Címlap Sajtóvisszhang


Írások - Sajtóvisszhang

Stop.hu: Morvai Krisztina esete a válogatott focistával

E-mail Nyomtatás PDF

A Jobbik október 23-ai ünnepi nagygyűlésén szónokló Morvai Krisztina, a párt EP-képviselője egy volt válogatott labdarúgó, a vasasos Izsó Ignác bátor mondatait idézte a nyolcvanas évek elejéről. A STOP a politikus állításával kapcsolatban megkérdezte a ma ügyvédként tevékenykedő veterán focistát.

Beszédében Morvai az 56-os hősöket párhuzamba állítva a több mint egy éve előzetes letartóztatásban lévő Budaházy "Gyurival" egy személyes és meglehetősen hosszú kitérőt tett annak érzékeltetésére, mit jelentett a bátor kiállás egykor, mit jelent ma.

Valamikor a nyolcvanas években joghallgató társaival Morvai gyakran beszélgetett arról, magyarázható-e, megérthető-e, ha valaki szerepet vállal a pártállamban, például azzal, hogy belép a pártba, ne adj' isten besúgóvá válik. A szónok sorra vette a lehetséges indokokat, hogy mondjuk az illetőt megzsarolják, ha nem működik együtt a rendszerrel, kettétörik a karrierje, nem veszik fel a gyerekét egyetemre, esetleg le is csukják.

Bővebben...
 

Kommentár nélkül: Széles Gábor átlépte saját árnyékát

E-mail Nyomtatás PDF

- Említette, hogy a bal-liberális oldallal szemben kevés médium áll. Egyik ilyen - az én felfogásom szerint - a HírTV. Nincs a HírTV és az Echo között rivalizálás?

"Mi nem pazaroljuk az energiánkat a mi oldalunk kiritizálására - sem hivatalosan, sem alattomban. Most is csak azt mondhatom, a médiumok között az egészséges versenyszellemre van szükség. A nézőkért harcolnunk kell, de tisztességes eszközökkel, esetünkben korrekt híradással, színvonalas műsorokkal."

Széles Gábor

(Idézet, Fülöp Zsuzsanna riportkönyvéből. Kairosz kiadó 2008)
 

MTI: Önrendelkezés bevezetésére van szükség!

E-mail Nyomtatás PDF

Önrendelkezés bevezetésére van szükség az élelmiszerek előállításánál Magyarországon - jelentette ki Morvai Krisztina, a Jobbik Magyarországért Mozgalom európai parlamenti (EP) képviselője pénteken a Veszprém megyei Kamondnál, hozzátéve, ezért az EP-ben is harcolni fog.

Minden népnek, közösségnek joga van ahhoz, hogy meghatározza, mit óhajt termeszteni, mit és hogyan kíván előállítani, illetve értékesíteni - mondta az EP-képviselő a község határában, a 8-as számú főútvonal melletti Dabrókai csárdában, az I. nemzeti gazdafórumot megelőző sajtótájékoztatón.

Hozzátette: jelenleg ugyanis a mezőgazdaság "iparszerűen működő agrobiznisz", amely a vidéket, a földet és az embert egyaránt kizsákmányolja. Az önrendelkezésre épülő mezőgazdaságban a kis- és családi gazdák lennének a meghatározóak az iparszerű termeléssel, a nagyüzemekkel szemben - mutatott rá.

Bővebben...
 

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés