Címlap Jogvédelem


Politikai szabadságjogok, Jogvédelem, emberi jogok

Az Orbántól rettegők figyelmébe-mit kínál az egyesült ellenzék Magyarországnak? (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark


Reggeltől estig azt halljuk, hogy rettegnünk kell Orbán Viktortól és attól, mi lesz, ha hatalomban marad a FIDESZ. Példa nélküli jogtiprásnak állítja be az ellenzéki sajtó és "értelmiség", hogy a tüntetésekkel összefüggésben ötvenezer forintos pénzbírsággal sújtottak diákokat. Nos, nézzük és hallgassuk meg az érintettektől, hogyan bántak a mostani "rettegtetők" a diákokkal, a fiatalokkal és az idősebbekkel is az ő idejükben. A felvételeken a 2006. szeptember 19 és 21 közötti budapesti embervadászatok illetve az október 23-i tömeges rendőri brutalitások sok száz áldozata közül szólalnak meg néhányan, a Civil Jogász Bizottság (akkori nevén Október 23. Bizottság) által szervezett meghallgatásokon. Mélyen megdöbbent, hogy a Jobbik látványosan közeledik azokhoz a szemkilövető pártokhoz, akik azóta sem kértek bocsánatot gaztetteikért és akik meggyőződésem szerint a jövőben is bármikor képesek lennének hasonlóak levezénylésére, elkövetésére. Kérek minden jóérzésű embert, hogy április 8-án akadályozzuk meg a saját nemzetükre rárontó erők visszatérését a hatalomba!

Íme a beszámolók, összesen tíz percben. Kérem, nézzék meg és osszák meg minél többen.



Köszönettel és szeretettel
Morvai Krisztina

 

Morvai Krisztina a Békemenetről

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Amikor nemrég egy újságíró nekem szegezte a kérdést: „Támogatja-e a március 15-i Békemenetet?”, ösztönösen igent mondtam. Felidéztem emlékeimből néhány megrendítő képsort, arról a napról, amikor egy másik nemzeti ünnepünkön nem tehettük meg, hogy az ország főterére, a Kossuth térre vonuljunk. Az 1956-os Forradalom 50. évfordulóján kordonokkal és rendőr sorfalakkal akadályozták meg, hogy részt vegyünk saját hazánk hivatalos ünnepi rendezvényén. Azok kordonoztak, azok oszlattak a Nádor utcában és szerte a Kossuth tér körül, s később azok lövettek közénk, akik most egy bizarr koalíció részeként vissza kívánnak térni a hatalomba. Ennélfogva az idei nemzeti ünnepünkön a Kossuth térre történő közös bevonulásnak erős szimbolikus értéke is van. A másik ok, amiért igent mondtam a „Támogatja-e a Békemenetet?” kérdésre, az a következő. Európai parlamenti képviselőként nap mint nap tapasztalom azt az elszántságot, amivel az Unió rá akarja kényszeríteni Magyarországot a migránsok tömeges betelepítésére. Ellenállást, erőt kell mutatnunk. Világossá kell tennünk, hogy a betelepítések megakadályozása nem Orbán Viktor „ügye”, nem a jelenlegi kormány „akciója”, hanem egész Magyarország határozott követelése. A nemzeti függetlenségünk ünnepnapján a nemzeti függetlenségünk melletti közös, demonstratív kiállás látványos üzenet lehet tehát „kifelé”, azaz az Európai Unió és a nagyvilág felé is: Magyarország megőrzi függetlenségét, és magyar ország marad!

Végezetül: noha teljes szívvel támogatom ezt a kiemelkedően fontos eseményt, sajnos csak lélekben lehetek otthon honfitársaimmal, mivel az Európai Parlament plenáris ülésén kell képviselnem hazánkat, Strasbourgban, s többek között az elszakított magyar testvéreinkért kell kiállnom a Minority SafePack/a kisebbségek jogait és biztonságát szavatoló törvényjavaslat-csomagról szóló ülésen, és a szokásos „migrációs” vitákon és szavazásokon kell képviselnem a magyar álláspontot. Bízom benne, hogy Budapesten sokan lesznek, mi több, elegen ahhoz, hogy erőnkről, eltökéltségünkről és nemzeti büszkeségünkről meggyőzzük a világot.

Isten óvja és vezesse Magyarországot!

Strasbourg, 2018. március 13.
Morvai Krisztina

 

Morvai Krisztina: A Jobbik bagatellizálja a Gyurcsány-rendszer szemkilövetéseit (hanganyaggal)

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában 2018. március 9-én Morvai Krisztinával elhangzott interjú itt hallgatható meg.

Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő nyílt levelet írt egykori párttársának, Varga-Damm Andreának, amelyben azt kifogásolja, hogy bagatellizálják és eltagadják a Gyurcsány-rendszer szemkilövetéseit, gyalázatos rendőri brutalitását és embertelenségét.

„Akik ott voltak 2006. október 23-án, tudják, a Jobbik épp a könnygázfelhőben erősödött meg. Azt gondoltam, hogy a legmarkánsabb politikai erő lesz, amelyik szembeszáll ezzel a hazaáruló politikai erővel, Gyurcsánnyal és bandájával, most már az MSZP-vel és a DK-val” – mondta Morvai Krisztina a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Hozzátette: egyik párt sem kért soha bocsánatot az eseményekért, és 2002 és 2010 között minden hazafias jellegű tüntetést könnygázzal és brutalitással fojtottak el.

Az EP-képviselő elkeserítőnek nevezte, hogy Mirkóczki Ádám egy nappal korábbi nyilatkozatából az derül ki, hogy gyakorlatilag a jobbikos szavazókat az MSZP és a DK jelöltjeire való szavazásra biztatják, illetve megkezdik a tárgyalásokat az LMP-vel.

Úgy vélte, a cél, hogy „elaltassák” a nemzeti radikálisokat. Úgy fogalmazott: Varga-Damm Andrea szerint ugyanannyi tüntetést tiltott be az Orbán-kormány jogellenesen, mint korábban Gyurcsány Ferenc, azonban nem lehet összehasonlítani a tüntetés jogellenes betiltását a kardlapozással, vízágyúzással, lovasrohammal.

Ha a Jobbik kormányváltást akart volna, akkor az eredeti úton kellett volna továbbhaladni – vélte Morvai Krisztina. Emlékeztetett: mikor 2009-ben az 1,5 százalék után 15 százalékos áttörést ért el a párt, akkor radikális nemzeti programot képviselt: a magyar föld védelmét, a magyar kisgazdák és kisvállalkozók, valamint a munkavállalók védelmét, és az elszakított területen élő emberek melletti határozottabb kiállást.

A Mirkóczki-interjúban volt egy másik megdöbbentő tény, mégpedig az, hogy bagatellizálják a migráció veszélyeit – fogalmazott az EP-képviselő. Kiemelte: a Jobbik most azt mondja, Magyarország nem alkalmas arra, hogy megvédje magát a migrációtól, és azt hangoztatja, hogy a migráció kérdéseit megoldani csak globálisan lehet. Vagyis a Jobbik az ENSZ-szel és az unióval összefogva végrehajtaná a tervet, amely folytatná Európa tönkretételét, a folyamatos betelepítést.

Ha a Jobbik szivárványkoalícióra lép a migránspárti erőkkel, nem fognak tudni ellenállni az unió nyomásának – tette hozzá.

Nincs egyedül a véleményével

Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik korábbi európai parlamenti képviselője szerdán közösségi oldalán azt írta „nincs helye semmilyen együttműködésnek a szemkilövetőkkel, illetve bevándorláspártiakkal. Ezt semmilyen cél nem igazolhatja. Ez a nemzeti minimum.”

Az egykori jobbikos országgyűlési képviselő, Novák Előd szintén közzé tett egy bejegyzést, melyben kijelenti: annak kell elhagynia a Jobbikot, aki nem hű az Alapító Nyilatkozatunkhoz. „Alapítson új pártot az, aki új utakra akar lépni! Én maradnék a réginél, mellyel már 21%-os eredményt elértünk az elvek-célok feladása nélkül is 2014-ben” – írta Novák Előd.

Az utóbbi időben több helyi szervezet fel is oszlatta magát. Januárban a jobbik egri szervezetét hagyták ott többen is. Zalaegerszegen maguktól álltak fel a Jobbik helyi vezetői, mert úgy vélték: Vona Gábor irányvonala erkölcsileg vállalhatatlan lett.

 

Morvai Krisztina nyílt levele Varga-Damm Andreának és a Jobbikosoknak a szemkilövetések bagatellizálásáról

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Kedves Andrea!

Megdöbbentett tegnapi (március 5.) Facebook posztod, amelyben bagatellizáltad, sőt eltagadtad a Gyurcsány-rendszer szemkilövetéseit, gyalázatos rendőri brutalitását, embertelenségét. Engem akartál megbántani, de igen sok hazafiba rúgtál bele jelképesen, olyanokba is, akik még mindig Jobbik-szavazók, vagyis akiket Te (is) fogsz képviselni az Országgyűlésben. Ők azok, akik 2002 és 2010 között folyamatosan tüntettek a hazaáruló rezsim ellen, s szívták a könnygázt, átélték a rendszeres önkényes előállításokat, a legendás körbezárásokat, a rugdosásokat, gumibotütéseket. S azt is, amikor az elvtársak a legkegyetlenebb formákban mutatták be valódi természetüket: az 1956-os Forradalom és Szabadságharc ötvenedik évfordulójának vérbefojtását. Mindezekre írod Te ezt:

„A mostani azon kijelentés, hogy ha az ellenzék győz, négy évig nem lehet békemenet, azért is érthetetlen, mert hát mindig volt mód arra, hogy bizonyos emberek a kormányzatoktól megbecsülést nyerjenek a kormányzatok pártszínétől függetlenül. Egyébként pedig a Fidesz kormány alatt ugyanannyi tüntetést tiltottak be jogellenesen, mint a Gyurcsány kormány alatt.”(forrás: Varga-Damm Andrea Facebook oldala)

(Szó szerint ezt írtad, Andrea, ennyit és nem többet, s ehhez illesztettél „illusztrációként” egy régi hírt azzal a címmel: Morvai egymillióért szakértett a Medgyessy kormánynak.)

Nem tudom, honnan származik az az információd, hogy „a Fidesz kormány alatt ugyanannyi tüntetést tiltottak be jogellenesen, mint a Gyurcsány kormány alatt.” Kétlem, de tegyük fel, hogy igaz. Mégis, hogy lehet - pláne jogászként - egy kalap alá venni a tüntetések jogellenes betiltását és a tüntetéseken elkövetett tömeges rendőri brutalitást, számos embernek súlyos, maradandó sérülések okozását, a megemlékezőkkel szemben lovasrohamok vezénylését, az ütlegelésüket, rugdosásukat, a kardlapozást, a vízágyút... vagyis azt, hogy egy rezsim brutálisan rátámad a saját népére?

S azt se felejtsük el, hogy az elkövetők illetve felbujtóik azóta sem kértek bocsánatot, sőt kifejezetten helyesnek tartják, amit tettek, függetlenül attól, hogy most éppen az MSZP vagy a DK színeiben kívánnak visszatérni a hatalomba. Egykutyák, s mint az Te is nagyon jól tudod, előbb-utóbb újra Gyurcsány lesz a közös vezetőjük. Éppen ezért rendít meg, és keserít el az a jövőkép, hogy ezeket a kegyetlen hazaárulókat pont a „2006-os” Jobbik tűnik visszasegíteni a („szivárvány”) kormányba, a bizarr koordinált jelöltállítások, egyeztetések útján. S hogy miből is gondolom így? Nos, megfejtettem a következő, nem túl bonyolult rejtvényt. Ha a Jobbik egyeztet az LMP-vel, az LMP pedig egyeztet az MSZP-vel, azzal az MSZP-vel, amely pedig egyeztet a DK-val, akkor végül is a Jobbik egyeztet-e a DK-val? Azt hiszem, aki már elég nagy ahhoz, hogy önállóan bekösse a cipőfűzőjét, az megtalálja a megrendítő választ: igen, közvetítők útján a Jobbik egyeztet a DK-val s ikertestvérükkel, a szemkilövetésekben szintén érdemeket szerzett MSZP-vel. Hogyan lehetséges ez, Andrea? Mi folyik itt? A Jobbik fogja visszasegíteni a hatalomba azt a feketeöves hazaáruló társaságot, akik ellen folyamatosan tüntettünk, a testi épségünket kockáztatva? Bár lehet, hogy nem kellett volna többes szám első személyt használnom, mert Téged nem láttalak ezeken a tüntetéseken. Lehet, hogy pont ezért írtál le olyan elképesztő dolgokat. Lehet, hogy nem tudod, milyen embertelenek, kegyetlenek, jogtipróak voltak pontosan (főként) a Jobbik embereivel ezek a rettenetes alakok, akikkel most a „legyen összefogás” jegyében barátkozni kezdtek. Szeretném, ha legalább utólag megismernéd azoknak az időknek a valóságát, hogy tudd, miért nyilatkoztam azt, hogy ha így mennek a dolgok, akkor itt sem Békemenet, sem bevándorlás-ellenes tüntetés, sem másféle hazafias utcai megmozdulás nem lesz, legalább négy évig. Az új „pajtások” ugyanis most is gondolkodás nélkül közénk lőnének. Szeretném, hogy többet tudj meg róluk, a valódi természetükről. Ezért arra kérem a Jobbikosokat, hogy írják meg Neked történeteiket a hídblokád során fegyverrel hadonászó rendőrökről, 2006. október 23-ról, a Clark Ádám téri körbezárásról, a Nádor utcai rendőri akcióról (ahol engem is közvetlen közelről fújtak le könnygázzal, és rugdostak össze a rendőrök) és arról a sok-sok esetről, amit szerintem nem lehet elfelejteni, sem pedig megbocsátani - főként úgy, hogy a felelősök soha nem kértek bocsánatot, helyette összefogást, egyeztetett jelölt-állítást, s nyilván közös kormányzást kérnek. A „2006-os” Jobbiktól!!!! (Hogy nem szakad le az ég...). Az ellenzéki politika és a média reggeltől estig azt harsogja, hogy a FIDESZ megfélemlíti az embereket. Lehet. De kérdem én, a kardlapozás, a lovasroham, a fejmagasságban történő lövöldözés nem megfélemlítő? Létezhet ezeknél megfélemlítőbb magatartás egy állam vezetői részéről? Arra az esetre, ha nehéz a válasz, csatolok egy rövid videófelvételt 2006. október 23-ról. Kérlek, tekintsd meg, olvasd el vagy hallgasd meg a Jobbikosok történeteit, s aztán kérj bocsánatot mindazoktól, akik végigélték az általad bagatellizált, sőt tagadott jogtiprásokat, gyalázatos gaztetteket. Íme az emlékeztető.

Isten óvja és vezesse Magyarországot!


Szeretettel
Morvai Krisztina

utóirat:

A történeti hűség kedvéért idemásolom azt a Magyar Idők-interjút, amire reagáltál meghökkentő közleményeddel/posztoddal.

„ Attól tartok, ez lenne az utolsó alkalom – négy évig –, amikor nemzeti érzelmű, bevándorlásellenes magyar emberek tömegesen az utcára mehetnének, ha az ellenzék győzne – mondta a Magyar Idők megkeresésére a békemenetről Morvai Krisztina, indokolva, miért támogatja újbóli megtartását.

A Jobbik 2014-es európai parlamenti listavezetője, független EP-képviselő szerint, akik most hatalomba kerülhetnek az abszurd koordinált vagy csendben egyeztetett jelöltállítás révén, nyolc éven át brutálisan elfojtották a gyülekezési jogot.

Március 15-én közvetlen közelről fújták az arcomba a rendőrök a könnygázt 2009-ben, amikor már hivatalosan EP-képviselőjelölt voltam. Borítékolom: ugyanez várna azokra, akik a migrációpártiak hatalomra kerülése esetén az első tízezer betelepített miatt az utcán próbálnának tiltakozni. Emiatt a következő öt hét és az április 8-i országgyűlési választás sorsdöntő lesz a magyarság számára – jelentette ki.”

 

A magyar választóknak tudniuk kell: az EU térdre akarja-e kényszeríteni hazánkat migráns befogadás-ügyben? Morvai kérdése Tajani EP elnökhöz és Timmermans főbiztoshoz (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF
FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark


Mi az igazság, valóban meg akarják fosztani Magyarországot a felzárkózási és egyéb pénzügyi forrásoktól, ha nem vagyunk hajlandóak migránsok tömeges befogadására? - kérdezte Morvai Krisztina az EP plenáris ülésén, az Európai Unió hosszútávú költségvetéséről és az EU jövőjével kapcsolatos más témákról szóló vitán. Rámutatott: miközben odahaza nem győzik bagatellizálni a tömeges bevándoroltatás veszélyét a választásokhoz készülve, az EU minden lehetséges eszközzel folytatja a terrorizálást, azaz miután a meggyőzésünk nem sikerült, a legyőzésünket. Brüsszelből ezek a dolgok nagyon másként látszanak, s így a hazai választások tétje is más megvilágításba kerül. Nem szabad elfelejteni, hogy a kohéziós és egyéb "EU pénzeket" nem könyöradományként és nem szívességből kapjuk, hanem cserébe azon hatalmas profitokért, amit a nyugati cégek hazánkban realizálhatnak, és hazavihetnek. A képviselő által feltett kérdésre "a demokrácia jegyében" szokás szerint nem érkezett válasz. Persze így április 8. felé közeledve igen súlyos okaik vannak a hallgatásra, amikor a tömeges bevándorlásról van szó.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
7. oldal / 84

xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés