Címlap Nyílt levelek Morvai Krisztina nyílt levele Bencsik Andrásnak, a Demokrata gyalázkodó cikke kapcsán (videóval)


Morvai Krisztina nyílt levele Bencsik Andrásnak, a Demokrata gyalázkodó cikke kapcsán (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Tisztelt Bencsik András úr, a Demokrata hetilap főszerkesztője!

Úgy tűnik, elkezdődött a választási kampány, mert a Demokrata – az ilyenkor a laptól szokásos módon – megkezdte az emberi jogi tevékenységem miatti gyalázásomat. Ezúttal nem a nők és gyermekek jogaival kapcsolatos munkám került mocskolódásuk középpontjába (mint a legutóbbi választáskor), hanem „A szabadságjogok helyzete az Európai Unióban” című előadásom, amelyet a budapesti Szent Margit Gimnáziumban tartottam a kommunizmus áldozatainak emléknapján, Görbe László igazgató úr meghívására. Az e heti számban megjelent hazudozó cikkük címe: „Agitprop a gimiben – Mi a közös az MSZP-ben és Morvai Krisztinában”.  Az anyagban azt állítják, hogy én a gimnáziumi előadáson pártpropagandát fejtettem ki, és a magyarországi diáklázadások felbujtójaként léptem fel.


Kérem, ne vegye nagyképűségnek, hogy rámutatok: azok közé a politikusok közé tartozom, akik nemcsak a pártpolitikai szlogenek ismételgetéséhez értenek, hanem jogászi hivatásomban elegendő eredményt értem el ahhoz, hogy alkalmas legyek egy emberi jogi témájú előadás szakmailag korrekt megtartására. Negyed évszázada vagyok az ELTE Jogi Karának oktatója, jelenleg docensi beosztásban. Bírói szakvizsgám és PhD. tudományos fokozatom van, egy évig a Strasbourgi Emberi Jogi Bíróságon, négy évig az ENSZ egyik emberi jogi bizottságában dolgoztam. Jelenleg az Európai Parlament LIBE (Szabadságjogi, Belügyi és Igazságügyi) Bizottságának vagyok tagja, amely ugyan nem tekinthető szakmai előmenetelnek, de alapot ad arra, hogy ilyen minőségemben meghívjanak egy gimnáziumi előadás megtartására az Európai Unió szabadságjogi helyzetével kapcsolatban.

Szerencsémre az „inkriminált” előadást Almási Lajos operatőr kollégám rögzítette. Köszönöm Önnek, hogy elérte: megkésve, de most feltesszük az internetre. Az Ön lapja által „agitprop"-osnak, pártpropagandának jellemzett előadás, valamint az azt bevezető, Görbe László igazgató által elmondott szavak mostantól megtalálhatóak a www.morvaikrisztina.hu weboldalamon, illetve a következő helyen:

Görbe László iskolaigazgató úr bevezetője:

Morvai Krisztina előadása:

(Honlapomon egyébként megtalálható az összes európai parlamenti és magyar parlamenti felszólalásom, képviselői beadványom, valamint dokumentumfilmjeim és minden olyan eredeti anyag a képviselői tevékenységemről, amely alapján azt a választók önállóan ítélhetik meg, s nem szorulnak politikai hetilapok „eligazítására” a vonatkozásban, hogyan sáfárkodok bizalmukkal. A szabad sajtó képviselői is eldönthetik, hogy valós képet kívánnak-e adni munkámról, avagy kizárólag a műbalhék gyártásában érdekeltek.)

Tekintettel arra, hogy közeleg március 15. ünnepnapja, a szabadságjogok jelentőségéről történő gondolkodás, eszmecsere kifejezetten aktuális. Ezért is kérem, hogy párthovatartozásra tekintet nélkül minél többen nézzék meg az előadást, s adják is tovább ismerőseiknek. Ily módon mindenki személyesen győződhet meg arról is, hogy az elmondottak jogász-szakmai szempontból megalapozottak voltak-e, etikusak voltak-e és igazak voltak-e, avagy az Önök cikke tartalmazza az igazságot, és üres pártpolitikai propagandát folytattam.

Kérem, hogy tengernyi szakmai elfoglaltsága és elmélyült szellemi tevékenysége mellett szakítson időt arra, hogy Ön is megtekintse a szűk háromnegyed órás felvételt, s beszélje rá ugyanerre Hernádi Zsuzsát, a cikk szerzőjét. Amennyiben ezt követően is az a véleményük, hogy ma Magyarországon diákok ilyen előadást nem hallgathatnak, akkor nagyon nagy a baj.

Szívélyes üdvözlettel:

Morvai Krisztina
Budapest, 2013. március 13.

 

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés