Címlap Felhívások


Írások - Felhívások

Felhívás a Gazdálkodók Nemzetközi Küzdelmének Napja alkalmából

E-mail Nyomtatás PDF

Szeptember 10. a Gazdálkodók Nemzetközi Küzdelmének Napja a WTO által erőltetett szabad kereskedelem ellen, és egyben Lee Kyang Hae koreai gazdálkodó halálának emléknapja is. 2003. szeptember 10-én ugyanis a mexikói Cancunban tárgyaltak a WTO tagállamainak miniszterei a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek további és teljes liberalizációját lehetővé tevő megállapodás aláírásáról. A világ legnagyobb nemzetközi civil szervezete, a Via Campesina szervezésében az öt kontinens gazdálkodóinak több ezres tömege is összegyűlt ekkor Cancunban, hogy tiltakozzon a megállapodás aláírása ellen.

A gazdálkodók háromfős delegációjuk útján petíciót szerettek volna eljuttatni a szigorúan őrzött félszigeten lévő konferenciaközpontban tárgyaló Miniszterek Tanácsához. A szervezők, a kivezényelt kommandó valamint a 3 méter magas vaskordonok ezt megakadályozták. Ezért a gazdák a sorfalat elsöpörve előretörtek a kordonig, ahol Lee Kyang Hae dél-koreai gazdálkodó felmászott a vaskordon tetejére, széttárta lepedődarabra írt üzenetét: „WTO kills farmers” (a WTO megöli a gazdákat), és késével felhasította testét. A WTO-tárgyalások megszakadtak, de Lee gazda három kiskorú gyermeket hagyott maga után.A végső elkeseredettségnek ezt az érzését, amit egy gazdálkodó egy ilyen tett elkövetése előtt érez, azt a magyar gazdák is folyamatosan átélik – legyen szó tejpiaci – vagy sertésválságról, „almaháborúról”, „gabonabombáról”, dinnyeügyről vagy a szőlészet-borászat helyzetéről.

Bővebben...
 

Kedves Gazdák és Kedves "Vidék-Barát" Magyarok!

E-mail Nyomtatás PDF

Nagy örömmel értesítem Önöket, hogy teljes jogú tagja lettem az Európai Parlament Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési (Szak)Bizottságának. A munkát már a jövő heti (július 20-21.) ülésen megkezdem. Nagyon számítok a magyar gazdák segítségére, támogatására, arra, hogy tapasztalataikat és javaslataikat megosztják velem. Az első ülés egyik fő témája a TEJTERMELŐK helyzete lesz. Szeretnék felszólalni és közvetíteni az EU felé a magyar gazdák üzenetét, tapasztalataikat és követeléseiket. A Jobbik és a magam értékrendjének, választási programunknak megfelelően elsősorban a "kisgazdák" képviseletét vállalom és ígérem.

Munkámról szeretném folyamatosan tájékoztatni a magyar (kis)gazdákat honlapomon, a következő címen: www.morvaikrisztina.hu

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>
3. oldal / 3

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés