Címlap (Mező)gazdasági szabadságharc Az AGRI Bizottság munkájáról és a Közös Agrárpolitikáról február A Bizottság tájékoztatója az uniós iskolagyümölcs-rendszer megvalósításáról


A Bizottság tájékoztatója az uniós iskolagyümölcs-rendszer megvalósításáról

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

A Bizottság képviselőjének tájékoztatója

A piac és a zöldség- gyümölcspiaci rendtartás megreformálása után indult el az iskolagyümölcs program 90 millió eurós összeg előirányzásával, figyelembe véve a tagállamok kérelmeit is. 2010-ben 23 tagállam vett részt a programban. A 90 milliós összegnek körülbelül 37 százalékát használták fel 2010-ben. Klasszikus probléma előtt állunk, egy nagyszerű célt akarunk szolgálni, amellyel mindenki egyetért, azonban a társfinanszírozás sok tagállamnak jelent problémát.  Az egyszerűsítés érdekében, változások várhatók a megvalósítási szabályok területén és 2012-ben a tapasztalatokról jelentés készül majd.  Az ellenőrzési problémák kiküszöbölése érdekében a Bizottság egy, az érintett képviselőkből álló munkacsoportot hozott létre. A Bizottság munkáját szakértők, kutatók segítik a legjobb tapasztalatok összegyűjtése, és a legjobb tapasztalatok cseréje érdekében. A program célja, hogy a gyümölcsfogyasztás növekedjen mind a gyermekek és pedagógusok, mind a szülők körében.

Vita

La Via elmondta, hogy mivel EU szinten 22 millió gyermek túlsúlyos, valóban egy komoly problémával állunk szemben. A társfinanszírozás differenciálása a tagállamok részéről eltérő csatlakozást és részvételt eredményezett, itt világos, hogy változtatásra van szükség a jelenlegi finanszírozást illetően. Érthetetlennek nevezte, hogy a tapasztalatok vizsgálata, a szakértői csoport felállítása csak ilyen jelentős késedelemmel valósul meg.

Jeggle hozzátette, hogy Németországban a legnagyobb problémát az adminisztratív nehézségek jelentik, ezért mindenképpen egyszerűsíteni kell a rendszert. Nagyon fontos ez a célkitűzés, ezért a programokat úgy kell megalkotni, hogy a megvalósítás valóban sikeres lehessen.

A Bizottság képviselőjének válasza a vitában felvetett kérdésekre

A Bizottság reményei szerint a rendszer rövid időn belül működőképes lesz.  Teljes egészében tisztában van a megvalósítás nehézségeivel, a program egyensúlytalanságaival és az adminisztratív terhek csökkentésének szükségességével.

 

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés