2002 és 2010 közötti jogsértések

Politikai foglyok családtagjainak köszönetnyilvánítása a kártérítés felajánlása miatt

E-mail Nyomtatás PDF

"Morvai Krisztinát és Gaudi-Nagy Tamást 2009. március 15-én jogvédő munkájuk végzése közben brutálisan lefújták könnygázzal, amiért kártérítést kaptak a rendőrségtől. Ennek összegét ajánlották fel a már több mint két éve börtönben raboskodó Budaházy György és Szász Endre családjának, valamint a Hunnia csoport tagjai ellen folytatott koncepciós jellegű büntetőeljárás megszüntetése érdekében zajló kampányra.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a két harcos jogvédőnek áldozatos munkájukért, az értünk tiszta szívvel való kiállásukért, és természetesen köszönjük az anyagi támogatást is!

A Szkíta Kézműves Boltban (XI. Móricz Zsigmond krt. 1., V. Kossuth Lajos u. 6.) megtalálhatók a kampány kellékei: információs anyag, matrica, kitűző és póló, melyek ingyen átvehetők."

Budaházy György nevében Budaházyné Trencsányi Bernadett

Szász Endre nevében Csog Margit

Kapcsolódó anyag

 

A rendőrség kártérítést adott és megkövette Morvai Krisztinát és Gaudi-Nagy Tamást a 2009. március 15-i rendőri bántalmazás miatt - a kártérítést Budaházyéknak ajánlották fel

E-mail Nyomtatás PDF

Ezúton tájékoztatjuk a nyilvánosságot arról, hogy peren kívüli egyezség alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság elégtételt adó közleményben fejezte ki sajnálkozását amiatt, hogy  Morvai Krisztinát és Gaudi-Nagy Tamást tüntetésről távozó több más személlyel együtt rendőri támadást ért 2009. március 15-én.

Az eseményről készült felvétel:


Megtekintés LightBoxban

A jogvédők összesen félmillió forint kártérítést is kaptak, amelyet a már több mint kév éve előzetes letartóztatásban levő Budaházy György, Szász Endre  és 15 társuk elleni koncepciós jellegű büntetőeljárás megszüntetése érdekében zajló kampány és az előzetesben sínylődő hazafiak családjai javára ajánlottak fel.

Bővebben...
 

Magyar Lukashenko-nak neveztem Gyurcsányt Strasbourgban, az Európai Parlament "kiakadt"

E-mail Nyomtatás PDF

Az Európai Parlament csütörtöki strasbourgi plenáris ülésének a fehéroroszországi emberi jogi helyzetről szóló vitáján Gyurcsányt magyar Lukashenko-ként aposztrofálva hívtam fel a figyelmet a kormányzása alatt elkövetett folyamatos jogsértésekre, s arra, hogy a kormányellenes tüntetők közül többen még ma is börtönben, az elkövetők viszont szabadlábon vannak.


Megtekintés LightBoxban

Nehezményeztem, hogy a szemkilövető kormány egyik tagja, Göncz Kinga jelenleg a LIBE (Szabadságjogi, bel- és igazságügyi) Bizottság alelnöke. Feltettem a kérdést: elfogadhatónak tartaná-e az Európai Parlament, hogy Lukashenko kormányának tagja egy-két év múlva hasonló tisztségbe kerüljön.  Összességében rámutattam, hogy az Európai Unió lényegesen szigorúbb mércét alkalmaz Lukashenko-val és kormányával szemben, mint tette ezt a magyar kormány esetében a 2006-os rendőri brutalitások, jogsértő bebörtönzések, kínzások kapcsán. Felszólalásomra reagálva Ulrike Lunacek (Zöldek/ Európai Szabad Szövetség) és Martin Schulz (a szocialisták frakcióvezetője) EP- képviselők kikérték maguknak, hogy arra használtam fel a "legutolsó európai diktatúráról" szóló vitát, hogy megkérdőjelezzem Göncz Kinga személyének legitimitását. A szocialista Schulcz azzal a hazugsággal is megtoldotta a szemkilövetőket mentegető "érvelését", hogy a Jobbikot a cigányok üldözésével, Magyarországról történő elkergetésével vádolta.

 

Morvai Krisztina kérdése a magyarok állítólagos szolgalelkűségéről, és arról, miért nem aggódott Heller az elvtársai által elkövetett szemkilövetések idején

E-mail Nyomtatás PDF

FIGYELEM! Heller Ágnes válaszát Krisztina kérdésére csak nyugodt idegrendszerű nézőinknek ajánljuk!

"Senkit nem lőttek meg, senkit nem kínoztak meg Magyarországon 2006. október 23-án! ... A magyar szolgalelkű nép! - hazudta Heller Ágnes az Európai Parlament Zöldek frakciója által rendezett konferenciáján.

Az alábbi összeállításban Krisztina felszólalását, valamint Heller Ágnes válaszát láthatják:


Megtekintés LightBoxban

Az esemény teljes felvétele megtekinthető a "Bővebben" gombra kattintva. (A teljes vita sajnos nem érhető el magyar tolmácsolással.)

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>
5. oldal / 8

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés