Címlap


"Égi Csapatunk" - Gondolatok Halottak Napján

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Honlaplátogatóim!

Szerencsésnek mondhatom magam, mert hiszek az Örök Életben. Tudom, hogy az igen fiatalon meghalt görög katolikus pap Nagypapám s Édesapám is segít onnan Fentről. Sok mindenben. Abban is, hogy tudjam: a halállal nincs vége mindennek. De addig is, amíg megtudjuk, mi vár ránk "odaát", fontos, hogy elhunyt szeretteink a szívünkben és a gondolatainkban velünk éljenek. Amikor nehéz helyzetben vagyunk, amikor döntenünk kell, jó, ha ránézünk a fényképükre, megfogjuk valamely személyes tárgyukat s elbeszélgetünk Velük. Tanácsukat kérjük - vajon Ő mit mondana, mit javasolna ebben a helyzetben? Mi az, amit meglátna, s amit én nem? Milyen szempont, milyen tényező az, amire én most még vak vagyok, de Ő tisztán látja? Én a nehézségekben, a kétségeimben az "égi csapatomat" hívom segítségül - s ajánlom mindenkinek, hogy állítsa össze az ő saját "égi csapatát", azokból a szeretteiből, esetleg történelmi példaképeiből, akikkel szívesen töltene időt akkor is, ha ez most csak lélekben lehetséges.

Egy rövid részlet a Tíz év az Európai Parlamentben könyvemből:

"Van egy kis fényképkiállítás nálam otthon, a rajta szereplőket úgy hívom, hogy az én „égi csapatom”. Apukám, Beöthy Tamás atya, aki a jezsuita lelki vezetőm volt, aztán a pótunokahúgom, Editke, a gyerekeim keresztanyjának a lánya, aki 40 évesen meghalt leukémiában, valamint egy gyerekpszichológusnő, Gallus Klárika, akit kisgyerekkorom óta ismertem és szerettem, és végül, de nem utolsósorban Grespik Laci bajtársam. Ők az én égi csapatom, akikkel néha át szoktam beszélni a dolgokat...."

Sokkal nehezebb persze azoknak, akik gyermeket veszítettek el. Őrájuk nagyon sokszor gondolok mély együttérzéssel és fájdalommal. S mivel minden ilyen tragédia a hit próbája is fel szoktam idézni azt a fontos üzenetet, amelyet Fajcsák Tibor atyától hallottam egy szentmisén: "Amikor majd ott leszünk az Úr előtt, nem csak Ő tehet fel nekünk kérdéseket, hanem mi is Neki. Nekem van már jó pár..." Nekem is, de hiszem, hogy egyszer majd mindent megértünk. Addig is szívből kívánok mindenkinek erős hittel könnyebbé tett emlékezést Halottak napján - égi csapatainkkal s a fizikailag is velünk lévő szeretteinkkel, akiknek a közelségét ezen a napon s az összes többin is meg kell becsülnünk. Talán jobban, mint ahogy a hétköznapokban megszoktuk.

Isten áldja Önöket!
Szeretettel
Krisztina

 

Megjelenik Morvai Krisztina új könyve: Tíz év az Európai Parlamentben (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

Nagy örömmel osztom meg Önökkel, hogy Tíz év az Európai Parlamentben címmel „megszületett” az új könyvem - a szerzőtársam Kovács Zsolt újságíró. Hálásan köszönöm Önöknek, hogy rábeszéltek a sok keserves és a szintén sok örömteli tapasztalatom megosztására. Hívom és várom Önöket november 6-án 18 órakor a Polgárok Házába a könyvbemutatóra, ahol személyesen is találkozhatunk és vásárlási és dedikálási lehetőség is lesz. A kedd reggeli Echo tévé adásában a könyv részleteiről beszéltem - kérem, osszák meg minél többen. (Egy kis műhelytitok: a „rám akasztott” mikrofon miatt szerencsétlen módon olyan ruhadarabom is kilátszott a felvételen, aminek nem kellett volna... Kérem, hogy ezt ne az én rendetlenségemnek, hanem ennek a körülménynek tudják be. :) )

Szeretettel és üdvözlettel:
Krisztina

 

A székely önrendelkezés/autonómia napja (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

Október 28 a székely önrendelkezés/autonómia napja. Imádkozzunk - s lehetőségeinkhez képest - tegyünk is elszakított testvéreink szabadságáért, méltóságáért, emberi jogaiért! Kérem hallgassák meg a Székely Himnuszt s tekintsék meg a csodálatos erdélyi tájakat (köszönet a videó alkotóinak). Ha idejük engedi, nézzenek meg néhányat e különleges nap témájához illő európai parlamenti felszólalásaimból, előadásaimból, dokumentumfilmjeinkből "újratöltve" - s legyenek ma lélekben Székelyföldön. Köszönöm!

Hittel, reménnyel, szeretettel
Morvai Krisztina


Néhány felszólalás a székely autonómia/önrendelkezés témakörében az Európai Parlamentben

Morvai a székely önrendelkezésről Strasbourgban (2014.március.11)

A székely önrendelkezésről, székely zászlóval szólalt fel Morvai Strassburgban (2015. november 17.)

Morvai szerbiai magyarverésekről, székely autonómiáról (2013. november 07.)

A trianoni diktátum Európa gyalázata! (2015 június 4.)

Dokumentumfilmek a székelyföldi jogfosztottságról

Magyar könnyek a román bíróságon (2016. június 2.)

Jogfosztottságban – meddig? Erdély ma, Beke István és Szőcs Zoltán bebörtönzésének tükrében (2016. április 9.)

Székelyföldi előadások

"Ceausescu rég meghalt, de az erdélyi magyarok jogfosztottsága megmaradt" - (2016. március 16.) – Morvai Krisztina előadása

Nemzeti jogvédők Marosvásárhelyen március idusán (2016. március 17.)

 

Kedves Honlaplátogatóim! (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

Szeretettel kérem Önöket, hogy Forradalmunk és Szabadságharcunk ünnepén hallgassák meg ezt a megrendítő és tanulságos dalt s tekintsék meg a korabeli fotókat! Számomra nagyon sokat jelentett-hálásan köszönöm az alkotóknak s köszönöm Önöknek, hogy velem tartanak az emlékezésben. Isten óvja és vezesse Magyarországot,

Isten Áldja Önöket!
Krisztina

 

Egy tabutéma: a homoszexuális férfizaklatás (Morvai felszólalása)

E-mail Nyomtatás PDF


A politikailag korrekt beszédben a szexuális zaklatás kizárólag férfi elkövető részéről nő sérelmére történhet. Természetesen ez igen nagy probléma és sok fájdalom, szenvedés forrása lehet az áldozatoknak. A politikailag korrekt beszédbe azonban nem fér bele, hogy létezik homoszexuális zaklatás is, ahol az akár heteroszexuális, akár homoszexuális sértett (áldozat) szintén komoly megaláztatáson, szenvedésen mehet keresztül.

 

Mi a baj a szexuális zaklatással? -Morvai Krisztina felszólalása -videóval

E-mail Nyomtatás PDF


A munkahelyi szexuális zaklatások megelőzéséről szóló strasbourgi EP plenáris vitában mondta el véleményét a témáról Morvai Krisztina

 

Az európaiak érzelmi terrorizálása a „migráns gyermekek” kapcsán (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

„Nagyon érdekes kérdés, hogy a nyugati emberek tulajdonképpen miért hagyják magukat terrorizálni ezzel az egész tömeges migráció dologgal az Európai Unió részéről, mikor egyértelmű, hogy túlnyomó többségük nem akar migrációt. Az egyik magyarázat erre, az az érzelmi zsarolás, amiben részük van. Ha nem akarsz migrációt, akkor te embertelen vagy, antihumánus és a többi. Különösen erőteljes terepe ennek az összefüggésnek a migráns gyermekek kérdése...” - mondta Morvai Krisztina a migráns gyermekek helyzetéről szóló európai parlamenti vitában, 2018 májusában

 

Jogsegélyt, az igazságszolgáltatáshoz hozzáférést követelt a munkavállalóknak Morvai (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

A munkavállalók gyakran kerülnek kiszolgáltatott, jogfosztott helyzetbe akár egy üzemi baleset, foglalkozási megbetegedés, akár önkényes felmondás vagy más okok miatt. Elengedhetetlenül fontos lenne ilyenkor a szakszerű jogi segítségnyújtás, amelyhez hozzá kellene tudni férni a munkavállalóknak, mondta Morvai Krisztina "A sérülésből és betegségből felépülő munkavállalók minőségi foglalkoztatásba való visszailleszkedésének lehetőségei" című vitában.

 

A fogyatékkal élő emberek Nyugat és Közép/Kelet Európában (videóval)

E-mail Nyomtatás PDF


Morvai Krisztina - mint számos más felszólalásában - ezúttal is hangsúlyozta, hogy az élet számos területével kapcsolatban nem lehet általánosságban "Európáról" beszélni, mert lehetséges, hogy komoly különbségek vannak az EU régi, gazdagabb tagállamai és a poszt-kommunista "új" tagállamok között s az adott területen el kell érni a felzárkózást kohéziós vagy egyéb források segítségével. A fogyatékkal élő emberek helyzetével kapcsolatban kifejtette:

„Aligha van az emberi jogoknak olyan területe, ahol akkora a fejlődés, akkora áttörés következett volna be az elmúlt évtizedekben, mint a fogyatékos vagy fogyatékkal élő emberek jogainak a területe. Gondoljunk csak bele, hogy mik voltak az esélyei a teljes életre mondjuk egy siketen született gyermeknek 30 évvel ezelőtt, és milyen esélyei vannak most arra, hogy emberi méltóságban és színvonalasan éljen. Gondoljunk arra, hogy például ezt a jelentést is hallássérült és tolmácsolással a munkáját tökéletesen ellátó képviselőtársunk adta a kezünkbe. Amiben viszont nem vagyok biztos, hogy ugyanolyan esélyei vannak-e egy fogyatékkal született vagy fogyatékosságot elszenvedő embernek a régi tagállamokban, vagyis Nyugat-Európában és a régi vasfüggöny másik oldalán. Minden egyes ilyen szakpolitikánál meg kellene nézni, hogy mennyiben valósul meg a kohézió, a konvergencia. Erős a gyanúm, hogy az anyagi lehetőségeket tekintve sokkal rosszabb a helyzet változatlanul az úgymond új tagállamokban, még ha szakemberei gyógypedagógiában, gyógytornában stb. nemzetközi hírűek is.”

 

Ki az „Európa-ellenes”?- avagy legyen vége a nemzeti érzelműek gyalázásának...(videóval)

E-mail Nyomtatás PDF


Tegyenek végre különbséget az „Európa-ellenes” és az Európai Egyesült Államok terv-ellenes politikai erők között, a két fogalom ugyanis nagyon különböző tartalmú! - kérte Morvai Krisztina az EP szeptemberi plenáris ülésén.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
4. oldal / 106

Köszöntöm megújult honlapomon!


 


xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés