Cigánykérdés

Gyöngyöspata - országjárásom első állomása

E-mail Nyomtatás PDF

Mirkóczki Ádámmal, a Jobbik országgyűlési képviselőjével és szóvivőjével egy egész napot töltöttem Gyöngyöspatán, hogy meghallgassuk azokat az embereket, akik az elmúlt évben bűncselekmények elszenvedői voltak. A nap végén sajtótájékoztatót tartottunk.


Megtekintés LightBoxban

A gyöngyöspatai látogatás egy országjáró körút első állomása volt, melynek során vizsgálni kívánom, hogyan érinti az emberek mindennapjait a bűnözés és a bűnözéstől való félelem.

A folytatáshoz és a teljes Barikád TV-interjúhoz kattintson a "Bővebben" gombra!

Bővebben...
 

A „mindennapi bűnözés” és a bűnözéstől való félelem jelensége Magyarországon

E-mail Nyomtatás PDF

Az emberek, a helyi közösségek mindennapjait megkeserítő bűnözés és a bűnözéstől való félelem, mint emberi jogi probléma Magyarországon, különös tekintettel a vonatkozó EU normákra, az állam kötelezettségeire (Röviden: A „mindennapi bűnözés” és a bűnözéstől való félelem jelensége Magyarországon)

A fenti címmel kezdek tényfeltáró, helyzetelemző és a megállapításokra figyelemmel komplex állami bűnmegelőzési, bűnfelderítési és áldozatsegítő intézkedések szorgalmazására irányuló kutatást.

Előzmények, a kutatás indoka

A bűncselekmények elszenvedése és a bűnelkövetőktől való megalapozott félelem ma Magyarországon felbecsülhetetlen számú ember mindennapjait keseríti meg. Az ország számos pontján, településén szinte harmadik világbeli állapotok uralkodnak, tekintettel arra is, hogy az állam a bűnmegelőzéssel, bűnüldözéssel és az áldozatok megsegítésével kapcsolatos kötelezettségeit súlyosan elhanyagolja.  Miközben a jelenség egyre komolyabb társadalmi feszültségeket kelt, átfogó, higgadt, tudományos igényű elemzés, kutatás szinte egyáltalán nem készült róla.  Miután európai parlamenti képviselővé választásomat megelőzően több, mint húsz éven át a büntetőjog és a kriminológia volt a szakterületem, s jelenleg az EP LIBE (Szabadságjogi, Rendészeti és Igazságügyi Szakbizottságának)  tagja vagyok jogászként és választott politikusként hivatásbeli kötelességemnek érzem, hogy ezt a hiányt pótoljam. A kutatás célja a „mindennapok bűnözésének” és hozzá kapcsolódóan a bűnözéstől való félelem jelenségének feltárása, bemutatása, s annak elemzése, mit tesz, és mit nem tesz az állam, illetve az állami szervek (például a rendőrség) a bűncselekmények megelőzése, felderítése, az elkövetők kézrekerítése és megbüntetése, az áldozatok megsegítése, káruk megtérítése érdekében.

Az N1 TV tudósítása, melyben szó esik terveimről is:


Megtekintés LightBoxban

Bővebben...
 

Iskola helyett házvezetés és gyerekszülés, szabadság helyett prostitució

E-mail Nyomtatás PDF

- avagy miért tekinti magánügynek és tűri az EU a roma lányok és nők elnyomását saját közösségeiken belül?


Megtekintés LightBoxban

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>
8. oldal / 8

facebook
xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés