Címlap
  

Meghívták, majd kitették Morvait a cigány gimnáziumból

E-mail Nyomtatás PDF

Morvai Krisztina nem tarthatta meg csütörtökön a már korábban leegyeztetett előadását a pécsi Gandhi Gimnáziumban, sőt már az iskola vezetőivel beszélgetett, amikor megkérték, hogy távozzon – mondta el maga az érintett jobbikos politikus egy pécsi fórumon, amelyet a cigány-magyar együttélés problémáival kapcsolatban rendeztek a meszesi Pákolitz István Közösségi Házban.

Telefonon közölték vele, hogy ki kell rakni Morvait.

Az európai parlamenti képviselőnő a közel negyven fő részvételével zajló fórumon ismertette az esetet. Mint felidézte, nemrég országjárásba kezdett, s olyan települések, közösségek jelentkezését várta, ahol feszültséggel teli a cigányok és a többségi társadalom együttélése. Felhívására több mint negyven település jelentkezett. Morvai kiemelte, célja az volt, hogy a fórumokon a cigányság képviselői is részt vegyenek, ám – emelte ki – a "roma" kisebbségi önkormányzatok erről hallani sem akartak.

Bővebben...
 

Cigány - magyar együttélés és bűnözés - III. rész

E-mail Nyomtatás PDF

Magyarország számos részén az emberek mindennapjainak szerves részévé vált a lopások, fosztogatások, fenyegetések, erőszakos bűncselekmények elszenvedése, illetve a bűnözőktől való megalapozott félelem. A rendőrség, az állam szinte teljesen magukra hagyja a kiszolgáltatott embereket, az áldozatokat. Ennek a jelenségnek a feltárása és megváltoztatása Morvai Krisztina országjárásának célja. A dokumentumfilm-sorozat harmadik részében cigányok beszélnek a cigánybűnözésről, segélyezésről, fogamzásgátlásról és a megvett választásokról...


Megtekintés LightBoxban

 

Harmadik világ, hazánkban

E-mail Nyomtatás PDF

Kisláng - Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője országjárásának egyik állomásaként hétfőn este a kislángi művelődési házban tartott lakossági fórumot.

Morvai Krisztina elsősorban tapasztalokat gyűjt a magyarországi településeket járva, élethelyzetekkel szembesül, amelyeknek nagy  része a magyar-cigány együttélés visszásságaival, vagy a magyar emberek multikkal szembeni kiszolgáltatottságával kapcsolatos. Kislángon is  e két téma köré csoportosította vitaindító gondolatait.

Bővebben...
 

Morvai Krisztina látogatása a Szent Margit Gimnáziumban

E-mail Nyomtatás PDF

Az Isteni Megváltóról Nevezett Nővérek Kongregációja birtokába közel két évtizeddel ezelőtt visszajuttatott budai Szent Margit Gimnázium /korábbi nevén Kaffka Margit/ vendége volt november 14.-én, hétfő délután Morvai Krisztina. Az EP képviselő asszonyt Görbe László Atya a gimnázium igazgatója előadás megtartására kérte fel,melynek indító címe „ Van jövője az Európai Uniónak?”

A képviselő asszony közel egy órás előadásban fejtette ki közismert és honlapján is megtekinthető számos felszólalásával is alátámasztott álláspontját az előadás helyszínéül szolgáló termet  zsúfolásig megtöltő diákok és számos tanár köztük az igazgató Görbe Atya számára egyszóval azt, hogy ebben a ma működő formájában miért nincs! A diákok feszült figyelme közepette tartott előadás középpontjába az emberi méltóságot,a családot megtartó erőként,a nemzetet és az ezekből egyenesen levezethető fogalmakat a nemzeti ,a gazdasági és új fogalomként a mezőgazdasági és élelmiszer termelési önrendelkezés alapjogát helyezte.

Bővebben...
 

Cigány - magyar együttélés és bűnözés - II. rész

E-mail Nyomtatás PDF

Magyarország számos részén az emberek mindennapjainak szerves részévé vált a lopások, fosztogatások, fenyegetések, erőszakos bűncselekmények elszenvedése, illetve a bűnözőktől való megalapozott félelem. A rendőrség, az állam szinte teljesen magukra hagyja a kiszolgáltatott embereket, az áldozatokat. Ennek a jelenségnek a feltárása és megváltoztatása Morvai Krisztina országjárásának célja. A dokumentumfilm-sorozat második része az Oroszlány melletti Nyíres dülő példáján mutatja be hogyan és miért adják fel a a gazdálkodást, s egyáltalán hogyan élnek a magyar emberek számos vidéki településen.


Megtekintés LightBoxban

 

Legújabb szenvedélyes felszólalásom az EP-ben

E-mail Nyomtatás PDF


Megtekintés LightBoxban

Az Európai Parlament AGRI szakbizottságának november 7-i, történelminek nevezhető ülésén az EU három intézménye: a Parlament, a Bizottság és a Tanács képviselői vitatták meg azt a Közös Agrárpolitika reformjáról szóló javaslatcsomagot, amelyet az Európai Bizottság néhány hete mutatott be, kijelölve a jövőbeli KAP irányait.
Ellentétben Vajda Lászlóval, aki Magyarország hivatalos álláspontját képviselte és "a Bizottság jogszabályi javaslatát jó kiindulóalapnak tekintette", én a magyar gazdák érdekeinek védelmében szólaltam fel. Álságosnak és hazugnak tartom, hogy versenyképességről beszélünk, miközben az újonnan csatlakozó országok, köztük Magyarország gazdái a régi tagállambeli versenytársaiknak járó közvetlen kifizetéseknek jelenleg is tört hányadát kapják. A régi tagállamok kifizetéseivel megegyező szintet az új KAP életbe lépéséig sem fogják elérni, így 2014-től is jelentős hátrányban lesznek.
Javasoltam, hogy az EU által másodosztályúnak tekintett tagállamok, köztük Magyarország is készítsen mérleget a csatlakozásból adódó előnyökről illetve hátrányokról, vonja le a megfelelő következtetéseket, és ha gyökeres változás nem történik, lépjen ki az Unióból.

     

Cigány - magyar együttélés és bűnözés - I. rész: Pali bácsi

E-mail Nyomtatás PDF

Rövidfilmek Morvai Krisztina országjárásáról

Magyarország számos részén az emberek mindennapjainak szerves részévé vált a lopások, fosztogatások, fenyegetések, erőszakos bűncselekmények elszenvedése, illetve a bűnözőktől való megalapozott félelem. A rendőrség, az állam szinte teljesen magukra hagyja a kiszolgáltatott embereket, az áldozatokat. Ennek a jelenségnek a feltárása és megváltoztatása Morvai Krisztina országjárásának célja. Ebben a részben egy idős ember számol be a jogsértőkkel szembeni mindennapi kiszolgáltatottságáról, s szomszédja, jóbarátja meggyilkolásának körülményeiről.


Megtekintés LightBoxban

 
<< Első < Előző 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Következő > Utolsó >>
94. oldal / 106

Köszöntöm megújult honlapomon!


 


xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés