Címlap


Mi a Külügyminisztérium és a Magyar Kormány álláspontja az önálló palesztin államiságot illetően? (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelt Dr. Martonyi János Külügyminiszter Úr!

Az Európai Parlament és a Palesztin Törvényhozó Tanács közötti bilaterális kapcsolatokért felelős delegáció (DPLC) egyetlen magyar tagjaként érdeklődéssel olvastam a következő hivatalos külügyminisztériumi hírt:  

"Martonyi János szeptember 22-én este részt vett az Egyesült Államok és az Európai Unió közös tanácskozásán, amelynek egyik legfontosabb témája a palesztin státus kérdése volt." 

Emellett öröm volt számomra, hogy az EP tegnapi plenáris ülésén, - amelynek egyik témája az önálló Palesztin Állammal kapcsolatos vita volt - a magyar kormánypárt (FIDESZ) képviselője Schöpflin György képviselőtársunk kifejezetten az önálló Palesztin Állam elismerése, ENSZ tagsága  mellett foglalt állást, s kritikával illette azt ezt ellenző izraeli érveket. (Hasonló állásponton volt számos más neves néppárti képviselő, így Pöttering úr is, az EP volt elnöke). Ezek a felszólalások (s sajátom is) itt tekinthetők meg. (Emellett természetesen az EP hivatalos archívumában is.) 

Kérdésem a következő:

Schöpflin képviselő úr szakszerű és meggyőző érvelése tekinthető-e a hivatalos magyar álláspontnak a palesztin államiság kérdésében? Avagy: milyen álláspontot képvisel a Külügyminisztérium, a Magyar Kormány ezen a fontos és igen aktuális területen?   Figyelemmel arra, hogy a magyar nyilvánosságot, a közvéleményt az Ön válasza nyilvánvalóan érdekli, kérem ne vegye rossznéven, hogy e levelemet nyílt levélként a sajtónak megküldöm, s bízom benne, hogy megtisztelő válaszát a magyar állampolgárok hamarosan szintén megismerhetik.   Engedje meg, hogy utaljak rá: az európai parlamenti képviselők jogállásáról szóló jogszabály értelmében az állami szervek vezetői kötelesek válaszolni az EP-képviselők által nekik feltett - a képviselői munkájukkal összefüggő - kérdésekre.

Strasbourg, 2011. szeptember 28.

Köszönettel és tisztelettel:

Dr. Morvai Krisztina
EP-képviselő

Martonyi János külügyminiszter nyílt válaszlevél Morvai Krisztina EP-képviselő nyílt levelére

Tisztelt Képviselő Asszony!

Köszönettel vettem levelét. Engedje meg, hogy kérdésére az alábbiakban adjak tájékoztatást: 

Mint Ön előtt is ismeretes, 2011. szeptember 23-án a Kvartett erőfeszítéseinek eredményeképpen nyilatkozat elfogadására került sor, amely a tárgyalások azonnali, feltételek nélküli újraindítására szólítja fel az érintett feleket. Magyarország üdvözölte a Kvartett javaslatait, azokat célravezetőnek és tartalmasnak ítéli. Ashton EU-főképviselő tevékenységét és erőfeszítéseit nagyon pozitívan értékeljük. Célunk, hogy az Európai Unió egységes hangon tudjon megszólalni ebben az igen fontos külpolitikai kérdésben, ezért minden erre irányuló törekvést aktívan támogatunk.

Úgy véljük, hogy a Kvartett esélyt adott a tárgyalások újraindítására, és ezzel a lehetőséggel mindkét félnek élnie kell. Meggyőződésünk, hogy az elkövetkező hetek meghatározó jelentőséggel bírnak a folyamat alakulására.

A magyar álláspont régóta teljesen egyértelmű, világos, határozott és elvi. Érdekeltek vagyunk a két állam megoldásban: egy önálló, életképes, területileg összefüggő palesztin állam megalakulásában, amely egy biztonságban élő Izrael mellett békében létezik. Ennek elérése érdekében egyetlen járható út az igazságos és tartós, a két fél között közvetlen tárgyalások útján kidolgozott rendezés.

Magyarország olyan megállapodásra törekszik, amely csökkenti, és nem növeli a felek közti feszültséget,. A kérdéskör összetettsége okán kizárólag a kölcsönös kompromisszumok vezethetnek célhoz, csakis ily módon mozdulhatunk ki a jelenlegi holtpontról és válik lehetővé a béketárgyalások újraindítása.

Fontosnak tartom leszögezni, hogy nem szerencsés összemosni a palesztin államiság kérdését a teljes jogú ENSZ tagságot célzó, múlt héten benyújtott kérelem ügyével. A Palesztin Állam kikiáltását 1988-ban elismertük, a Palesztin Nemzeti Hatósággal - a ramallahi magyar és a budapesti palesztin nagykövet aktív közreműködésével - szoros kapcsolatokat ápolunk, az államépítési törekvések támogatása nemzetközi donor-tevékenységünkben kiemelt szerepet kap.

Üdvözlettel,

Dr. Martonyi János sk.

 

Elítéljük a neoliberális elvekre épülő uniós gazdaságpolitikát!

E-mail Nyomtatás PDF

Sajtóközlemény

Az Európai Parlament szeptember 28-i plenáris ülésén elfogadott egy határozatsorozatot, amely a túlzott makrogazdasági hiányok kiigazítására vonatkozik. Büntetések terhe mellett ki akarják kényszeríteni az 1997-ben elfogadott Stabilitási és Növekedési Paktum betartását, vagyis a 3%-nál kisebb államháztartási hiányt és a 60% alatti államháztartási adósságot.

A neoliberális hitelveket valló Európai Bizottság – teljesen hibásan – abból indul ki, hogy az eurozóna azért van válságban, mert a tagországok nem tartják be a Stabilitási és Növekedési Paktumban előírt követelményeket, holott az euroövezeti problémák nem a költségvetési hiányokból származnak, hanem abból, hogy a kilencvenes évek pénzügyi liberalizációja a bankszektor deregulációja és az euró bevezetése miatt a gyengébb versenyképességű országok külkereskedelmi egyensúlya megbomlott és ennek nyomán nagyarányú adósságot halmoztak fel. Mindezt tetézte az a mérhetetlen pénzügyi spekuláció, ami Magyarországon is egymillió család devizában történő eladósodásához vezetett.

Bővebben...
   

Rajtam kívül Schöpflin néppárti képviselő is az önálló palesztin állam mellett szólalt fel (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

Az önálló palesztin államról szóló vitában hallhatják Morvai Krisztina (Jobbik), Schöpflin György (Fidesz) és Hans-Gert Pöttering (volt EP-elnök) felszólalását az izraeli álláspont ellen. Bízhatunk a magyar "igen"-ben?

     

Budaházyért és az elszámoltatásért tüntettünk a Kossuth téren az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének 5. évfordulóján

E-mail Nyomtatás PDF

Félezer résztvevő jelent meg szombaton délután és este a budapesti Kossuth téren azon a tüntetésen, amelyet a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) szervezett az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének ötödik évfordulója alkalmából.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezésében 17 órakor kezdődött tüntetést a Hungarica kezdte meg Sziva Balázzsal és Morvai Krisztinával. A „Szabadság betűi” című számuk ma is aktuális, hiszen a helyzet öt év alatt sem változott sokat.


Megtekintés LightBoxban

A Hungarica után Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő, nemzeti jogvédő harcos kezdte meg beszédét. Elmondta, hogy a „forradalmi” kormány továbbra sem reklámozza a „nagy elszámoltatást”. „A mostani vezetésnek nem érdeke, hogy igazi elszámoltatást csináljon.” A jogvdő a hazug Gyurcsány-rendszerrel szemben felkelt emberek elleni öt évvel ezelőtti rendőri erőszakkal kapcsolatban az elszámoltatások és az igazságétel hiányáról beszélt.

Bővebben...
 

A devizahitelesek megmentéséért tüntettünk Miskolcon (Videóval)

E-mail Nyomtatás PDF

A devizahitelesek megmentéséért demonstrált a Jobbik Magyarországért Mozgalom pénteken Miskolcon. Előbb a Városház téren tartottak beszédet, majd a tömeg az egykori Centrum Áruház elé vonult.

Dr. Morvai Krisztina EP-képviselő hangsúlyozta: erőt kell mutatniuk. Javasolta, hogy minden héten egy nap minden városban zászlókkal vonuljanak fel a bankok elé.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő arra mutatott rá: az igazi elszámoltatás még most sem kezdődött el. Említette a szegedi bírósági döntést, melyben első fokon semmisnek nyilvánítottak egy hitelszerződést. Jelezte: a párt is próbapereket indít a devizahitelesek érdekében.

Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet: 2001-ben az akkori Orbán-kormány tette lehetővé az egyoldalú szerződésmódosítást és a későbbi kormányok is hagyták a hiteles emberek ellehetetlenülését. Utalt rá, a Jobbik fellépésével cselekvési kényszerbe hozta a mostani kormányt, de kevés, amit a hatalom tesz.

Utolsó szónokként Szegedi Csanád országos elnökhelyettes, EP-képviselő kiemelte: a devizahitelezés a gyarmatosításról szól. A korábbi kormányok kiszolgálták a külföldi tőkét, csak a Jobbik az, amely nem csak a választások idején, hanem most, a bajban is az emberek felé fordul – összegezte a szónok.

A himnuszok és a felvonulás:

kuruc.info

 

Gaudi-Nagy Tamás: öszödi böszme, te is sorra kerülsz!

E-mail Nyomtatás PDF

"Kinek az érdeke 2006 ősz bűneinek elévülése" című sajtótájékoztatón ismertette Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás a feljelentésük tartalmát, majd a Legfőbb Ügyészség fele tartva véletlenül találkoznak az öszödi böszmével. Gaudi-Nagy ekkor figyelmeztette: "Most megyünk feljelenteni a rendőreidet, nemsokára te is sorra kerülsz, nem fogod megúszni a felelősségre vonást!"


Megtekintés LightBoxban

 

Nem évülhetnek el 2006 őszének bűnei!

E-mail Nyomtatás PDF

Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás újabb feljelentést tett a Legfőbb Ügyésznél.

Gaudi-Nagy Tamás és Morvai Krisztina 2011. szeptember 16-án sajtótájékozatót tartott „Kinek az érdeke a 2006. őszi rendőrterror bűneinek elévülése?” címmel.


Megtekintés LightBoxban

A nemzeti jogvédő felhívta a figyelmet arra, hogy 2011. szeptember 19-én és 20-án elévül a 2006 szeptemberi véres embervadászatokért felelős rendőrparancsnokok büntethetősége, ezért Morvai Krisztinával a Legfőbb Ügyészéhez nyújtanak be feljelentést, amelyben kérték Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy utasítsa a katonai ügyészséget a 2006 szeptemberi eseményekben részt vevő rendőri parancsnokok meggyanúsítására elöljárói intézkedés elmulasztásának gyanúja miatt.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Következő > Utolsó >>
97. oldal / 106

Köszöntöm megújult honlapomon!


 


xvideis.cc spankbang.cc xxnx

Küldetésben

A 2009-es EP- választások után egy teljesen új hang kerülhetett az európai törvényhozásba a jobbikos képviselők megjelenésével. A filmből az Európai Parlamentben végzett munkámat, küzdelmemet ismerhetik meg kicsit közelebbről.

Megtekintés

A Budaházy-film

Ez a film, amelyet munkatársaimmal együtt készítettünk, Budaházy György harcait mutatja be az elmúlt nyolc év diktatúrája ellen. A filmből világos: sokaknak elemi érdeke, hogy Gyuri minél tovább börtönben - és "nyugton"- maradjon.

Megtekintés


Magyar Guantanamo?

Aligha gondolná valaki, hogy a XXI. században Magyarországon, egy EU-tagállamban ugyanolyan módszerekkel folytathatnak büntetőeljárásokat "másként gondolkodó" ellenzékiekkel - így Budaházy-ékkal - szemben, mint az ötvenes években.

Megtekintés