Harmadik világbeli körülmények vannak Magyarországon - Morvai Krisztina felszólalása az Országgyűlésben a 2014. évi költségvetési törvény vitájában (Videó)

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője úgy fogalmazott, hogy "az úgynevezett rendszerváltás" óta eltelt években sok szempontból harmadik világbeli körülményeket lehet tapasztalni Magyarországon. Szerinte ezen az életérzésen kellene változtatni a jövő évi költségvetésben.

Indoklása szerint hatalmasak a társadalmi különbségek az országban, sok szempontból a "latin-amerikanizálódás" figyelhető meg: a szűk elit egy külön világban, míg sokan totális nyomorban élnek.

Morvai Krisztina úgy értékelte, hogy a devizahitelesek helyzete is sok szempontból a harmadik világra emlékeztet, hiszen a volt gyarmatokra jellemző, hogy a náluk gazdagabb országok kizsákmányolható erőforrásoknak tekintenek rájuk és az államuk ezt hagyja.

Elindultunk egy úton, kezdünk öntudatra ébredni, de ezt még határozottabban folytassuk - kérte a kormánytól a devizahitelesekkel kapcsolatban.

 
xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés