Címlap Írások


Írások

Az MSZP haláltusáját vívja és elszámoltatástól retteg

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Sajtóközlemény:

Az MSZP – az egykori marxista párttitkárokból vadkapitalista népnyúzó milliárdosokká átalakultak pártja – végnapjait éli. Számukra az volt a „rendszerváltás”, hogy a munkások feje felől fillérekért leprivatizálták a gyárakat, lenyúlták a téeszeket, s összeépülve a nemzetközi nagytőkével nyomorba döntötték és kifosztották Magyarországot. Gondosan megszűntettek mindent, ami az előző rendszert sokaknak elviselhetővé tette – a munka biztonságát és a viszonylagos szociális biztonságot -, de meghagyták a hazudozást, a félelemben tartást és 2006-tól visszahozták a terrort.

Bővebben...
 

Sztálinista nosztalgia-show az RTL-en – Morvai Krisztina közleménye

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

A sztálinista koncepciós eljárások iránti nosztalgia programmal köszöntötte a kommunizmus áldozatainak tegnapi emléknapját az RTL Klub. A primitívségéről hírhedt kereskedelmi televízió úgy mutatta be a Budaházy György és más ellenzéki személyek ellen folyó büntetőeljárás szerintük „döntő bizonyítékát” (egy olyan hangfelvételt, amelynek hitelessége laikus számára is erősen megkérdőjelezhető), hogy eszükbe sem jutott meghallgatni a közel egy éve előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottakat, vagy védőiket. Nem tartottak szükségesnek meghívni olyan jogászt, jogvédőt vagy jogvédő szervezetet sem, amelyik kritikus a jogtiprásairól , az emberi jogok semmibevételéről, szemkilövésekről és több száz bizonyítottan koncepciós büntetőeljárásáról elhíresült jelenlegi hatalommal szemben.

Bővebben...
 

Guantanamo Magyarországon?

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

A hozzátartozóktól, és az ECHO Éjjeli Menedék műsorából értesültem arról, hogy a Budaházy György és a Hunnia csoport tagjai ellen folyó büntetőeljárás során nagyszámú és kirívó súlyú jogsértést követtek el a hatóságok. Meggyőződésem, hogy egy olyan eljárásban, amely ismert ellenzéki személyekkel szemben folyik, kiemelten kell figyelni a vonatkozó jogszabályok, így a büntetőeljárás „garanciális szabályai” és a fogvatartotti jogok maradéktalan betartására. Igen fontos az is, hogy az eljárás a nyilvánosság tájékoztatása és folyamatos kontrollja mellett folyjon. Ellenkező esetben félő, hogy az állam, a hatóságok a büntetőeljárást – ahogy az diktatúrákban szokványos – a politikai megfélemlítés és leszámolás eszközeként használják.

Bővebben...
 

Összeomlott a neoliberális rendszer

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

A Jobbik köztársasági elnök-jelöltje, a párt EP-képviselője, Morvai Krisztina Szegeden járt a radikálisok kampánynyitó estjén a Tisza szállóban. A SZEGEDma.hu-nak a vasárnapi gyűlés előtt adott interjút a politikus.

- Pártjuk Parlamentbe kerülése esetén milyen együttműködést tud elképzelni a Jobbik és egy új, jobboldali kormányzat között?

Kerülném azt a kifejezést, hogy jobboldali. Szerintem minden politikai erőnek meg kell mondania, hogy mi az, amiért ő síkra száll. Ma már a jobb- és baloldali jelző teljesen megtévesztő. Ön szerint baloldalinak nevezhető az a kormány, amely azzal kezdte a működését, hogy privatizálta az összes gyárat, üzemet? Nem áll ki a dolgozó emberekért, ők a legnagyobb vadkapitalisták, a neoliberalizmmus védőbástyái. Sokkal inkább a magukat jobboldali pártként meghatározó szervezetek állnak ki az emberközpontúság mellett, a versenyközpontúság mérséklésére törekedvén. Tehát én ezért sem értek egyet ezzel a megkülönböztetéssel. Ez a megosztásnak az eszköze.

Bővebben...
 

Folyamatosan torzítja mondanivalómat az Index

FacebookIWIWTwitterMyspace bookmarkSatartlapvipstart.huBlogter.huDiggLinkter.huUrlGuru.huDel.icio.usGoogle bookmark

Tisztelt Index szerkesztősége!

Morvai Krisztinát izgágaságért rendre utasították című cikkükben hazug módon, hamis színben tüntették fel keddi fellépésemet a Viviane Reding biztos jelölt asszony "meghallgatásának" nevezett európai parlamenti show műsoron.

A valós helyzet a következő volt. Mint az közismert, ezen a héten folyik az EU új biztos-jelöltjeinek meghallgatása, így került sor arra is, hogy Reding asszonyhoz, "a jogérvényesülésért, az alapvető jogokért és az uniós polgárságért" felelős jelölthöz a három érintett európai parlamenti szakbizottság tagjai és póttagjai kérdéseket intézhettek. Ezek látszólag spontán kérdések voltak, amelyek arra voltak hivatottak, hogy Redingnek a pozícióra való alkalmasságát ellenőrizzék, mégpedig a videós közvetítés segítségével, bárki által követhető, "átlátható", meggyőző módon. A jövendő biztos e "spontán kérdésekre" a nagy nyilvánosság előtt - látszólag legalábbis - "spontán válaszokat" adott. Ez azonban - mint annyi más az Európai Unióban - csupán a látszat, a szemfényvesztés volt. A valóságban az EP politikai csoportjai, frakciói előre egyeztették, hogy ki fog feltenni és milyen tartalmú kérdéseket. A fennálló neoliberális, globalista rendszert pártoló nagy frakciókhoz nem tartozó, úgynevezett független képviselők (mint jómagam, és a Jobbik másik két képviselője) egyáltalán nem kérdezhettek, és nem volt lehetőség valóban spontán, előre nem egyeztetett kérdések feltételére. Más megfogalmazásban: egy színházi előadás zajlott, előre leosztott szerepekkel, amelynek keretében a parlamenti képviselők előre kiválasztott csoportja tehetett fel előre "lesakkozott" kérdéseket, a többiek pedig hallgatásra voltak ítélve.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
10. oldal / 20

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés LightBoxban

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés LightBoxban

Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés LightBoxban