Címlap Országjárás országjárás Országjárás – Törtel


Országjárás – Törtel

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

A Jobbik alapszervezet meghívására Morvai Krisztina európai parlamenti és Varga Géza országgyűlési képviselők pénteken Törtelre látogattak. A Duna-Tisza közi homokhátsági település és környéke, igazi róna a maga sajátos szépségeivel. A több ezer(!) éves történelmét bizonyító régészeti emlékeket múzeumok őrzik, köztük a világ legnagyobb méretű hun áldozati bronzüstje a Magyar Nemzeti Múzeumban tekinthető meg.

A községbe érkező képviselőket láthatóan nagy örömmel fogadták, s a közeli Nemzeti Összetartozás napja jegyében szervezett megemlékezés elején, az általános iskola előtti parkban közösen helyeztek el koszorút az intézmény névadója, Szent István király mellszobránál. Meglepetésként az iskolai megemlékezés szolgált, amely - mint Morvai Krisztina megjegyezte - nagy hatással volt rá, hiszen a közel háromszáz, ünneplőbe öltözött diák torkából felhangzott magyar hiszekegy, a székely himnusz, és Czeróczki Ferencné, iskola igazgatónak az 1920. június 4-i trianoni aláírás következményeit ismertető beszéde - még napjainkban is ritkaságszámba menő eseménynek számít hazánkban - „mintha itt rendszerváltás történt volna(!)”

Read MoreA megemlékezést követően Perényi Attila, a helyi jobbikos elnök által szervezett lakossági fórumra várták a vendégeket, kikhez az agrárpolitikát, az élelmiszer önrendelkezést érintő vitaindítójuk után a helyi és a közeli településekről érkezők esetenként nem könnyű kérdést intéztek.


Az egyik konkrét felvetés a Jobbik pártját érintette, mely szerint készen áll-e átvenni a kormányzást, amennyiben egy közeli időben lehetősége nyílna rá.

Mint az várható volt, a korábban főként mezőgazdasági termelésből, mára inkább munkanélküli segélyből élők megfogalmazásaiból elégedetlenség és türelmetlenség hallatszott ki. Az állásnélküliek száma itt sem csökken, ellenben a hírek szerinti további megszorítások nem a kormány munkája elismertségét növelik.

Varga Géza a helyi gazdálkodás beindításának szükségességéről beszélt, amely magával hozza az exportra termelés lehetőségét, s amely egyúttal a kistérségek önállóvá válását biztosítja. Morvai Krisztina szenvedélyes hangon sorolta hazánk harmadik világbeli, gyarmati sorba taszításának tapasztalható jellemzőit.

Európai parlamenti képviselőként eddig beterjesztett, a mezőgazdaságot érintő módosító javaslatait említve megjegyezte, azon túl, hogy az unió közös agrárpolitikájának az igazságosság követelményeinek meg kell felelnie, a hangsúly hazánk élelmiszer önrendelkezésén van.

Végül hozzátette, a bebörtönzött ellenzéki vezető, Budaházy György és Magyarország rabsága egy tőről fakad, és igazi rendszerváltás akkor lesz, ha felemeljük a fejünket, és visszavesszük a hazánkat!


Somlai László Arthur

 

facebook
xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés