Címlap Országjárás országjárás Morvai Krisztina ezúttal Kalocsán szemlélte meg az eltérő kultúrát


Morvai Krisztina ezúttal Kalocsán szemlélte meg az eltérő kultúrát

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark
Suhajda Krisztián országgyűlési képviselő és Szabó Patrik helyi képviselő-testületi tag meghívására Kalocsára látogatott dr. Morvai Krisztina, az Európai Parlament képviselője. Látogatásának célja a "magyar-cigány együttélés" problémáinak vizsgálata, tapasztalatgyűjtés volt.

Ennek során jártak a Malomszögi utca környezetében, ahol borzasztó, harmadik világban is ritka dolgokat tapasztaltak. Az egykoron szebb napokat látott területet sokan tekintik szemétlerakónak, mind az egykori úttest, mind a mellette húzódó belvízcsatorna a legkülönfélébb hulladékokkal volt telítve a műanyag szeméttől az emberi és állati ürülékig - a legszélső házak bejáratától pár méterre.

A bűz még a hideg időjárás ellenére is gyomorforgató volt. A helyszínen találkoztak a helyi cigány önkormányzat és az itt élők képviselőivel, akik élénk eszmecserét folytattak a Jobbik képviselőivel. Elmondták, hogy a hulladék a lomizók által került a helyszínre, az itt élők tehetetlenek, nem tudják megakadályozni a szemét szaporodását. Panaszkodtak az élősködőkre, leginkább a patkányok elszaporodására.

Suhajda Krisztián elmondta, hogy keményen fellépnek a környéken folyó törvénytelenségek ellen. Kezdeményezik a szemét elszállítását és a környék rendbe tételét.

Javasolja kamerák telepítését több ponton, hogy visszatartó erőként megelőzze az ilyen cselekményeket, s beazonosítható legyen az elkövetők személye.

Komoly büntetés kiszabásának alkalmazását is javasolta arra, aki illegálisan ide hozza a szemetet. A helyszíni szemle után a városházán látogatást tettek a település jegyzőjénél, akivel építő jellegű megbeszélést tartottak a tapasztalt gondok megszüntetéséről.

 

facebook
xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés