Címlap Jogvédelem Egyéb emberi jogi témák


Egyéb emberi jogi témák

Morvai: A baloldal kérjen bocsánatot 2006 őszéért - enélkül sosem fognak „megújulni”! (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF


A kormányon lévő balliberálisok az 1956-os megtorlásokat követő legsúlyosabb emberi jogi jogtiprássorozatot hajtották végre - rendőri vezetőik segítségével - 2006 őszén. Asszisztáltak számukra azok az értelmiségiek, akik magukat szintén baloldalinak illetve liberálisnak vallják, és akik azóta sem néztek szembe a 2006 és 10 közötti időszak kirívó súlyú jogtiprásaival, a véleménynyilvánítási szabadság, a szólásszabadság, a gyülekezési jog és a személyi szabadság elleni szisztematikus támadásaikkal. Mind a mai napig terjedően hiteltelen az emberi jogokról és az emberi méltóságról történő állásfoglalása azoknak, akik „rendben lévőnek” találták a szemkilövetéseket, a tüntetések szétverését, a könnygázazást, a lovasrohamot és mindazt a borzalmat, ami 2006 őszén az állam részéről a polgárok irányába történt. Aki figyelte az eseményeket és a megnyilvánulásokat, arra a következtetésre juthat: a magyar balliberális oldal helyénvalónak és elfogadhatónak tartja az állam és polgárai azon viszonyrendszerét, amely megnyilvánult az önkényes bántalmazásokban, bebörtönzésekben, hosszú évek után felmentésekkel és kártérítésekkel végződő büntetőeljárásokban. Egyetlen szava nem lehet hiteles az emberi jogokkal kapcsolatban - legyen az CEU-ügy, civil szervezetek vagy bármilyen más téma - annak a „baloldalnak”, amelyik nem néz szembe a 2006 és 10 közötti időszakkal kapcsolatos felelősségével, különös tekintettel a 2006 őszi tömeges brutalitásokra. Morvai Krisztina EP képviselő a Nemzeti Jogvédő Szolgálat 2017. októberi sajtótájékoztatóján arra szólította fel a jelenlegi baloldal illetve liberálisok képviselőit: kérjenek bocsánatot minden érintettől és a magyar nemzettől 2006 őszéért! (Morvai Krisztina felszólalása 13 perc 46 mp-nél kezdődik.)

 

Kedves Honlap-látogatóim!

E-mail Nyomtatás PDF


Kedves meghívást kaptam a Tisza Lajos Közéleti Egyesülettől most csütörtökre október 19-én 18 órára. Szeretettel hívom és várom Önöket is a beszélgetésre.

Krisztina

 

Morvai "betiltandó" tüntetésen szólalt fel az elszakított magyarok jogairól (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF


Az ukrán kormány követelte annak a tüntetésnek a betiltását, amelyen mások mellett Morvai Krisztina is felszólalt autonómiát, szabadságot, emberi jogokat követelve a Kárpátalján élő magyaroknak. Rámutatott: haladéktalanul fel kell bontani az EU és Ukrajna közötti társulási szerződést az őshonos nemzeti közösségek jogainak lábbal tiprása miatt, s a magyar kormánynak meg kell követelnie a teljeskörű, tényleges autonómiát Kárpátalja és a többi elszakított magyar közösség számára.

 

Érthetetlen az ügyészség: ismét Gaudi (és nem Gergényiék) a vádlottak padján

E-mail Nyomtatás PDF


Ha az ügyészség fele annyi energiát szánt volna a 2006-os brutalitásokat elkövető (illetve elrendelő) állami és rendőri vezetők ügyeinek feltárására és bizonyítására, mint a szemkilövetőkkel szemben fellépő hazafiak üldözésére, már tökéletesen megvalósulhatott volna az ígért igazságtétel! Teljességgel érthetetlen számomra (és hálás lennék, ha valaki megmagyarázná), miért hanyagolta el az ügyészség a 2006-os rendőrterror felelőseinek ügyét, miért maradhatott el ezzel összefüggésben az igazságtétel, s ugyanakkor miért fordítanak hatalmas energiákat a Gyurcsány-rendszer ellen fellépők büntetőjogi úton való üldözésére? Mint ismeretes, Gergényit és társait gyakorlatilag felmentették, Gyurcsány választásokra készül, s eközben az elnyomó rendszer ellen fellépő Budaházy György 13 év fegyházbüntetést kapott - amely ellen az ügyészség súlyosítás céljából fellebbezett -, Szima Judit, a rendőrök magatartásáért bocsánatot kérő rendőr-szakszervezeti vezető börtönben ül, Gaudi-Nagy Tamás ellen pedig két büntetőeljárás is folyik. Ismert: Dr. Gaudi-Nagy Tamás volt az, aki a Civil Jogász Bizottság alapító tagjaként és a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetőjeként a legtöbb „2006-os” ügyben eljárt, a meghurcolt hazafiak védelmében illetve részükre kártérítés elérésében. Úgy tűnik, ő a „poszt-gyurcsányi éra” ügyészségének egyik legnagyobb ellensége: miután ragyogó ítélettel első- és másodfokon is (azaz jogerősen) felmentették a koholt „köpködős-ügyben”, az ügyészség még mindig nem adta fel, hogy elítéltesse. Igen szokatlan módon, rendkívüli perorvoslattal támadták meg a jogerős felmentő ítéletet, mégpedig „cselesen”, a nyitvaálló hathónapos határidő utolsó napjaiban. Milyen jó is lenne a valódi bűnözőkkel szemben ez a keménység! Büntetőjogászként szilárd meggyőződésem, hogy a jogerős felmentő ítélet szakmailag tökéletes volt. Ezért is döbbent meg, hogy a rendkívüli perorvoslat nyomán holnap, azaz október 10-én kedden reggel 9 órakor a Kúrián újabb büntetőtárgyalás lesz Dr. Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő társam ellen. Nagyon sajnálom, hogy brüsszeli kötelezettségeim miatt én nem tudok jelen lenni, de kérem, hogy minél többen fejezzék ki szolidaritásukat és vegyenek részt a tárgyaláson. Megosztom Gaudi-Nagy Tamás felhívását.

 

Morvai Krisztina felhívása az Angliában élő magyarokhoz (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF


Az Európai Parlament kiemelt témaként kezeli a „Brexit” folyamatot, azaz az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból történő kilépését. Rendkívül fontosnak tartom, hogy az Európai Unió mint tárgyalópartner a lehető leghatározottabban védje az Egyesült Királyságban élő európai uniós állampolgárok - így a számunkra leginkább fontos, közel félmillió magyar - jogait és érdekeit. Az Európai Parlament strasbourgi októberi plenáris ülésén megtárgyalt jelentéshez fűzött módosító indítványból kitűnik, hogy az Angliában élő más EU országból érkezett munkavállalók már most különböző adminisztratív nehézségekbe és akadályokba ütköznek a „Brexit” folyamattal összefüggésben. Abban kérem az érintett - azaz az Egyesült Királyságban élő, illetve dolgozó - magyarok segítségét, hogy többet tudjak/tudjunk ezeknek a nehézségeknek és akadályoknak a természetéről. Mi történik pontosan az Angliában élő magyarokkal a „Brexit” kapcsán? Nagyon hálás lennék, hogy ha minél többen megosztanák tapasztalataikat, esetleg konkrét történeteiket. (Természetesen személyiségi jogaik messzemenő tiszteletben tartása mellett fogom ezt felhasználni.) Magyar képviselőként kötelességemnek érzem, hogy az illetékes európai uniós vezetőket tájékoztassam arról, hogy a magyar munkavállalók pontosan milyen nehézségekkel és akadályokkal szembesülnek, és felkérjem az Európai Unió illetékeseit, hogy a tárgyalások során ezek elhárítására kérjék, illetve szólítsák fel az Egyesült Királyságot. Szeretettel várom megkereséseiket, történeteiket és beszámolóikat a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címemen.

Köszönettel és tisztelettel:
Dr. Morvai Krisztina
jogász
európai parlamenti képviselő

 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>
11. oldal / 49

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés