Címlap Publikációk


Írások - Publikációk

Az MSZP haláltusáját vívja és elszámoltatástól retteg

E-mail Nyomtatás PDF

Sajtóközlemény:

Az MSZP – az egykori marxista párttitkárokból vadkapitalista népnyúzó milliárdosokká átalakultak pártja – végnapjait éli. Számukra az volt a „rendszerváltás”, hogy a munkások feje felől fillérekért leprivatizálták a gyárakat, lenyúlták a téeszeket, s összeépülve a nemzetközi nagytőkével nyomorba döntötték és kifosztották Magyarországot. Gondosan megszűntettek mindent, ami az előző rendszert sokaknak elviselhetővé tette – a munka biztonságát és a viszonylagos szociális biztonságot -, de meghagyták a hazudozást, a félelemben tartást és 2006-tól visszahozták a terrort.

Bővebben...
 

Sztálinista nosztalgia-show az RTL-en – Morvai Krisztina közleménye

E-mail Nyomtatás PDF

A sztálinista koncepciós eljárások iránti nosztalgia programmal köszöntötte a kommunizmus áldozatainak tegnapi emléknapját az RTL Klub. A primitívségéről hírhedt kereskedelmi televízió úgy mutatta be a Budaházy György és más ellenzéki személyek ellen folyó büntetőeljárás szerintük „döntő bizonyítékát” (egy olyan hangfelvételt, amelynek hitelessége laikus számára is erősen megkérdőjelezhető), hogy eszükbe sem jutott meghallgatni a közel egy éve előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottakat, vagy védőiket. Nem tartottak szükségesnek meghívni olyan jogászt, jogvédőt vagy jogvédő szervezetet sem, amelyik kritikus a jogtiprásairól , az emberi jogok semmibevételéről, szemkilövésekről és több száz bizonyítottan koncepciós büntetőeljárásáról elhíresült jelenlegi hatalommal szemben.

Bővebben...
 

Guantanamo Magyarországon?

E-mail Nyomtatás PDF

A hozzátartozóktól, és az ECHO Éjjeli Menedék műsorából értesültem arról, hogy a Budaházy György és a Hunnia csoport tagjai ellen folyó büntetőeljárás során nagyszámú és kirívó súlyú jogsértést követtek el a hatóságok. Meggyőződésem, hogy egy olyan eljárásban, amely ismert ellenzéki személyekkel szemben folyik, kiemelten kell figyelni a vonatkozó jogszabályok, így a büntetőeljárás „garanciális szabályai” és a fogvatartotti jogok maradéktalan betartására. Igen fontos az is, hogy az eljárás a nyilvánosság tájékoztatása és folyamatos kontrollja mellett folyjon. Ellenkező esetben félő, hogy az állam, a hatóságok a büntetőeljárást – ahogy az diktatúrákban szokványos – a politikai megfélemlítés és leszámolás eszközeként használják.

Bővebben...
 

Összeomlott a neoliberális rendszer

E-mail Nyomtatás PDF

A Jobbik köztársasági elnök-jelöltje, a párt EP-képviselője, Morvai Krisztina Szegeden járt a radikálisok kampánynyitó estjén a Tisza szállóban. A SZEGEDma.hu-nak a vasárnapi gyűlés előtt adott interjút a politikus.

- Pártjuk Parlamentbe kerülése esetén milyen együttműködést tud elképzelni a Jobbik és egy új, jobboldali kormányzat között?

Kerülném azt a kifejezést, hogy jobboldali. Szerintem minden politikai erőnek meg kell mondania, hogy mi az, amiért ő síkra száll. Ma már a jobb- és baloldali jelző teljesen megtévesztő. Ön szerint baloldalinak nevezhető az a kormány, amely azzal kezdte a működését, hogy privatizálta az összes gyárat, üzemet? Nem áll ki a dolgozó emberekért, ők a legnagyobb vadkapitalisták, a neoliberalizmmus védőbástyái. Sokkal inkább a magukat jobboldali pártként meghatározó szervezetek állnak ki az emberközpontúság mellett, a versenyközpontúság mérséklésére törekedvén. Tehát én ezért sem értek egyet ezzel a megkülönböztetéssel. Ez a megosztásnak az eszköze.

Bővebben...
 

Morvai Krisztina válasza a Magyar Hírlap cikkére

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelt Magyar Hírlap!

Szíveskedjenek mielőbb - a jogszabálynak megfelelően szintén címoldalon, illetve online kiadásukban is - közölni az alábbi helyreigazítást.

Morvai Krisztina helyreigazító közleménye

Lapjukban – és annak online kiadásában - december 19-én valótlan tartalmú cikk jelent meg „Morvai milliárdokat venne el a magyar gazdáktól” címmel. A valós tények a következők.

A cikkben meghamisítva bemutatott javaslatom alapján a magyar mezőgazdaság ténylegesen nem kevesebb, hanem lényegesen több EU támogatást kapott volna, s ezen belül különösen a családi gazdaságok, a kis és közepes méretű gazdaságok jártak volna jól. Választóimnak tett ígéretemnek megfelelően az Európai Parlamentben, s különösen annak Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési szakbizottságában mindent megteszek azért, hogy a jelenlegi magyar parlamenti pártok és az EU politikájával szemben ne a mezőgazdasági nagyüzemek, azaz (esetünkben) a privatizált, „lenyúlt” téeszekből és állami gazdaságokból alakult részvénytársaságok tulajdonosainak maroknyi csoportja járjon jól az EU támogatásokból.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>
2. oldal / 6

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés