Címlap Publikációk


Írások - Publikációk

A 2006-os parlamenti albizottság bojkottja miatt Gyurcsány börtönbe kerülhet Gaudi-Nagy törvényjavaslata alapján, ehhez azonban a Fidesz-KDNP támogatása is kell

E-mail Nyomtatás PDF

Az LMP szerint Gyurcsány Ferenc nem tartotta be az alkotmányos normákat; a Jobbik börtönnel sújtaná a parlamenti bizottságok előtt meg nem jelenőket Gyurcsány Ferenc szánalmasan magyarázkodik - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely, a jogsértéseket vizsgáló albizottság fideszes elnöke, miután a volt miniszterelnök levélben utasította el a megjelenést a testület előtt.

Gulyás Gergely leszögezte: az alaptörvény és a Gyurcsány Ferenc által hivatkozott alkotmánybírósági határozat is "teljesen egyértelmű": a parlamenti bizottságok előtti megjelenés alkotmányos kötelezettség. Gyurcsány "nem először állít valótlant" - mondta, hozzátéve, hogy ősszel törvényjavaslatot nyújtanak be a távolmaradás szankcionálására.

Read MoreRévész Máriusz fideszes képviselő azt emelte ki, hogy nem meglepő Gyurcsány távolmaradása, így kisebb presztízsveszteséggel "úszta meg", mint ha válaszolnia kellett volna például arra: politikai döntés volt-e a 2006 szeptemberi Kossuth téri demonstráció választási gyűléssé minősítése.

Bővebben...
 

A 2006. szeptember 17. és a 2006. október 25. közötti rendőri brutalitás jogsértett áldozatainak jár a kártérítés

E-mail Nyomtatás PDF

A Magyar Országgyűlés 33/2010. számú (VI. 11.) döntésével határozatot hozott a 2006. szeptember 17. napja valamint a 2006. október 25. között, az állami vezetői mulasztások, illetve az állam nevében elkövetett jogsértések áldozatait megillető kártérítésekről.

Ezt követően a Magyar Kormány határozatot fogadott el az állami vezetői mulasztások, valamint az állam nevében elkövetett jogsértések áldozatainak kártérítéséről. A határozat felkéri a belügyminisztert, hogy mérje fel a kárigényeket. A határozat kimondja, hogy a 2006. őszi törvénytelen rendőri fellépés kárvallottjai legkésőbb az október 23-i nemzeti ünnepig megkapják a nekik járó kártérítést.

Bővebben...
 

A Jobbik EP delegációja tiltakozik a pénzpazarlás ellen

E-mail Nyomtatás PDF

Tényfeltáró munkacsoportot alakított tegnap a Jobbik Magyarországért Mozgalom európai parlamenti delegációja annak érdekében, hogy megfelelően tudják tájékoztatni az európai adófizetőket, hogy az EP két székelye közötti ingázás milyen plusz anyagi terhekkel jár. Mint ismeretes az Európai Parlament Brüsszelben és Strasbourgban is tart üléseket melyek során mind a képviselők, a személyzet, mind a teljes infrastruktúra "vándorcirkuszként" folyamatosan költözködik a két város között.

Felháborító, hogy a gazdasági világválság idejében sem hagy fel az EP ezen pénzpazarlással. 2007-es adatok szerint 203 millió eurót dobott ki az ablakon az EP az értelmetlen oda-vissza utazgatással és a strasbourgi székely épületének fenntartásával, ez több mint 58 milliárd forint évente. Ezek a költségek azóta sem lettek kevesebbek. A Jobbik EP delegációja folyamatos sajtótájékoztatókkal, közleményekkel, felszólalásokkal, performance - okkal fogja felhívni a közvélemény és a sajtó figyelmét a pazarlás tényére - olvasható Szegedi Csanádék közleményében.

2010. július 6-án Szegedi Csanád EP képviselő megtartotta első figyelemfelkeltő performance - át, amelynek keretében az EP strasbourgi épületének étkezőjében mutatott rá arra, hogy a súlyos pazarlás mellett az ingázás jelentős kényelmetlenséggel is jár.

Morvai Krisztina, Szegedi Csanád, Kovács Béla
a Jobbik EP képviselői

 

Az Európai Parlament falai megremegtek a magyar igazságtól!

E-mail Nyomtatás PDF

A Trianoni Békediktátum 90. évfordulóján a Nemzeti Érzelmű Motorosok közel harmincfős motoros küldöttsége június 3-án átadta a magyarság számára igazságot követelő petíciót Brüsszelben az Európai Parlament (EP) épületénél négy EP képviselőnek, köztük Morvai Krisztinának. Az eseményen részt vett még az Emberi Jogok Közép-európai Bizottsága képviseletében annak elnöke, Pierre Gillet, és tanácsadója, Dr. B. Nagy Ottó.

A 2010. június 1-én szakadó esőben az Országház mellől indult el a Nemzeti Érzelmű Motorosok karavánja, hogy elvigye Brüsszelbe és Versailles-ba a magyar igazság üzenetét tartalmazó petíciót. A motorosokat a Jobbik Magyarországért Mozgalom parlamenti képviselői búcsúztatták, azzal az útravalóval, hogy a magyarságért folytatott küzdelemben meghalni lehet, de elfáradni nem. A bátor motorosok sikerrel teljesítették a küldetésük első állomását: 1300 km sok megpróbáltatással teli (néhány durrdefekt és némi motorszerelés) utazást követően nem sokkal 11 óra után érkeztek meg az Európai Parlament épületéhez Brüsszelbe. Erőt sugárzó módon sorakoztak fel az épülettel szemben a nemzeti lobogókkal és történelmi zászlókkal ékesített kétkerekűek, majd előkerültek a történelmi Magyarország 64 vármegyéjének gyönyörű lobogói is.

Bővebben...
 

Pintér haladéktalanul kérjen bocsánatot!

E-mail Nyomtatás PDF

Megdöbbenve olvastam a Fidesz-kormány frissen kinevezett belügyminiszterének első nyilatkozatát. Hihetetlen és kifejezetten félelmet keltő, hogy a rendőrség irányításáért mostantól felelős miniszter törvényesnek ítéli meg azt a több száz brutális rendőri bántalmazást, a gumilövedékkel fejmagasságban történő lövöldözéseket, szemkilövéseket, egyéb maradandó fogyatékosságot okozó testi sértéseket, amelyeket Budapest utcáin a Gergényi parancsnoksága alatt álló rendőrök követtek el 2006 őszén.

Ezúton tájékoztatom miniszter urat, s az őt kinevező miniszterelnök urat, hogy mára bírósági ítéletek sokasága, továbbá a rendőrség részéről - a károkozás jogellenességének elismerését jelentő - peren kívüli egyezségek, kártérítések sokasága bizonyítja, hogy a 2006. őszi rendőri vérengzés durván jogsértő volt, ideértve természetesen az önkényes előállítások, őrizetbe vételek százait is, amelyek elszenvedőivel szemben sorra születtek és születnek az eljárásokat megszüntető határozatok, illetve felmentő ítéletek.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>
1. oldal / 6

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés