szabadságjogi petíció megtalálható honlapomon: www.morvaikrisztina.hu

 

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés