Írások - Közlemények

Morvai Krisztina sajtóközleménye

E-mail Nyomtatás PDF

Olvasom, hogy a fősodratú pártok bőszen keresik a "Jobbik jelenség ellenszerét". Én most elárulom nekik. Üljenek le egyszer végre beszélgetni a magyar emberekkel, a saját kivételezett multimilliomos köreiken kívüliekkel. A munkavállalókkal, akik hatvan-nyolcvanezerért teljes munkajogi jogfosztottságban, rabszolgákként robotolnak a multik összeszerelő üzemeiben vagy élelmiszer és egyéb üzletláncaiban. A kisgazdákkal, akik szenvednek a mesterségesen leszorított felvásárlási áraktól, a spekuláns kereskedőktől, a földhiánytól, amit a bankárok és más oligarchák, valamint a külföldiek földrablásai idéztek elő. (S persze a terménylopásoktól, jószáglopásoktól, s az erőszakos bűnözéstől való megalapozott félelemtől.) A kisvállalkozókkal, akik nem értik, miért nem őket, s miért az idetelepült külföldieket támogatja a magyar állam, s akik nem bírják a versenyt az agyontámogatott multikkal és az ideáramló silány, de olcsó kínai portékával. S ha meghallgatták őket, szíveskedjenek átalakítani a szívüket és határozzanak úgy, hogy mostantól ezeket az embereket akarják szolgálni. Ennyi! Ja, majd elfelejtettem. Hagyják abba a nemzeti vagyon  fosztogatását, s a pénz és pozíciók egymás közötti osztogatását! Körülbelül ez a titok nyitja, a "Jobbik jelenség ellenszere".

Tisztelettel
Morvai Krisztina EP képviselő

 

MORVAI KRISZTINA SAJTÓKÖZLEMÉNYE

E-mail Nyomtatás PDF

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Elnöksége felkért arra, hogy a 2014. évi EP választáson a Párt listáján képviselőjelöltként induljak, s legyek a lista vezetője. E felkérésre azért kerül sor, mert a Jobbik elégedett volt eddigi EP képviselői munkámmal, s a következő ciklusban ennek folytatását várja tőlem, az eddigihez hasonló szellemben, tartalommal és formai keretek között. Ez azt jelenti, hogy a továbbiakban sem lépek be a pártba, nem kapok, és nem fogadok el semmiféle pártutasítást, pártfegyelem nem kötelez. Magam határozom meg felszólalásaim, indítványaim, s minden további képviselői tevékenységem tartalmát, s mindezekért a felelősség is engem terhel. Szavazólistámat magam készítem, a saját magam által választott szakértők segítségével, s egyéb képviselői munkámhoz is magam választom meg munkatársaimat, szakértőimet.  Minden körülmények között jogom van az EP-ben a függetlenek csoportjában maradni, ha és amennyiben a Jobbik egy akár már létező, akár újonnan alakuló frakcióba belép, én akkor is független maradhatok. Megállapodtunk viszont abban is, hogy amennyiben bármilyen, a Jobbiktól független EP-frakcióhoz, párthoz vagy szövetséghez kívánnék csatlakozni, azt csak a Jobbik elnökségének hozzájárulásával teszem. Ilyen tervem azonban nincs, az a szándékom, hogy - megválasztásom esetén - az ötéves ciklus egészében független képviselőként politizálok.


Bővebben...
 

EU ellenesként az Európai Parlamentben? Morvai Krisztinával beszélget Stumpf András

E-mail Nyomtatás PDF

Remélem Önöknek is szépen telt a Karácsony, s sikerült pihenni, "feltöltődni". A mellékelt beszélgetés (részlet) a választók bizalmából az Európai Parlamentben töltött eddigi munkám rövid összefoglalása, amelyet óévbúcsúztatónak is szánok, megköszönve mindazt a szeretetet, figyelmet és biztatást, amit honfitársaimtól kaptam 2013-ban. Szívből kívánok minden "látogatómnak" Boldog Újesztendőt, s a Nemzetnek még mindig ugyanazt: Emeljük fel a fejünket és vegyük vissza a Hazánkat!

Hittel, reménnyel, szeretettel
Morvai Krisztina


 

Miért katasztrofális elképzelés a kizárólag „fizetős” jogászképzés?

E-mail Nyomtatás PDF

A kizárólag „fizetős” jogászképzés bevezetése igazságtalan azokkal szemben, akik családjuk rossz anyagi helyzete miatt nem kerülhetnek jogi egyetemre.  Ezt valószínűleg mindenki belátja. Negyedszázados jogi kari oktatói tapasztalatommal állítom azonban, hogy a következmények ennél sokkal összetettebbek és drámaibbak.  Az új rendszerben olyan bírákat, ügyészeket, gyámügyi jogászokat, ügyvédeket és más – emberi sorsokkal foglalkozó – szakembereket fogunk nevelni, akiknek az ehhez szükséges társadalmi ismereteik hiányosak lesznek, mert a szegénységről, a nélkülözésről, a munkanélküliségről még évfolyamtársaik tapasztalatai alapján sem fognak hallani.

Bővebben...
 

Kiléptem az Európai Szövetség a Szabadságról nevű euroszkeptikus szervezetből

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Barátaim!

Kérem, olvassák el a barikad.hu alábbi rövid tudósítását az Európai Szövetség a Szabadságról nevű euroszkeptikus szervezetből történt kilépésemről! A híradás összefoglalja azt a levelet, amelyet Sharon Ellul-Bonici asszonynak, a szervezet (egyébként máltai) főtitkárának írtam, s amely levelet most (eredeti nyelvén, angolul) közreadok. A Szövetség honlapjának címe a következő: www.eurallfree.org. Ide kattintva megismerhető a szervezetről mindaz, amit és amennyit magam is tudtam amikor a meghívás elfogadása mellett döntöttem és beléptem. (Egész pontosan: amikor meghívtak a szervezetbe még honlap sem volt, csak a Statutum állt rendelkezésre a döntéshez, s az számomra alapvetően rokonszenves volt, komoly kifogásolnivalót nem találtam benne. Mint látható szlovák vagy szerb tagok mind a mai napig nem szerepelnek a tagok listáján.) Sajnálom, hogy a magyar újságírók többsége még e honlap meglátogatására sem vette a fáradtságot, s oly mértékű tájékozatlanságról tettek tanúbizonyságot, ami igencsak meglepett, meghökkentett. Több napilap (például a Népszabadság) egyenesen azt írta, hogy az FPÖ-ből, -azaz az egykor Haider, ma Strache által vezetett Osztrák Szabadságpártból - léptem ki, azaz magyar politikusként az Osztrák Szabadságpárt tagja voltam. Erre mondják manapság a tinédzserek: Hát ez durva....

Köszönöm, hogy sok jószándékú ember segített az érvek és ellenérvek összemérésében, s bízom benne, hogy a kilépésről szóló döntésemet követően végre újra érdemi munkámról tájékozódhatnak majd a tévénézők és újságolvasók.

Szeretettel:

Krisztina

A "Bővebben" gombra kattintva olvasható a barikad.hu cikke, illetve a szervezet főtitkárának írott levelem.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>
1. oldal / 2

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés